روایت هجرت امام رضا(ع) باید در قالب ادبیات داستانی بیان شود

روایت هجرت امام رضا(ع) باید در قالب ادبیات داستانی بیان شود

گروه استان‌ها ـ نویسنده برجسته حوزه ادبیات دینی معتقد است باید روایت هجرت امام رضا(ع) بدور از شعارزدگی روایت شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، نخستین جشنواره رسانه‌ای امام رضا (ع) با اهداف گسترش و ترویج آموزه‌ها و فرهنگ والای رضوی در عرصه‌های مختلف، بازخوانی مفاهیم بنیادین در پیوند با سیره رضوی، حمایت از پدیدآورندگان آثار رسانه‌ای رضوی، ارتقای سطح کمی و کیفی آثار رسانه‌ای در حوزه معارف رضوی در حال برگزاری می‌باشد.

به همین بهانه پای صحبت‌های یکی از نویسندگان پیشکسوت و برجسته کشورمان نشستیم تا از نظراتش در زمینه تاثیر رسانه در ترویج فرهنگ رضوی بهره ببریم.

حسن احمدی متولد 1338 جزء نخستین هنرمندان سال‌های شکل‌گیری حوزه‌ هنری است. از همان سال‌ها داستان نویسی را آغاز کرد و فارغ التحصیل رشته‌ی فیلمسازی از دانشکده‌ صدا و سیماست. از سال 1373 تا اردیبهشت 1386 سردبیر ماهنامه باران، برای گروه سنی نوجوانان بود، همزمان به کار نویسندگی و تهیه کنندگی در سیمای جمهوری اسلامی مشغول بوده است.

وی از آغاز شکل گیری ماهنامه سروش نوجوانان تا سال 1373 با این مجله همکاری داشت و از سال 1365 تا 1373 مسئول بخش داستان سروش هفتگی بوده است.

احمدی در زمینه‌ی فیلمنامه نویسی نیز فعالیت‌های زیادی داشته است. انیمیشن "پاییز گرم" 12 قسمت اقتباسی است از کتاب احمدی به همین نام که بار‌ها از شبکه‌های مختلف و پویا و کودک پخش شده است. وی در جشنواره‌های داستانی، فیلم و مطبوعات به دفعات به عنوان داور حضور داشته و از اعضا انجمن نویسندگان کودک و نوجوان است.

رمان «در سال‌های دور» روایتگر یک داستان تخیلی برای شرح ماجرای زندگی امام رضا (ع) است؛ در این کتاب سعی شده تا به دور از شعارزدگی و حرف‌های مستقیم، زندگی امام هشتم (ع) در قالب یک داستان روایت شود؛ این داستان که شامل هجرت این حضرت به مشهد و تمام اتفاقاتی است که برای ایشان می‌افتد، با دنبال کردن سیری تخیلی سعی دارد مخاطب نوجوان خود را با خود همراه سازد و یکی دیگر از آثار وی با موضوع حضرت رضا (ع) با عنوان «این قصه جدید نیست» می‌باشد که مخاطب این کار تک داستانی هم کودک می‌باشد.

به گفته این نویسنده برجسته کشورمان ادبیات و داستان‌نویسی همیشه نقش پررنگی برای تعلیم و تربیت بخصوص برای مخاطبین کودک و نوجوان داشته است لذا یکی از راه‌های آشنا کردن نسل جدید با سبک و سیره ائمه اطهار (ع) همین کتاب و داستان است، اما نویسنده بایستی در کتابت ذوق و علاقه مخاطب خود را بشناسد تا کارش تاثیرگذار شود.

وی می‌گوید: وقتی یک خواننده اثری را می‌خواند و مورد تاثیر قرار می‌گیرد سبب می‌شود که از دوران نوجوانی مسیر زندگیش تغییر کند و هدف‌هایی را برای آینده برای خودش در نظر بگیرد به همین دلیل است که می‌گویم کتاب تاثیرش هم عمیق است و هم شگرف.

نویسنده رمان بلند رضوی تاکید کرد: چنانچه روی هر اقدام فرهنگی سرمایه‌گذاری و تبلیغ شود قطعا به نتایج مطلوبی دست خواهد یافت.

احمدی با اشاره به اینکه علاوه بر کتاب فضای مجازی هم در سبک زندگی افراد بسیار تاثیرگذار است گفت: چنانچه جشنواره رسانه‌ای امام رضا (ع) با فکر و اندیشه عمیق پیش رود و برای خود هدفگذاری صحیحی داشته باشد قطعا می‌تواند در تعمیق و توسعه سبک زندگی رضوی بسیار موثر واقع شود و به نتایج مثبتی دست خواهد یافت.

وی افزود: جشنواره‌ها زمینه و بستر لازم برای شناسایی افراد مستعد و توانا را در هر عرصه‌ای فراهم می‌کنند و جشنواره رسانه‌ای امام رضا (ع) اگر به درستی مسیر خود را طی کند قطعا در ایجاد انگیزه و تشویق و ترغیب پدیدآورندگان آثار رضوی موثر خواهد بود.

این نویسنده برجسته تاکید کرد: چنانچه جشنواره از سطح ملی به بین المللی ارتقا پیدا کند شاهد دریافت آثار فاخری خواهیم بود.

انتهای پیام/282/ش

اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon