آخرین تلاشهای کسبه استان البرز برای فرار از ورشکستگی/ کرکرههای اصناف در کرج نیمهباز است
گروه استانها ــ اعمال محدودیتهای فعالیت اصناف در استان البرز باعث دل نگرانی اقتصادی بسیاری در بین اصناف مختلف شد که این اتفاق سبب شد در زمان محدودیتها کرکره اصناف نیمهپایین باشد و هرکدام راهی برای فرار از ورشکستگی را انتخاب کنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج ، شیوع بیماری کرونا سبب آسیبهای مختلف اقتصادی به تمام کشورهای جهان شدن و برخی شرکتهای بزرگ و بنام جهانی نیروهای خود را تعدیل و یا تولید خود را کاهش دادند، در این برهه، دولتی موفق است که بتواند تناسب خوبی بین سلامت، اقتصاد و معیشت شهروندان کشور خود ایجاد کند و راهی برای کمتر شدن آسیبهای اقتصادی خانوادهها پیدا کند.
در ابتدای شیوع بیماری کرونا چندین هفته اصناف، ادارات و ترددها محدود شد اما با ماندگاری این بیماری دولت مجبور به بازگشایی پلکانی مشاغل مختلف شد، روند افزایشی گسترش بیماری کرونا و تاییدفوتیها سبب شد ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا مجدد اعمال محدودیتها به استانهای قرمز و نارنجی ابلاغ کند.
علیرغم اینکه مردم نگران سلامتی خود هستند اما فشار معیشتی سبب شده تا درد بیماری و حتی از دست دادن جانشان را به قیمت تامین معیشت خانواده خود به جان بخرند و فعالیتهای کاری خود را ادامه دهند.
"در تامین معیشت خانوادهام ناتوان هستم"
یکی از کسبه در کرج در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه تبعات شیوع بیماری کرونا نه تنها در ایران بلکه در همه کشورها مردم را دچار مشکل کرده است، اظهار داشت: افزایش قیمتهای کالاهای اساسی و مورد نیاز خانوادهها در کنار کاهش درآمدهای آنها بسیار مردم را با فشار شدید اقتصادی روبرو کرده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در تامین معیشت خانوادهام ناتوان هستم، افزود: علاوه بر فشار اقتصادی که شیوع ویروس کرونا اعمال کرد، برخی بیتدبیریها سبب افزایش بیش از پیش این فشارها شد.
اصغر آذری با اشاره به اینکه تحریم، کرونا و عدم برنامهریزی در حال حاضر نقطههای فشار به معیشت خانوادههای ایرانی است، بیان کرد: تداوم این روند خانوادههای بیشتری را با مشکل مواجه میکند.
برخی هجمههای روانی مشکلات اقتصادی را بیشتر کرده است
یکی دیگر از کسبه کرجی نیز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم ، اظهار داشت: اگر همانگونه که نظارت بر رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی اصناف اجرا میشود در برخورد با محتکرین و گران فروشان نیز اجرا میشد در حال حاضر با این مشکلات روبرو نبودیم.
وی افزود: دشمنان داخلی و خارجی در این برهه نیز فشارهای بسیاری را به کشور وارد میکنند که سبب دامن زدن بیشتر و فشار روانی نیز میشود.
فرهاد خانی با بیان اینکه کسبه باید مورد حمایت قرار گیرند، گفت: مسئولان با تصویب هر مصوبه به تبعات مختلف اقتصادی و اجتماعی نیز توجه کنند و اینگونه نباشد که یک مصوبه سبب ایجاد ضرر و زیان برای عده ای شود.
مصوبه ای که عادلانه تصویب نشد
یکی دیگر از کسبه نیز با اشاره به اینکه اعمال برخی مصوبات ستاد مبارزه با ویروس کرونا عادلانه تصویب نشده است ، اظهار داشت: ستاد ملی مبارزه با ویروس کرونا درست است که باید اولویت خود را تصویب مصوبههایی برای کنترل ویروس کرونا قرار دهد اما باید در کنار آن به تبعات اقتصادی و اجتماعی آن نیز توجه کند.
وی با اشاره به اینکه مشکلات اقتصادی و گرانی امان مردم را بریده است، افزود: با تعطیلی اصناف هزینه کرد صنوف ثابت و در آمد آنها بسیار کاهش مییابد و باید در آمد یا راه حل جایگزینی نیز برای تامین این ضررها تعیین شود.
اصناف باید نحوه فعالیت خود را تغییر دهند
بهروز حصاری رئیس اتاق اصناف مرکز استان البرز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرج با بیان اینکه اصناف بعد از کادر درمان بیشترین آسیب را در زمان شیوع کرونا متحمل شدند، اظهار داشت: زمان رفع این بیماری و کاهش محدودیتها مشخص نیست و هیچ نهاد یا سازمانی نیز از اصناف حمایت نمیکند.
وی با اشاره به اینکه اصناف باید فعالیتهای خود را به سمت فروش اینترنتی و غیرحضوری ببرند، افزود: بسیاری از صنوف فروش خود را اینترنتی کردند و برخی دیگر نیز در شرف این کار هستند.
رئیس اتاق اصناف استان البرز با عنوان اینکه ما نیز برای گسترش ارائه خدمات آنلاین اصناف را ترغیب میکنیم، بیان کرد: اگر چه برخی صنوف امکان ارائه خدمات اینترنتی ندارند اما بسیاری از آنها میتوانند این درآمد جایگزین را انجام دهند و ما نیز در اتاق اصناف برنامهریزیهای لازم برای فراهم کردن بستر لازم را انجام میدهیم.
در حال حاضر اصناف به صورت اینترنتی و غیرحضوری تلاش میکنند که بتوانند خود را از ورشکستگی و یا وضعیت بد اقتصادی نجات دهند، در کنار این تلاشها دولت نیز در برنامهریزیها باید اقتصاد و معیشت مردم و اصناف را نیز مدنظر قرار دهد.
انتهای پیام/س