مصاحبه| حسن نافعه: انتقام ترور شهید «فخری زاده» حق ایران است/ سه هدف عمده طراحان این جنایت

مصاحبه| حسن نافعه: انتقام ترور شهید «فخری زاده» حق ایران است/ سه هدف عمده طراحان این جنایت

کارشناس مسائل سیاسی و راهبردی جهان عرب با محکوم کردن اقدام جنایتکارانه در ترور شهید «محسن فخری زاده» گفت: قانون بین الملل حق واکنش ایران به این عملیات را محفوظ می‌داند.

«حسن نافعه» استاد علوم سیاسی دانشگاه قاهره در گفتگو با خبرنگار بین‌الملل خبرگزاری تسنیم ضمن محکوم کردن عملیات جنایتکارانه ترور شهید محسن فخری زاده تاکید کرد: قانون بین الملل حق واکنش ایران به این عملیات را محفوظ می‌داند و ایران باید دلایل قاطع و روشنی در خصوص طرفی که مرتکب این جنایت شده است، ارائه کند.

سه هدف عمده طراحان جنایت ترور شهید فخری زاده

وی اقدام تروریستی را خطرناک خواند و درباره اهداف طراحان آن گفت: این عملیات تروریستی بسیار خطرناکی است که باید تلاش کرد به اهداف عامل ارتکاب آن پی برد؛ به عقیده من هدف نخست از این عملیات مانع تراشی در مسیر برنامه هسته‌ای ایران و متوقف کردن آن و یا به تاخیر انداختن آن برای زمانی طولانی و در نتیجه مختل کردن این برنامه است.

نافعه در توضیح این مطلب تصریح کرد: این یکی از مهم‌ترین اهداف این عملیات تروریستی به شمار می‌آید از همین رو ایران باید بکوشد فرصت تحقق چنین هدفی را سلب کند و یا این فرصت را به عاملی که در تلاش برای تحقق هدف مزبور است، ندهد.

وی اظهار داشت: باید نشان داده شود که این ترور برنامه هسته‌ای ایران را مختل نخواهد کرد و در نتیجه این زیان سنگین (ناشی از ترور) جبران می‌شود و نشان داده شودکه توسعه برنامه هسته‌ای همچنان ادامه دارد.

توقف برنامه هسته‌ای با حذف دانشمند‌ان علمی؛ اهداف راهبردی مخالفان ایران

این استاد علوم سیاسی به هدف دوم طرح عاملان این جنایت اشاره کرد و افزود: هدف دوم این عملیات جنایتکارانه اثبات این است که ایران نمی‌تواند از دانشمندان خود حمایت کند در نتیجه ساختار امنیتی آن دچار ضعف است. هنگامی که یک طرف بتواند چنین عملیاتی را به اجرا در آورد، در عین حال نشان می‌دهد که نهاد امنیتی ایران یک نهاد ضعیف و قابل نفوذ است  بنابراین ایران باید روزنه‌ها و راههای نفوذ امنیتی را سد کند و تا جایی که ممکن است از دانشمندان و اهداف راهبردی خود حمایت بعمل آورد زیرا دانشمندان برنامه هسته‌ای ایران بی‌تردید اهداف راهبردی کسانی هستند که تلاش دارند این برنامه را متوقف کنند.

کشاندن ایران به سمت انتقام و موضع گیری شدید

نافعه اظهار داشت: هدف سوم سوق دادن ایران به سمت یک حمله انتقامجویانه و شدت عمل است.

وی گفت: ایران اگر به دنبال انتقام است که این حق طبیعی‌اش است باید یک عملیات منحصر به فرد در حد و اندازه عملیاتی که صورت گرفته است، انجام دهد تا امکانات و توانمندی‌های خود را به دشمن نشان دهد و در عین حال فرصت اسرائیل برای سوق دادن آمریکا به حمله نظامی علیه ایران با هدف آسیب زدن به برنامه هسته ای این کشور را سلب کند.

همه کاملا متقاعد شده‌اند که ترور «فخری زاده» کار اسرائیل بوده است

نافعه تاکید کرد: بسیاری از اشخاص باور خواهند کرد، اسرائیل این عملیات را مرتکب شده است و به احتمال زیاد همه کاملا متقاعد شده‌اند که اسرائیل این عملیات را انجام داده است اما آنچه تا این لحظه از سوی ایران صورت گرفته اظهاراتی است که بیشتر رسانه‌ای بوده  است، حال آنکه لازم است دلیل قاطعانه‌ای در خصوص طرفی که مرتکب این جنایت شده است، ارائه دهد.

وی در توضیح این مطلب گفت:  هرچقدر دلایل مستدل‌تر باشد، اعتبار بیشتری خواهد داشت و محکومیت عامل این عملیات جنایتکارانه روشن‌تر خواهد بود. همچنین لازم است بین کسانی که این جنایت را تایید می‌کنند و نیروهایی که آن را محکوم کرده‌اند، تفاوت  قائل شد و بر این اساس محکومیت باید مستند به دلایل واقعی باشد که به دقت به طرفی که مرتکب این جنایت شده است، اشاره کند و این موضعی است که از اهمیت زیادی برخوردار است.

احتمال چراغ سبز آمریکا به اسرائیل در ارتکاب این جنایت

نافعه در خصوص دلایل سکوت آمریکا و برخی کشورهای غربی از محکوم کردن عملیات ترور شهید محسن فخری زاده، گفت: بر فرض اینکه اسرائیل عامل این جنایت باشد - این احتمال بسیار قوی‌ای است- و می‌دانیم که اسرائیل متحد شماره یک آمریکا به شمار می آید، از سویی دیگر آمریکا ایران را کشور دوست نمی‌داند و با برنامه هسته‌ای آن مشکل دارد و در درجه نخست به دنبال حمایت اسرائیل است و بی‌تردید به این موضوع واقف است که اسرائیل این جنایت را مرتکب شده است و چه بسا آمریکا به اسرائیل برای ارتکاب چنین جنایتی چراغ سبز نشان داده است.

وی در این زمینه به روابط محکم نتانیاهو و ترامپ اشاره کرد و گفت: می‌دانیم که رابطه بین دولت آمریکا به ریاست دونالد ترامپ و کابینه بینامین نتانیاهو بسیار مستحکم است تا جایی که تقریبا سیاست دو طرف در این دوره بسیار منطبق بر هم بود از همین رو سکوت آمریکا عجیب نیست.

این تحلیلگر برجسته مصری در خصوص برخی کشورهای عربی که مانند آمریکا از برنامه هسته ای ایران ادعای اظهار نگرانی می کنند!، و مدعی می شوند که ایران در مسائل داخلی کشورهای عربی دخالت می کند، اظهار داشت: این کشورها معتقدند که ایران توانست متحدانی در داخل برخی کشورهای عربی چه لبنان ، عراق و یا یمن و سایر کشورهای عربی بدست آورد از همین رو این نیز عجیب نیست که برخی کشورهای عربی از این جنایت استقبال کردند و یا دست کم با چنین اقداماتی موافق بوده و به دنبال تضعیف برنامه هسته‌ای ایران هستند و چه بسا این کشورها نه تنها مانع نمی شوند بلکه تلاش دارند آمریکا را به حمله به ایران تحریک کنند.

حق واکنش به این اقدام جنایتکارانه برای ایران «محفوظ» است

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو در مورد اینکه در صورتی که ایران بتواند دلایلی مبنی بر دست داشتن یک کشور در این جنایت تروریستی ارائه دهد که تا همین لحظه هم این اقدام، جنایت تروریست دولتی به شمار می آید، قانون بین المللی ایران را به چه شکلی مجاز به واکنش در برابر این جنایت می داند؟ گفت: این حق ایران است که واکنش نشان دهد و قانون بین المللی چنین حقی را به ایران می دهد اما جامعه جهانی در عین حال بیم دارد که واکنش ایران به نوعی باعث تشدید اوضاع شود.

وی سپس در مورد مسیر توسعه طرح های دفاعی و هسته‌ای مسالمت آمیز پس از ترور شهید فخری زاده در ایران گفت: ایران به برنامه هسته ای خود ادامه خواهد داد و باید ثابت کند که این برنامه ای مسالمت أمیز است.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان