فارغ‌التحصیلان بیکار باید به سمت کارآفرینی بروند

فارغ‌التحصیلان بیکار باید به سمت کارآفرینی بروند

گروه استان‌ها - در میان دریای طوفانی بیکاری، کارآفرینی ایده‌ای است که چند صباحی، کورسوی امیدی برای تلاشگران عرصه کسب و کار شده و بسیاری از مردم به نقطه‌ای از آگاهی رسیده‌اند که به جای توقع از مسئولان، کارآفرینی را پیشه می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، کار و تلاش همواره یکی از ویژگی‌های انسان‌های موفق و سالم بوده و از گذشته تاکنون ضرب‌المثل‌ها و اشعار فراوانی از قبیل «کار جوهره انسان است» و «برو کار می‌کن مگو چیست کار  که سرمایه جاودانی است کار» در وصف کار بیان شده و نشان از ارزش و اهمیت اشتغال و کسب روزی حلال دارد.

امروز هم با وجود جوانان پراستعداد، توانمند و تحصیل‌کرده فراوان و رشد و پیشرفت تکنولوژی و آسان شدن بسیاری از امور، کار و کاریابی یکی از پرچالش‌ترین مسائل روز کشور و استان چهارمحال و بختیاری شده است. با وجود راه‌های اشتغالزایی که در سالیان اخیر به‌کارگیری شده همچنان جمع کثیری از جوانان رنج بیکاری را به‌خوبی احساس می‌کنند و تلاش‌های گاه و بیگاهشان نیز نتیجه درخوری نداشته است.

مسئولان هم که مدتی است از خواب شیرین خود گویا بیدار شده‌اند، قصد جان دادن به بدنه بی‌جان اشتغال را دارند اما این راه طولانی و پرپیچ‌وخم، هزارتویی ایجاد کرده که گذر از آن به‌راحتی میسر نیست.

اما در میان دریای طوفانی بیکاری، کارآفرینی ایده‌ای است که چند صباحی، کورسوی امیدی برای تلاشگران عرصه کسب و کار شده و خوشبختانه بسیاری از مردم به نقطه‌ای از آگاهی و دانش رسیده‌اند که به جای توقع از دولت و مسولان، کارآفرینی را پیشه کرده و خود شغل خلاقانه و نوآورانه‌ای برای خود و اطرافیانشان ایجاد کرده‌اند.

در استان چهارمحال و بختیاری هم کم نیستند افراد فرهیخته‌ای که دستشان را به زانوی خود گرفتند و توقع از دیگران را به تلاش و تکاپو بدل کرده و با ایده‌های خلاقانه خود در استانی که بالاترین‌‌ها رده نرخ بیکاری کشور قرار دارد کسب روزی می‌کنند.

به‌منظور آشنایی بیشتر با فرایند کارآفرینی و همچنین بررسی نقطه‌نظرات مسئولان نسبت به وضعیت کار و کارآفرینی، گفت‌وگویی با مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان چهارمحال و بختیاری ترتیب دادیم.حفیظ‌الله فاضل در این گفت‌وگو اظهار داشت: کارآفرینی ایده جدیدی است و با کارفرمایی متفاوت و مهم‌تر از آن است.

وی افزود: کارآفرین با توجه به شرایط، موقعیت، امکانات و نیازهای بازار کار، ایده خلاقانه و نوآورانه‌ای در یک بنگاه اقتصادی ارائه می‌دهد که  به تولید محصولی جدید می‌انجامد. به‌عنوان مثال فردی که در یک کارخانه کار می‌کند می‌تواند برای بخشی از تولید آن کارخانه ایده‌ای نو ارائه دهد که مصرف انرژی محصول تولیدی کاهش یابد یا محصولی نو پدید آورد یا با تولید محصولی که وارداتی بود به خودکفایی کشور کمک کند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با بیان اینکه کارفرما کسی است که سرمایه‌گذاری منجر به تولید می‌کند، عنوان داشت: کارآفرین می‌تواند بنگاه اقتصادی یا کارفرمایی را تداوم بخشد. اگر ایده‌های خلاقانه در بنگاه‌ها و کارخانه‌ها شناخته شوند نه‌تنها استقبال زیادی از آن‌ها می‌شود موجب بهره‌وری بیشتر یا تولید محصول استراتژیک و با کیفیت‌تر کارخانه می‌شود.

فاضلی گفت: هر سال جشنواره "امتنان" در بنگاه‌های اقتصادی برگزار می‌شود و کارگران و افراد خلاق و نوآور می‌توانند با ثبت‌نام در سامانه این جشنواره، ایده‌های کارآفرینانه خود را بارگزاری کرده و پس از داوری در سطح استانی و ملی برگزیده شناخته می‌شوند که از این ایده‌پردازان در جهت راه‌اندازی ایده‌ کارآفرینی خود با ارائه تسهیلات کم‌بهره و معرفی به سرمایه‌گذار یا بنگاه اقتصادی مناسب حمایت می‌شود.

وی با اشاره به دو برگزیده ایده‌های خلاقانه طی دو سال گذشته در استان، تصریح کرد: طرح‌های کنتور برق هوشمند با قابلیت جلوگیری از مصرف غیرمجاز  برق و ایده کاهش ساعات پروسه تولید محصول در یکی از کارخانه‌های استان، ایده‌های خلاقانه کارآفرینان چهارمحال و بختیاری بودند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: استان تا سال 96 با رتبه 20.8 درصد تقریبا بالاترین نرخ بیکاری کشور را داشت و در سال 97 این رقم به 17.4 درصد رسید و در سال گذشته 15.3 درصد شد که روند خوبی در کاهش نرخ بیکاری ایجاد شده است و در حال حاضر از چهار استان کشور رتبه بهتری داریم.

وی توسعه فرهنگ‌ کارآفرینی و عدم گرایش به اشتغال اداری را از عوامل موثر در کاهش نرخ بیکاری استان دانست و تشریح کرد: اجرای طرح‌های کارآفرینی در دانشگاه‌ها و تسهیلات کم‌‌بهره و تسهیلات قرض‌الحسنه مشاغل خانگی از دیگر اقدامات مهم در راستای کاهش بیکاری بوده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: تسهیلات قرض‌الحسنه 4 درصد، تسهیلات روستایی و عشایری با 6 درصد و تسهیلات یارانه تبصره 18 با بهره10 درصد به بالا در اختیار کارآفرینان قرار می‌گیرد. همچنین آموزش‌های مهارت‌محور فنی و حرفه‌ای در قالب طرح تکاپو، برندینگ محصولات تولیدی استان و اتصال به بازار کار و فروش، فراهم کردن زمینه فعالیت، شناسایی ظرفیت‌ها و آموزش تولید از حمایت‌های مورد نظر این دستگاه اجرایی است.

وی ادامه داد: فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها بیشترین قشر بیکار را تشکیل می‌دهند که توصیه می‌شود رویکرد اشتغال در دستگاه‌های دولتی را کنار بگذارند و به کارآفرینی بپردازند و در صورت نداشتن سرمایه و داشتن تخصص‌های متمایز، از طریق بنگاه‌های اقتصادی اقدام کنند که در این بنگاه‌ها مشاوره و راهنمایی انجام و کارجو به‌صورت فیزیکی با افراد موفق و نحوه کار آن‌ها در کارگاه‌ها آشنا می‌شود.

فاضلی به افتتاح مرکز مشاوره حقوقی کارگری و کارفرمایی چهارمحال و بختیاری به مناسبت هفته کار و کارگر اشاره و تصریح کرد: برخی پرونده‌های حقوقی کارفرمایان و کارگران خارج از حیطه اداره‌کار بود و برخی مراجعان از توان مالی مناسب برخوردار نبودند بنابراین مرکز مشاوره راه‌اندازی شد. آگاهی‌بخشی به کارگران و کارفرمایان در مورد حق و حقوق خود از دیگر اهداف افتتاح این مرکز است که موجب می‌شود بسیاری از پرونده‌ها با صلح و سازش، بدون برهم خوردن ارتباط کارگر و کارفرما و با ادامه اشتغال به پایان برسد.

این گزارش را با پیگیری موضوع از رئیس کانون کارآفرینی چهارمحال و بختیاری ادامه دادیم. امین مالکی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در شهرکرد، اظهار داشت: ترویج فرهنگ کارآفرینی، نهادینه کردن کارآفرینی نوآورانه و بسط و گسترش آن، دفاع از جامعه کارآفرین در اشتغال، سرمایه‌گذاری و کارفرمایی و کارگری از اهداف مهم کانون کارآفرینی استان است.

وی افزود: تشکل کانون کارآفرینی نوپا است و بیش از یک ‌سال از راه‌اندازی آن می‌گذرد، این کانون یکی از تشکل‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و هیات امنایی شامل دو بخش از اعضای دولت و بخش خصوصی و کارآفرینان برتر استان بوده و رئیس کانون توسط اعضای هیات امنا تعیین می‌شود.

مالکی با اشاره به ارزش کارآفرینی نسبت به اشتغال در یک مرکز یا شرکت، افزود: کارآفرینی از ابتدای ورود ایده به ذهن کارآفرین آغاز و به مرحله تجاری‌سازی می‌رسد و با صنعتگری و تولیدکنندگی تفاوت دارد.

رئیس کانون کارآفرینی چهارمحال و بختیاری عنوان داشت: یکی از وظایف دولت‌ها فراهم کردن زمینه برای بروز و ظهور افکار و ایده‌های نوآورانه از طریق آزمایشگاه‌های کوچک یا خانه‌های نوآوری و کارآفرینی است که آن را کارآفرینی نوآورانه می‌گویند، اجرای طرح‌های نو در قالب آزمایش به احصای ایده‌ها و مهندسی معکوس می‌شود و به ایده‌های برتر خواهیم رسید.

وی با اشاره به اینکه کانون کارآفرینی هماهنگ‌کننده بین دانشگاه‌ها، دستگاه‌های اجرایی و پارک علم و فناوری و هدایت‌گر ایده‌پردازان و دانشجویان است، افزود: مشاوره، ساختارسازی و معرفی سرمایه‌گذار در کنار کارآفرینی به ایجاد صنعت کوچک یا بزرگ منجر می‌‌شود که اشتغالزایی برای تعداد زیادی را به دنبال خواهد داشت.

مالکی با بیان اینکه کانون کارآفرینی هنوز ساختار خاص خود را پیدا نکرده، خاطرنشان کرد: در کانون کارآفرینی استان، به عنوان بخش خصوصی با همه مسئولانی که وارد استان شدند ارتباط برقرار کردیم، دغدغه‌ها، مشکلات، تنگناها و ظرفیت‌های استان را مطرح کردیم و در کارگروه اشتغال، سرمایه‌گذاری و اقتصاد استان عضو و برای تاثیرگذاری تلاش کردیم. همچنین توانستیم برای برخی از شرکت‌های پارک علم و فناوری استان سرمایه‌گذار جذب کنیم.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی‌های کانون کارآفرینی استان مطرح کرد: شیوع کرونا در پایان سال گذشته و تداوم آن مانع انجام برنامه‌های مدون این کانون شد اما در طول مدت حدود یک‌سال‌ونیم توانستیم مسئولان استانی را با معنا و مفهوم کارآفرینی نوآورانه آشنا کنیم و موجب احصای دیدگاه‌ها و سوق آن‌ها به سوی کارآفرینی شویم.

رئیس کانون کارآفرینی استان در پایان اضافه کرد: کارگران و کارفرمایان چهارمحال و بختیاری در شرایط تحریم اقتصادی بسیار سخت و در استانی محروم کار می‌کنند اما با اتکا به نیروهای جوان، با استعداد و پرتوان موفق بوده‌اند و در بسیاری از صنایع کوچک، متوسط و بزرگ حرفی برای گفتن دارند و مطرح شده‌اند.

انتهای پیام/7540/ ت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon