"تمدید وعده" بهترین راه‌حل مسئولان زنجانی در مقابل بلاتکلیفی چند ساله راه‌های روستایی / وعده‌هایی که هیچ‌وقت عملی نشد

"تمدید وعده" بهترین راه‌حل مسئولان زنجانی در مقابل بلاتکلیفی چند ساله راه‌های روستایی / وعده‌هایی که هیچ‌وقت عملی نشد

گروه استان‌ها - اهالی بسیاری از روستا‌های استان زنجان از بلاتکلیفی چندین ساله آسفالت‌ریزی مسیر‌های روستایی معترض‌اند، اما مسئولان "نبود اعتبار" را مهم‌ترین بهانه و "تمدید وعده" را بهترین راه حل اعلام می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، "محرومیت" واژه‌ای آشنا برای بسیاری از روستا‌نشینان استان زنجان است، چراکه همه روزه این واژه را بار‌ها از عمق وجود حس و درک می‌کنند. نبود آب آشامیدنی، عدم بهره‌مندی از تلفن ثابت، عدم آنتن‌دهی گوشی همراه، دسترسی نداشتن به اینترنت پر سرعت در اکثر روستا‌ها، رخنه کردن سوز و سرما تا مغز استخوان به دلیل نبود سیستم گازرسانی و مهم‌تر از همه نبود راه مناسب روستائی، جامعه کثیری از روستاییان این استان را سال‌ها است که درگیر خود کرده است.

بسیاری از روستاهای استان زنجان حتی در بخش مرکزی شهرستان زنجان همچون ابراهیم آباد و قلی‌کندی نیز در قلب محرومیت قرار گرفته‌اند و هنوز 24 روستا فاقد مسیر دسترسی مناسب و آسفالت شده است. این شرایط در بخش زنجانرود با بیش از 20 روستا، بخش قره‌پشتلو، شهرستان طارم و ماهنشان و تقریبا در تمام شهرستان‌های استان کاملا مشهود است.

بنا بر اذعان روستاییانی همچون کردی، باغچه، سعید‌کندی، ویزمک، چهارطاق و گاوگل در ماهنشان و یا روستاهایی همچون چومالو، اوراچی، جزیمق، قره‌حصارلو در قره پشتلو زنجان سال‌هاست چشم‌انتظار سخاوت مسئولان امر در زیرسازی مناسب راه‌ها و آسفالت‌ریزی مسیر‌ها هستند چراکه هر زمان آسمان سخاوتش را نشان می‌دهد و بارندگی‌ها آغاز می‌شود مشکلات بیش از هر زمان دیگری خود را به رخ روستاییان می‌کشد و عملا عبور و مرور میسر نمی‌شود. حتی با پای پیاده نیز نمی‌توان در این راه‌های ارتباطی رفت‌و‌آمد کرد و گل‌و‌لای مسیر بیشتر حکم باتلاق را ایفا می‌کند تا راه دسترسی.

با این حال باید گفت مسئله زمانی حاد‌تر می‌شود که برخی از روستا‌ها همچون آلمالو در بخش زنجانرود حتی همان مسیر خاکی دسترسی به روستا را ندارد و روستائیان مجبورند روزانه از مسیری که آب‌های روان فصلی جاری جریان دارند و به زبان روستانشینان سیلاب نامیده می‌شود تحت هر شرایطی در تردد باشند.

مسائل مذکور تنها جزئی از مشکلات روستاییان محروم از بسیاری از امکانات دولتی است که حتی گاها سبب می‌شود روستانشینان فرار از روستا را به قرار در آنجا ترجیح داده و حتی حاشیه‌نشینی در نقاط شهری را بهتر از زندگی در آرامش و پر از سکوت روستایی تصور کنند و به شهر‌های اطراف مهاجرت نمایند، همین امر در بسیاری از روستا‌های استان کاملا مشهود بوده و در طول سالیان اخیر روستا‌ها به سمت خالی شدن از سکنه و سکوت در حال پیش‌روی هستند. با تمام این‌ها، سوالی که ذهن را بیش از همه درگیر خود می‌کند این است که چرا اداره راهداری و حمل و نقل جاده استان زنجان اقدام به آسفالت کردن مسیر‌های روستایی خاکی نمی‌کند؟

کاوه حقیقی، بخشدار مرکزی زنجان در گفت‌و‌گو با تسنیم با اشاره به این‌که در این بخش راه دسترسی 92 روستا آسفالت شده، با این حال هنوز مسیر 24 روستا نیاز به بهسازی و آسفالت‌ریزی دارد، گفت: طول راه‌های روستایی بخش مرکزی زنجان 478 کیلومتر است که 328 کیلومتر از طول این مسیر‌ها آسفالت‌ریزی شده و 150 کیلومتر نیازمند آسفالت‌ریزی است.

از سویی دیگر حسین ولی‌بیگلوئی، بخشدار زنجانرود نیز در گفت‌و‌گو با تسنیم با اشاره به این‌که آخرین بار در سال 97 آسفالت‌ریزی مسیر‌های روستایی در بخش زنجانرود انجام شده است، اظهار کرد: راه بیش از 20 روستا در بخش زنجان هنوز خاکی بوده و آسفالت نشده است، اما نکته تاسف‌بار این است که روستایی همچون آلمالو حتی از داشتن همان مسیر دسترسی خاکی نیز بی‌بهره بوده و از مسیر سیلاب رفت‌و‌آمد می‌کنند اما در فصل بارندگی‌ها حتی این مسیر نیز غیر قابل تردد برای ساکنان این روستا می‌شود و راه حلی جز محبوس شدن در روستا نمی‌ماند.

بهمن دویران، رئیس اداره راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای شهرستان ماهنشان هم در خصوص نامناسب بودن وضعیت راه‌های روستایی این شهرستان به تسنیم گفت: در شهرستان ماهنشان حدود 900 کیلومتر راه مواصلاتی وجود دارد و بیش از 50 درصد مسیر‌های روستایی این شهرستان نیاز به آسفالت‌ریزی و بهسازی دارند و این در حالی است که در اواخر سال 97 آسفالت‌ریزی حدود 75 کیلومتر از راه‌‌های روستایی که شامل ده روستا بود به پیمانکار واگذار شده است.

وی با بیان اینکه این پروژه در سه فاز قرار بر اجرا داشته است عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین اولویت‌‌های این پروژه مسیر 22 کیلومتری پری به علم کندی است که در سال گذشته حدود 12 کیلومتر از این مسیر آسفالت‌ریزی شده است و 10 کیلومتر بعدی نیز در انتظار آسفالت است اما با توجه به شرایط آب و هوایی موجود و کوهستانی بودن منطقه عملا آسفالت‌ریزی دیگر امکان پذیر نیست.

رسول آدمی، رئیس اداره نظارت ساخت راه‌های فرعی و روستایی اداره کل راهداری و حمل‌و‌نقل جاده‌ای استان زنجان در گفت‌و‌گو با تسنیم با بیان این‌که اعتبار مصوبی که امسال برای ساخت‌ راه‌های روستایی در استان در نظر گرفته شده، قریب به 19 میلیارد تومان بود اظهار داشت: تا حال حاضر تنها در حدود 6 میلیارد تومان از مبلغ مذکور تخصیص یافته است و انتظار می‌رود مابقی مبلغ نیز تا آخر سال مالی تخصیص یابد.

وی افزود: سهمیه قیر استان نیز در طول هفته‌های گذشته برای پروژه‌هایی که آماده آسفالت‌ریزی بوده مشخص شده تا سازمان راهداری قیر مورد نیاز را تحویل گیرد، با این حال تلاش می‌شود تا جایی که امکان دارد برای آسفالت‌ریزی مسیر‌های روستایی بالای 20 خانوار برنامه‌ریزی شود.

رئیس اداره نظارت ساخت راه‌های فرعی و روستایی اداره‌کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان زنجان با اشاره به اینکه برنامه ششم دولت برای راه‌های روستایی بالای 20 خانوار است، گفت: هنوز 400 کیلومتر از مسیر روستا‌های بالای 20 خانوار استان آسفالت‌ریزی نشده است، اما اگر اعتبار لازم تامین شود برنامه‌ریزی برای آسفالت و روسازی این مسیر‌ها جزو اولویت‌های راهداری استان خواهد بود.

وی در خصوص آسفالت‌ریزی راه‌های روستایی مذکور که در بخش‌های مختلف وجود داشته و همواره چالش‌هایی را برای روستانشینان ایجاد کرده، اما تا حال حاضر محقق نشده است تصریح کرد: در جلسه‌ای که با حضور مسئولان شهرستانی برگزار می‌شود باید آسفالت‌ریزی مصوب شود و سپس این امر انجام گیرد. اما گاها در جلسات برگزار شده طرح آسفالت‌ریزی برخی روستا‌ها مصوب نمی‌شود. نبود اعتبار همواره به عنوان عاملی در مسیر اجرایی شدن آسفالت‌ریزی مسیر‌های روستایی استان بوده است.

با تمام مطالب مذکور، آن‌چه که نمود کامل دارد این است که هنوز در استان زنجان بسیاری از روستاها هستند که وضعیت راه مناسبی ندارند و همچنان مسئولان استانی در حال دادن "وعده" هستند.آسفالت‌ریزی بسیاری از راه‌های روستایی استان زنجان هنوز کافی نیست و مسئولان استانی تا می‌توانند با دادن وعده‌هایی نمادین زمان می‌خرند، چراکه تنها استنباطی که می‌توان از گفته‌های مسئوله مربوطه در اداره راهداری استان داشت این موضوع است که اعتبار کافی نیست! باید روستاییان همچنان چشم‌ انتظار بنشینند بلکه مسئولان کمر همت به حل مشکلات مردم ببندند. ولی سوالی که از مسئولان مربوطه می‌شود این است که تا چه زمانی باید منتظر اعتبار از سوی سازمان مرکزی ماند و آیا نباید مسئولان زنجانی برای جذب اعتبار تلاششان را مضاعف کنند؟

با این حال تنها انتظار قشر عظیم جوامع روستایی و تولید‌کننده از مسئولان امر استانی و حتی کشوری خصوصا وزارت راه و سازمان راهداری این است تا حداقل نگاه ویژه به راه‌های روستایی داشته باشند تا بلکه شاید یک مشکل از هزاران مشکل این قشر را حل کرده و شوق ماندن در روستا و تولید پایدار را در فکر و قلب روستاییان بیدار کرده و مانع از مهاجرت بی‌رویه آنان به شهر‌ها شوند.

با تمام این‌ها باید ذکر کرد، خبرگزاری تسنیم در سلسله‌ گزارش‌های مختلف مطالبات مردم، مشکلات و توانمندی‌های شهرستان‌ها و روستاهای استان زنجان را منعکس و پیگیری کرده و همچنان پیگیر بهسازی و آسفالت‌ریزی جاده‌های روستایی استان خواهد بود.

گزارش از زهرا بیات

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon