نشست خبری سیونهمین جشنواره فیلم فجر آغاز شد/ فیلمها فقط برای داوران نمایش داده میشود
سیدمحمد مهدی طباطبایینژاد دبیر سیونهمین جشنواره فیلم فجر طی نشستی توضیحات خود را درباره برگزاری جشنواره فیلم فجر اعلام میکند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، نشست خبری سیونهمین جشنواره فیلم فجر به دبیری سیدمحمدمهدی طباطبایینژاد آغاز شد.
این نشست با توجه به محدودیتهای ناشی از ویروس کرونا به صورت آنلاین برگزار شد.
طباطبایینژاد در آغاز این برنامه یاد و نام بازیگرانی که به علت ابتلا به کرونا فوت شدند را گرامی داشت. افرادی مانند پرویز پورحسینی، کریمی مبارکه، پرتوی و...
وی ادامه داد که به علت شیوع کرونا تمام برنامههای فرهنگی در دنیا با چالش روبرو شده و جشنواره فیلم فجر نیز با این محدودیتها مواجه بوده است و شکلهای مختلفی از برگزاری آن در نظر گرفته شد و جلسات متعددی برگزار شد تا بهترین گزینه انتخاب شود. از تعطیلی تا تعویق آن به سال آینده و همینطور برگزاری با رعایت پروتکلهای حداکثری پیش روی ما بود.
طباطبایینژاد افزود: جشنوارهها مبنی بر این موضوع رفتارهای مختلفی را انتخاب کردند؛ برخی آنلاین تشکیل شدند و برخی فیزیکی و آنلاین به صورت ترکیبی. انتخاب ما دشوار بود زیرا هم باید به فکر سلامت آنها باشیم و هم نقطه امیدی در سینمای ایران است. ما برای خانوادهها باید تولید داشته باشیم که این کار هنرمندان است. پروژههای مختلفی تعطیل شد و برخی هم ادامه پیدا کرد. سادهترین تصمیم تعطیلی بود که نمیدانستیم که بهترین تصمیم است یا خیر؟ در نهایت جمعبندی این بود که در مرحله اول به دلیل اهمیت سلامت همکاران و ضورتر برگزاری فقط برای داوران بخشهای مختلف برگزار خواهیم کرد و داوران فیلمها را خواهند دید و قضاوت میکنند. اگر در روزهای پیش رو وضعیت سلامت در تهران بهبود یابد اولین گزینه این است که آثار نامزد داوران به عنوان فیلمهای که برای مخاطبین سینما و رسانه و اگر شرایط بهتری بود برای مردم در سینماها نیز اکران شود.
وی ادامه داد: بنابراین فیلمهای منتخب در روز 22 بهمن اعلام و سیمرغها اهدا خواهد شد. تلاش ما این بوده است که جشنواره بدون تغییرات اساسی نسبت به سالهای قبل برگزار بشود. این دوره با جشنواره نیز تفاوتهایی دارد اولاً باتوجه به اینکه جدولی برای نمایش نداشتیم ضرورتی نداشت که هیأت انتخاب داشته باشیم برای همین هر فیلمی که شرایط حضور در جشنواره داشته باشد در مسابقه خواهند بود برای همین بخش نگاه نو و فیلم اولیها را نیز نخواهیم داشت.
طباطبایینژاد افزود: فیلمهای کوتاه بین 3 تا 15 دقیقهای در بخش کوتاه شرکت خواهند کرد. مسابقه تبلیغات سینمای ایران نیز برگزار خواهد شد.
طباطبایی نژاد در پاسخ به سؤال یکی از رسانهها درباره چرایی اصرار بر برگزاری جشنواره فیلم فجر بیان کرد: میتوانیم با زیست متناسب با کرونا شرایط سینماگران را بهبود ببخشید. معلوم نیست که کرونا کی تمام میشود، تمام مشاغل تحت تأثیر آن بودند. تطعیلی جشنواره سادهترین اما بهترین گزینه نبود. بهار نیز ماه مبارک رمضان است که زمان مناسبی نیست. قبل از آن هم ایام نوروز بود 25 اردیبهشت ایام انتخابات است و استعداد اینکه جشنواره در آن زمان برگزار شود نبود. همه موارد را در نظر گرفتیم و بررسی کردیم و در مجموع اکثر دوستان ما این گزینه منطقیترین گزینه دانستند.
وی درباره بودجه جشنواره گفت که بودجه کاهش پیدا کرده است. امسال اسپانسری احتمالاً نداریم و هزینههای آن در پایینترین حد آن است. ما تلاش خواهیم کرد که امسال گفتوگویی درباره آثار آن را از طریق سامانه ها تشکیل بدهیم و به جای نشست خبری صاحبان بتوانند در برنامههای تلویزیونی و پلتفرمها حرف بزنند.
دبیر جشنواره فیلم فجر درباره تعداد فیلمها نیز بیان کرد که بین 40 تا 50 فیلم در بخش سودای سیمرغ خواهیم داشت، البته باید بعد از ثبتنام آمار دقیق را بیان کرد. البته با توجه به پروانههای ساخت سینمایی به نظر میرسد که این تعداد را داشته باشیم.
وی درباره اکران آنلاین نیز گفت که نگرانی از سرقت آثار در پلتفرمها باعث شد که اکران آنلاین را انتخاب نکنیم. تعداد فیلمی که نیاز است تا جشنواره را به حرکت درآورد به اندازه کافی است و این قول را میدهم که 4 فیلم ماندگار در سینمای ایران رقم خواهد خورد. درباره فیلم فرهادی گویا تا پایان دیماه فیلمبرداری دارد و بعید است که بتواند به جشنواره برسد.
دبیر جشنواره فیلم فجر در پاسخ به خبرنگار تسنیم در مورد تشکیل صندوق آرای مردمی گفت: اگر سینمای مردمی داشته باشیم صندوقهای آرای مردمی نیز تشکیل خواهد شد.
وی گفت که در وهله اول 30 درصد سینما خواهیم داشت اگر شرایط بهتر باشد تعداد آنان را نیز افزایش خواهیم داد.
طباطبایینژاد در بخش دیگری از سخنانش گفت که هر فیلمی برای حضور در جشنواره باید پروانه ساخت سینمایی را ارائه کند اما اگر خواست مورد داوری جشنواره قرار بگیرد باید پروانه نمایش نیز داشته باشد. در مورد پروانهها این نکته نیز ضروری است که یک پروانه برای اکران عمومی، یک پروانه برای اکران خارج از کشور و یک پروانه نیز در مورد جشنوارهها و نمایش خاص است که از ممیزی کمتری برخوردار است. امسال قرار شده است که برای حضور در جشنواره، پروانه حداقلی را فیلمها داشته باشند که در غیر اینصورت فیلم نمیتواند در جشنواره حضور داشته باشد.
وی بیان کرد که شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم فجر در نظر گرفته است که فیلمی که در جشنوارههای خارجی اکران داشته است بتواند در فجر نیز حضور داشته باشد.
طباطبایینژاد بیان کرد که جایزه نگاه ملی با عنوان سردار سلیمانی همواره از بین سودای سیمرغ انتخاب میشد اما امسال از میان بخشهای مختلف جشنواره به دبیر اعلام میشود و دبیر و شورا در مورد اهدای این جایزه تصمیم میگیرند.