قصد آمریکا برای گسترش تحریمها علیه دو خط لوله گاز روسیه به اروپا
مجلس نمایندگان و سنای کنگره آمریکا با پیشنویس بودجه نظامی این کشور برای سال مالی ۲۰۲۱، که گسترش تحریمها علیه دو خط لوله انتقال گاز "جریان شمالی-۲" و "جریان ترکیه" را در نظر گرفته، موافقت کردهاند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، در پیشنویس، مورد توافق هر دو بخش کنگره آمریکا برای بودجه نظامی این کشور در سال مالی 2021 (که از اول ماه اکتبر/10 مهر ماه آغاز شد)، گسترش تحریمها علیه دو خط لوله انتقال گاز روسیه - "جریان شمالی-2" و "جریان ترکیه" در نظر گرفته شده است.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
لایحه قانونی مجلس نمایندگان کنگره آمریکا حاوی مادهای است که در بخشی از قانون مربوط به امنیت انرژی اروپا در سال 2019 ، گسترش اقدامات محدود کننده برای ممانعت از تحقق طرحهای انتقال گاز طبیعی روسیه به کشورهای اروپایی، یعنی دو خط لوله "جریان شمالی-2" و "جریان ترکیه"، تکمیل خواهد شد. مجلس سنای کنگره نیز روز پنجشنبه با اصلاح این سند که حاوی همین ماده قانونی است، موافقت کرد. البته این سند به رئیس جمهوری ایالات متحده اجازه می دهد تا از اعمال این تحریمها در صورت مطابقت با منافع ملی آمریکا، صرف نظر کند.
طرح ایجاد خط لوله "جریان شمالی-2" (Nord Stream 2)، شامل ساخت دو خط لوله گاز با ظرفیت کلی 55 میلیارد متر مکعب در سال از سواحل غربی روسیه و از طریق دریای بالتیک به آلمان است که تا به امروز، ساخت 93 درصد آن پیشرفت داشته است. توقف این پروژه به این دلیل بود که در اواخر ماه دسامبر سال 2019 ، به دلیل تحریمهای ایالات متحده، شرکت سوئیسی "Allseas"، کار ساخت این خط لوله گاز را متوقف کرد و کشتیهای خود را از همکاری در این زمینه بازداشت.
طرح خط لوله "جریان ترکیه" (Turkish Stream) که در 8 ژانویه سال 2020 راه اندازی شد، از سواحل روسیه از طریق بستر دریای سیاه تا سواحل ترکیه عبور میکند. بعلاوه، در این خط لوله یک مسیر ترانزیت زمینی هم به کشورهای همسایه در نظر گرفته شده تا از آنجا گاز روسیه به یونان، بلغارستان و مقدونیه شمالی صادر میشود. در آینده (و پس از اتمام ساخت کل زیرساختارهای این طرح)، گاز روسیه به صربستان و مجارستان هم خواهد رسید. ظرفیت این خط لوله انتقال گاز که 930 کیلومتر مسافت دارد، 31.5 میلیارد متر مکعب گاز در سال است.
انتهای پیام/