"ناجیان غریق" غرق مشکلات معیشتی/ استخرداران استان البرز در آستانه ورشکستگی
گروه استانها ــ شیوع کرونا و تعطیلی استخرها در استان البرز سبب بیکاری و پناهآوردن ناجیان غریق به مشاغلی از جمله دستفروشی شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج،همزمان با شیوع ویروس کرونا و به دنبال آن تعطیل شدن بسیاری از صنوف، یکی از بخشهایی که به شدت دچار آسیبهای جبران ناپذیر شده ورزشهای آبی است.
70 استخر شنا در استان البرز وجود دارد که تا پیش از تعطیلی حدود هزار و 700 نفر در این استخرها مشغول به فعالیت بودند، مشاغلی که هم اکنون به دلیل تعطیلی استخرها دیگر از آنها خبری نیست و تعدادی زیادی از افراد شاغل بیکار شدند.
مربیان ورزشی که دیگر شاگردی برای تمرین و آموزش ندارند و ناجیان غریق نیز با این شرایط کار خود را از دست داده و هیچ کدام این روزها در شرایط خوبی به سر نمیبرند.
این شرایط در حالی ایجاد شده که خیلی از این افراد از مزایایی از جمله بیمه برخوردار نیستند و این روزها با مشکلات شدید معیشتی دست و پنجه نرم میکنند.
تعطیلی یک ساله استخرهای استان البرز علاوه بر بیکار شدن پرسنل زیاد سبب شده تا صاحبان این استخرها نیز که این روزها منبع درآمدی ندارند، در ورطه ورشکستگی قرار بگیرند.
تاسیسات استخرها به واسطه عدم فعالیت خراب شده است
سلیم کشاورزی یکی از صاحبان استخر در استان البرز در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به تعطیلی یک ساله گذشته استخرها در این استان به دلیل شیوع ویروس کرونا، اظهار داشت: تعطیلی استخرها به دلیل شیوع کرونا ضربه مالی سنگینی برای صاحبان استخر بود.
وی اضافه کرد: البته در یک دوره زمانی در تابستان این اجازه به مالکان استخرها که دارای استخرهای روباز بود داده شد تا طبق پروتکلهای بهداشتی نسبت به بازگشایی اماکن خود اقدام کنند اما با توجه به اینکه استقبالی صورت نگرفت و هزینهها بسیار بیشتر از درآمدشان بود ناچار به تعطیلی استخرها شدند.
کشاورزی ادامه داد: استخرهای سرپوشیده حدود یک سال است که هیچگونه فعالیتی ندارند و با وجود بسته بودن هم ضررهایی از جمله صدمه وارد شدن به تاسیسات را باید متحمل شوند.
وی گفت: از سوی دیگر نمیتوان که استخر را به حال خود رها کرد و بایستی نگهبانی در آنجا مستقر باشد که هزینههای خاص خود را دارد این در حالی است که استخرها هیچگونه درآمدی ندارند.
این استخر دار البرزی، افزود: این مشکلات در حالی وجود دارد که آن دسته از مربیان، نجات غریق و نیروهای خدماتی که برایشان بیمه پرداخت میشد تا به امروز بیان می کنند که هیچ مبلغی تحت عنوان بیمه بیکاری به آنها پرداخت نشده است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر شناگران و ورزشکاران حرفه ای نیز در یک سال گذشته هیچگونه فعالیتی نداشته و عقب افتادند.
کشاورزی با بیان اینکه نامه ای از سوی فدراسیون مبنی بر اینکه یک استخر برای تمرین تیمهای قهرمانی بازگشایی شود ارسال شده است، عنوان کرد : یک سال را از دست دادیم این در حالی است که هیچگونه کمک و حتی همراهی برای اینکه بتوان چاره اندیشی و یا قسمتی از خسارتهای وارده را جبران کرد نداشتیم.
ناجیان غریق و مربیان شنا البرزی نیز در طول یک سال گذشته خسارتهای اقتصادی زیادی به آنها وارد شده و بخش زیادی از آنها دچار مشکلات شدید معیشتی هستند.
دستفروشی ناجیان غریق در ایام کرونایی
یکی از این ناجیان غریق که سالها است در البرز مشغول به فعالیت است میگوید بسیاری از ناجیان و دیگر افرادی که در استخرهای شنا مشغول به فعالیت بودند به مشاغلی از جمله دستفروشی روی آورده اند.
بهنام حیدری با بیان اینکه تعداد زیادی از این افراد فاقد بیمه هستند و در عمل با توجه به سن بالایی نیز که دارند یافتن شغل جدید برایشان بسیار سخت است، اظهار داشت : حتی آن دسته از دوستانی که بیمه برایشان تا پیش از این بیکاریها پرداخت شده نتوانستند از بیمه بیکاری استفاده کنند.
وی افزود: مشکلات اقتصادی و معیشتی سبب شده تا بسیاری از افرادی که در شغلهای مختلف در استخرهای استان مشغول به فعالیت بودند به کارهای دیگر از جمله دستفروشی، مسافرکشی و شغلهایی از این دست روی بیاورند.
وی ادامه داد: در چنین شرایطی انتظار ما از متولیان رفع مشکلات معیشتی برای این قشر است.
مربی دیگر شنا البرزی که البته تمایلی به آوردن نامش نداشت نیز در این خصوص، گفت: حدود یک سال است که بیکار و هیچگونه درآمدی نداریم.
وی اضافه کرد: در برخی از رشتهها امکان تدریس به صورت آنلاین وجود دارد این در حالی است که در شنا اینگونه نیست.
وی با بیان اینکه یک مربی شنا این امکان را ندارد که به صورت آنلاین به تدریس بپردازد و بایستی در استخر و در یک محیط مشخص این فعالیت صورت گیرد، تصریح کرد: مربیان شنا حدود یک سال است که هیچگونه فعالیتی ندارند.
این مربی شنا البرزی با بیان اینکه از سوی دیگر نداشتن بیمه بار مضاعفی را بر دوش ما تحمیل کرده است، ادامه داد: وامهایی نیز برای جبران خسارت به این قشر در نظر گرفته شده که بوروکراسیهای زیاد اداری و وثیقههای مختلف شرایط را برای ما سخت کرده است.
استخرها در حال ورشکستگی
رئیس هیات نجات غریق و غواصی البرز نیز در گفتوگو با تسنیم با بیان اینکه صاحبان استخر و به تبع آنها افراد زیادی این روزها بیکار و در ورطه ورشکستگی افتادند، گفت: در یک مرحله استخرها بازگشایی اما به دلیل استقبال نکردن مردم و بالا رفتن هزینهها صاحبان استخر مجبور به تعطیلی مجدد شدند.
بیژن پیریایی افزود: این در حالی است که استخر از دیگر اماکن خطرناکتر نیست و با یک فرهنگ سازی ورعایت پروتکلهای بهداشتی میتوان نسبت به بازگشایی آنها نیز اقدام کرد.
وی ادامه داد: تعطیلی یک ساله سبب شده تا بیشتر صاحبان استخر در تامین مخارج خود با مشکل مواجه شدند و امروز تعداد زیادی از آنها در ورطه ورشکستگی افتاده اند.
پیریایی گفت: از ناجیان غریق، مربیان شنا و نیروهای خدماتی شاغل در استخرها شغل خود را از دست داده و بخش زیادی از آنها که این فعالیت در واقع شغل اصلی شان محسوب میشده با مشکلات معیشتی زیادی دست و پنجه نرم میکنند.
وی ادامه داد: با توجه به فرارسیدن فصل سرما و اینکه هر ساله در این فصل نیز زمان رکود فعالیت استخرها بوده در نتیجه در صورت بازگشایی نیز شاید آن نتیجه مد نظر حاصل نشود، به همین منظور نیاز است که تمهیداتی جدی در این راستا در خصوص حل مشکلات این قشر در نظر گرفته شود.
انتهای پیام/ش