لاوروف: حضور نظامی آمریکا مانع احیای وحدت سوریه است/ تروریسم نتیجه اقدامات مخرب غرب است

لاوروف: حضور نظامی آمریکا مانع احیای وحدت سوریه است/ تروریسم نتیجه اقدامات مخرب غرب است

وزیر خارجه روسیه هدف ادامه حضور نظامی غیرقانونی آمریکا در سوریه را تشویق تجزیه‌طلبی و ممانعت از احیای وحدت در این کشور نامید و گفت: مشکل تروریسم و مهاجرت نتیجه بازی‌های ژئوپولیتیکی غیرمسئولانه واشنگتن و متحدان اروپایی آن است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه در پیام ویدئویی خود برای شرکت‌کنندگان در کنفرانس بین‌المللی "مدیترانه: گفت‌وگوی رومی" اعلام کرد که ادامه حضور غیرقانونی نظامی آمریکا در خاک سوریه، مانع از احیای مجدد وحدت در این کشور شده است.  به‌گفته وی، به‌لطف عمده کمک‌های قاطع روسیه، دولت سوریه موفق شده است پشت تروریسم را در این کشور خم کند.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

لاوروف گفت: «نخستین وظیفه که در حال انجام است، تأمین شرایط مناسب زندگی برای میلیون‌ها شهروند سوری است که از جنگ ویرانگر در کشورشان جان سالم به‌در برده‌اند، البته این مسئله نیازمند مشارکت کل جامعه جهانی است ولی با تأسف باید یادآور شویم که در پاسخ به پیشرفت‌های سازنده در حل‌وفصل اوضاع سیاسی، مقامات دمشق همچنان با مشکل حضور غیرقانونی نظامی آمریکا در کشور خود مواجه هستند، که به‌طور آشکاری برای تشویق تجزیه‌طلبی و جلوگیری از برقراری وحدت ملی سوریه استفاده می‌شود.»

وزیر امور خارجه روسیه همچنین تحریم‌های جدید آمریکا و اروپا علیه سوریه با استفاده از تهمت بی‌اساس و واهی استفاده دمشق از سلاح‌های شیمیایی و جنایات جنگی اعمال‌شده را مورد توجه قرار داده تأکید کرد: «کشورهای غربی با این اقدام، استانداردهای دوگانه خود را نشان می‌دهند که حتی از کمک به سوریه، برای حل‌وفصل مشکلات انسانی در این کشور هم امتناع می‌ورزند و در شرایط همه گیری ویروس کرونا، غرب همچنان به سیاست خفته کردن قدرت اقتصادی سوریه ادامه می‌دهد.»

در همین راستا، لاوروف تأکید کرد که صلح و ثبات در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا فقط بر اساس قوانین بین‌المللی قابل دسترسی خواهد بود.

مشکل تروریسم و پناهجویان نتیجه بازی‌های مخرب آمریکا و متحدانش است

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه همچنین اعلام کرد که مشکل تروریسم و ​​پناهندگان نتیجه اقدامات تخریبی کشورهای غربی در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا است و این یک هزینه غیر قابل قبولی است که جهان برای اجرای یک سیاست غیرمسئولانه از سوی غرب می‌پردازد.

لاوروف گفت: «متأسفانه، امروزه اساساً از ثروتمندترین توان بالقوه کلی در منطقه مدیترانه استفاده نمی‌شود. جنوب این منطقه هنوز از مشکلات بی‌شماری رنج می‌برد؛ تهدیدات تروریستی، جنایت سازمان‌یافته شایع، وضعیت بد انسانی، نقض حقوق بشر و اقلیت‌های ملی، که منجر به یک مهاجرت گسترده شده است. وضعیت مسیحیان تحت آزار و فشار در خاورمیانه نیز به‌شدت نگران‌کننده است. این مشکل بهای سنگین و غیرقابل قبول برای بازی‌های سیاسی و ژئوپولیتیکی غیرمسئولانه واشنگتن و متحدان اروپایی آن است که تصمیم گرفتند الگوی نظام تک‌قطبی جهانی را روی مردم خاورمیانه و شمال آفریقا آزمایش و دستورالعمل‌های توسعه‌ای را با نادیده گرفتن ارزش‌های بومی و مردم این کشورها، بر آنها تحمیل کنند.»

به‌گفته وی، کشورهای غربی تلاش کرده‌اند ایده نظم جهانی را بر اساس قوانین خود در خاورمیانه و آفریقای شمالی اجرا کنند و اصول حقوق بین‌المللی را کاملاً نادیده می‌گیرند.

لاوروف یادآور شد که وضعیت این منطقه با شیوع ویروس کرونا تعمیق و منجر به افزایش بی‌ثباتی اقتصادی ــ اجتماعی شده که به‌طرز دردناکی به بخش‌های آسیب‌پذیر مردم ضربه محکمی زده است، این در حالی است که بیشتر مشکلات ماهیت فرامرزی دارند، ضمن اینکه چالش‌های به‌وجودآمده در این منطقه سپس به سایر مناطق جهان سرایت می‌کند.

روسیه اقدامات یکجانبه اسرائیلی‌ها در کرانه باختری را غیرقانونی می‌داند

وزیر امور خارجه روسیه در بخش دیگری از سخنانش تأکید کرد که اسرائیل باید از هر گونه اقدام یک‌جانبه علیه اراضی اشغال‌شده متعلق به فلسطینی‌ها در کرانه باختری، از جمله اقدامات غیرقانونی تخریب خانه‌های مردم فلسطین، خودداری کند.

وی گفت: «بسیار مهم است که اسرائیل از اقدامات یکجانبه خود دست بردارد. منظور من، فعال‌تر شدن ایجاد شهرک‌های یهودی‌نشین و اقدام به تخریب غیرقانونی خانه‌های فلسطینیان در کرانه باختری رود اردن است.»

سرگئی لاوروف با اشاره به اینکه تثبیت کامل اوضاع در این منطقه بسیار پیچیده، تا زمانی که زخمی دیرینه به‌عنوان "درگیری بین اعراب و اسرائیل" بهبود نیافته، غیرممکن است، افزود، روسیه روند عادی‌سازی روابط اسرائیل و برخی کشورهای عربی را از نزدیک زیر نظر دارد و معتقد است که هر پیشرفتی در جهت تعامل در منطقه مثبت خواهد بود.

وی در عین حال یادآور شد که البته چنین رویکردی نباید به‌عنوان جایگزینی برای حل‌وفصل مسئله فلسطین بر اساس مبانی حقوق بین‌المللی مورد استفاده قرار بگیرد و لزوم هماهنگی تلاش‌های بین‌المللی برای ازسرگیری هرچه سریعتر مذاکرات مستقیم بین فلسطین و اسرائیل مورد تأکید قرار داد.

عضویت ترکیه در ناتو و اختلافات سیاسی، تأثیری بر همکاری مسکو و آنکارا ندارد

لاوروف همچنین اعلام کرد که عضویت ترکیه در ناتو و همچنین اختلاف نظر در مورد برخی موضوعات سیاست خارجی، مانعی برای روسیه نیست و هیچ اختلاف اساسی بین دو کشور وجود ندارد.

وی گفت: «ما هیچ اختلاف اساسی با ترکیه نداریم. من مطمئن هستم که روابط روسیه و ترکیه نمونه‌ای از نحوه همکاری دو کشور مستقل در راستای اجرای سیاست‌های خود است. آنها در برابر کسی تعظیم نمی‌کنند و به اولتیماتوم روی نمیآورند و تحت تأثیر مسائل خارجی نیستند، بنابراین عضویت ترکیه در ناتو مانعی برای ما نیست.»

دولت جو بایدن مجبور به ادامه سیاست قبلی آمریکا خواهد بود

وزیر امور خارجه روسیه در این پیام خود همچنین یادآور شد که با ارزیابی تعدادی از کارشناسان مبنی بر اینکه دولت جدید ایالات متحده مجبور به ادامه سیاست دولت کنونی خواهد بود، موافقت کرده توضیح داد: «من با دیدگاه برخی از متخصصان موافقم، به‌ویژه کسانی که معتقدند دولتی که در ماه ژانویه کار خود را آغاز می‌کند در واقع مجبور خواهد بود که از تداوم سیاست فعلی ایالات متحده اطمینان حاصل کند. ما اکنون شاهد هستیم که ایالات متحده عمدتاً روی مسائل سیاست داخلی معطوف است. به‌طور خاص، این مربوط به عواقب شیوع ویروس کرونا در ایالات متحده و برخی مشکلات اجتماعی می‌شود. آنها نیاز به بازسازی اقتصادی دارند که اساساً بر اثر این بیماری همه‌گیر از بین رفته است.»

وزیر خارجه روسیه با اشاره به اینکه واضح است که هر دولتی باید قطب شدید جامعه آمریکا را در نظر بگیرد، افزود: «نباید فراموش کرد که در آنجا میلیونها آمریکایی به رئیس جمهور فعلی رأی دادند و تقریباً همین تعداد به جو بایدن رأی دادند، در حقیقت، این واقعیت نشان می‌دهد که جامعه آمریکا دچار شکاف شده است و وظیفه هر دولتی آن است که وحدت ملی ازدست‌رفته را بازگرداند.»

وی اضافه کرد: «به‌نظر من، دستور کار سیاست خارجی دولت آینده همچنان مرتبط با اوضاع داخلی خواهد بود. ایالات متحده همچنان درگیر سیاست جهانی خواهد بود، پیش از این ایالات متحده از متحدان خود خواسته است تا بار مسئولیت در عرصه بین‌المللی را تقسیم کنند، به‌نظر من این سیاست همچنان ادامه خواهد یافت، البته در این راستا باید دید که واکنش اروپا چه خواهد بود، به‌خصوص با توجه به مفهوم استقلال راهبردی اروپا که توسط امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه ترویج می‌شود.»

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon