افزایش ۱۶۰ مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور با سرمایه گذاری و توان گروه مپنا

افزایش 160 مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور با سرمایه گذاری و توان گروه مپنا

تکمیل پروژه واحد نخست بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی توس (فردوسی)، با تلاش‌های مهندسان و کارکنان گروه مپنا و در شرایط محدودیت‌های ناشی از شیوع بیماری کرونا، ۱۶۰ مگاوات به ظرفیت تولید برق در شمال شرق کشور اضافه کرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، افزایش ظرفیت تولید برق در شمال شرق کشور منجر به پایداری بیش از پیش شبکه برق در این منطقه پرجمعیت از نظر سکونت خانوار و فعال از نظر تولید (صنعتی و کشاورزی) خواهد شد.

پروژه توسعه بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی توس (فردوسی) که در فضایی به وسعت 60 هکتار در 25 کیلومتری جاده مشهد به قوچان واقع شده است، مشتمل بر 3 واحد توربین بخار به ظرفیت جمعا 480 مگاوات است که نخستین واحد آن امروز به بهره برداری رسید.

نکته قابل توجه در بهره برداری از این واحد که منجر به افزایش 160 مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور شده، استفاده حداکثری از توان داخلی آن هم در بخش غیردولتی بوده به طوری که طراحی، مهندسی و اجرای این پروژه به صورت کامل توسط دانش و توان مهندسان ایرانی در مجموعه گروه مپنا انجام شده؛ همچنین در اجرای این پروژه از تجهیزات ساخت داخل استفاده شده است به طوری که تجهیزات اصلی نیروگاه شامل بویلر، توربین، ژنراتور، سیستم خنک کن و سامانه کنترل در کارخانجات گروه مپنا ساخته شده است.

همچنین تأمین مالی نیز که از آن به عنوان نقطه بحرانی اجرای پروژه های عمرانی کشور یاد می شود، در این طرح توسط خود گروه مپنا و بدون اتکا به بودجه دولتی و یا تسهیلات صندوق توسعه ملی انجام شده است.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

پیش از این، احداث بخش گازی نیروگاه سیکل ترکیبی فردوسی مپنا به ظرفیت نامی 954 مگاوات شامل 6 واحد گازی 159 مگاواتی  V94.2)) و پست 400 کیلوولت در راستای تامین بخشی از نیاز انرژی استان خراسان و شبکه برق کشور در زمینی به مساحت 58 هکتار در کیلومتر 15 جاده مشهد-قوچان، از سال 1384 آغاز شد و سال 1387 کلیه واحدهای گازی این نیروگاه به بهره برداری تجاری رسید.

در راستای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی و با توجه به بند 19 قانون بودجه سال 1392،  تبدیل نیروگاه گازی فردوسی به سیکل ترکیبی بر مبنای قراردادهای بیع متقابل با شرکت مادرتخصصی تولید برق حرارتی در دستور کار گروه مپنا قرار گرفت و عملیات اجرایی احداث بخش بخار این نیروگاه از ابتدای سال 1395 آغاز شد و امروز واحد نخست به بهره برداری رسید.

 ویژگی های این طرح که می تواند الگوی موفقی در اجرای طرح های مشابه صنعت برق باشد:
·       در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی
·       افزایش ظرفیت تولید نیروگاه به میزان 50 درصد (480 مگاوات) بدون نیاز به سوخت و طبعاً صرفه جویی در مصرف سوخت (معادل  870 میلیون لیتر سوخت مایع -گازوییل- در سال)
·       افزایش راندمان نیروگاه از 33 درصد به 50 درصد (صرفه جویی معادل 870 میلیون لیتر گازوئیل به ارزش نقدینگی حدود 350 میلیون دلار در سال)
·       کاهش درجه حرارت گازهای خروجی از دودکش از 520 درجه سانتیگراد به 120 درجه سانتیگراد (سالیانه معادل 800 هزار تن دی اکسیدکربن در جهت کاهش آلایندگی محیط زیست)
·       اشتغال زایی 800 نفر به طور مستقیم و 1500 نفر به طور غیر مستقیم در دوره احداث پروژه در قالب بیش از 150 شرکت  پیمانکار،  تامین کننده سازنده و مشاور با بهره گیری حداکثری از نیروی انسانی بومی
·       کلیه تجهیزات اصلی این نیروگاه (شامل توربین، ژنراتور، بویلربازیاب حرارت، سیستم کنترل و...) ساخت کارخانجات گروه مپنا بوده و به طور کلی بیش از 95 درصد از تجهیزات این نیروگاه ساخت داخل است. علاوه بر موارد ساخت داخل قبلی، در این پروژه از سیستم کنترل طراحی شده داخلی MAPCS که توسط گروه مپنا ساخته شده  بهره گیری شده است.
·       نصب، راه اندازی و بهره برداری کاملاً توسط نیروهای داخلی انجام می گیرد.
·       تاکنون کل هزینه سرمایه گذاری انجام شده در این طرح توسط گروه مپنا و بدون استفاده از هیچگونه تسهیلاتی تامین شده است.

پیاده سازی برخی فناوریهای روز در راستای مهندسی ارزش و بهینه کردن فناوریهای مورد استفاده در  نیروگاه فردوسی:
الف - بهینه سازی سیستم تغذیه آب بویلرهای بازیاب حرارتی و کاهش تعداد پمپها و مخازن مربوطه
 ب- پیاده سازی سیستم بازیاب آب بلودان بویلرها که منجر به کاهش چشمگیر مصرف آب سیکل نسبت به نیروگاه های مشابه می شود.
ج- بکارگیری آخرین فناوری تولید آب دمین (CEDI) و کاهش آب مصرفی نیروگاه نسبت به نیروگاه های مشابه و طرحهای قبلی

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
بانک ایران زمین
بانک سرمایه