عدم اختصاص اعتبار به شهرک‌های کشاورزی چهارمحال و بختیاری

عدم اختصاص اعتبار به شهرک‌های کشاورزی چهارمحال و بختیاری

گروه استان‌ها- معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه یک‌ چهارم سرانه درآمد استان مربوط به بخش کشاورزی است گفت: از سال ۹۲ تاکنون اعتباز به شرکت شهرک‌های کشاورزی استان اختصاص نیافته است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، حسین برزگر ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران استان اظهار داشت: اراضی کشاورزی چهارمحال و بختیاری حدود 250 هزار هکتار و میزان تولیدات کشاورزی آن یک میلیون و 500 هزار تن است.

وی افزود: در استان 67 هزار کشاورز بهره‌بردار بخش کشاورزی هستند که در سال 91 ارزش بخش کشاورزی بیش از 67 هزار و 700 میلیارد تومان و یک‌چهارم سهم اشتغال استان بود. یک‌ چهارم سرانه درآمد استان مربوط به بخش کشاورزی است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بیان کرد: درآمد سرانه سالیانه چهارمحال و بختیاری 21 میلیون و 500 هزار تومان است که از این میزان 7  میلیون تومن درآمد سرانه کشاورزی است.

برزگر گفت: در زیرشاخه زراعت از بخش کشاورزی، تولیدات سالیانه بیش از 940 هزار تن با 48 هزار بهره‌بردار است. 58 هزار هکتار گندم آبی و 27 هزار هکتار جو آبی و دیم در استان کشت می‌شود.

وی عنوان داشت: سال زراعی گذشته بیش از 130 هزار تن گندم، 43 هزار تن جو و بیش از 450 هزار تن انواع علوفه، شبدر و ذرت علوفه‌ای، بیش از 23 هزار تن حبوبات و 60 هزار تن چغندر قند در استان تولید شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: افزایش ضریب خود اکتفایی در محصولات استراتژیک از اولویت‌های مهم است و 800 هزار هکتار کلزا تا پایان آبان‌ امسال کشت شد که پیش‌بینی می‌شود بیش از هزار و 500 تن برداشت شود.

وی با بیان اینکه بیش از 940 تن از محصولات تولیدی در زیرمجموعه زراعت است اما 23 درصد از ارزش ریالی محصولات مربوط به این بخش است که نیاز به افزایش ارزش افزوده دارد و باید در بازرگانی محصولات زراعی بیشتر کار کنیم چراکه نسبتا ضعیف کار کرده‌ایم.

برزگر صنعت بسته‌بندی را یکی از راه‌های افزایش بهره‌وری در استان عنوان و تشریح کرد: دستورالعمل انبارش و بسته‌بندی در کشور ما ضعف‌های اساسی دارد و باید بسته‌بندی در مبدا تقویت شود، با بهره‌وری ضایعات کاهش و ماندگاری محصولات افزایش می‌یابد. پیگیری سلامت محصولات راحت‌تر و عرضه آن بدون دلالی در دسترس مردم قرار می‌گیرد می‌شود که این امر باید جزو مطالبات مردمی شود و در برنامه هفتم توسعه مورد توجه قرار گیرد.

وی بیان داشت: اکنون میزان بهره‌وری اراضی 1.38 ماده خشکی است که تولید می‌شود به این معنی که به ازای هر مترمکعب محصول یک کیلو و 380 گرم محصول به‌دست می‌آید که از استاندارهای جهانی فاصله زیادی دارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان خاطرنشان کرد:  حدود 11 درصد از 19 دشت استان قابلیت زراعی دارد و برای استفاده مطلوب از این میزان باید بهره‌وری صورت گیرد و راه و شهرسازی در مناطقی شهر ایجاد کند که خاک غیر کشاورزی است. برای بهره‌وری ساختار مناسب نداریم که می‌توانیم با سرمایه‌گذاری در صندوق منابع توسعه حمایت از بخش کشاورزی و ایجاد اتحادیه به این موضوع کمک کنیم.

وی افزایش ضریب مکانیزاسیون را از مهم‌ترین عوامل در بهره‌وری دانست و گفت: شرکت‌های خدمات مکانیزاسیون دچار مشکلات اقتصادی هستند. همچنین 25 تا 30 درصد بذرها از هسته‌های بذری مناسب و اصلاح شده تهیه می‌شوند که ضروری است با تشکیل اتحادیه به تامین بذر هسته‌ای و نهاده‌ها توجه بیشتر شود.

وی با اشاره به اینکه از سال 92 تاکنون اعتباری به شرکت شهرک‌های کشاورزی استان اختصاص داده نشده است،  اضافه کرد: از بیش از 42 هزار هکتار باغ در استان 190  هزار تن تولیدات باغی و 12.5 تن از محصولات کشاورزی را محصولات باغی تشکیل می‌دهد که از ارزش تولیدات کشاورزی 23 درصد مربوط به بخش باغی است که با توجه به ارزش تولیدات و نرخ درآمدی بالا در بخش باغبانی باید به این بخش بیشتر توجه شود.

برزگر با اشاره به لزوم ساختارمند شدن گلخانه‌ها و گلخانه‌داران در قالب تشکل یا اتحادیه، یادآور شد: 28 طرح با 8 هزار و 200 هکتار با اشتغال 4 هزار و 800 نفر به توسعه کشاورزی در اراضی شیب‌دار اختصاص یافته و در صدد هستیم توسعه گلخانه‌ها را از 30 هکتار به 700 هکتار افزایش دهیم که برای 200 هکتار به این طرح مجوز صادر شد، 5 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و هفته گذشته 240 میلیارد تومان از منابع ملی برای مجتمع گلخانه‌ای مصوب شد که حدود 34 هکتار است. توسعه گلخانه‌ها در شرکت شهرک‌های کشاورزی انجام می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در کشاورزی به ویژه در تولیدات گیاهان دارویی باید از کشاورزی قراردادی با استفاده از پیمانکاران اقدام کنیم.

سالانه بیش از 80 درصد سطوح زیرکشت محصولات زراعی و باغی بیمه می‌شوند

در ادامه نشست خبری احمد کریمزاده سرپرست گروه بیمه بانک کشاورزی استان از بیمه سالانه بیش از 80 درصد سطوح زیرکشت محصولات زراعی و باغی خبر داد و تصریح کرد: 19 هزار هکتار از باغات استان شرایط بیمه‌پذیری دارند و سالانه بیش از 16 هزار هکتار تحت‌پوشش بیمه قرار می‌گیرند.

وی ادامه داد: از سال زراعی99- 98 بیمه اجباری دام، طیور و آبزیان و زنبور عسل انجام می‌شود که ضوابط و ساختار بیمه دام از سال 94 اجرایی شد. سال گذشته بیش از 13 میلیون قطعه طیور تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند و بیمه پایه 80 درصد ارزش دام پرداخت می‌شود.

کریمزاده گفت: هدف از بیمه کشاورزان بقای کشاورزی و پایدار نگهداشتن وضعیت معیشت کشاورز و اقتصاد مربوط به این بخش است و در بخش دام، طیور و زنبور عسل محدودیت زمانی نداریم و در طول سال بیمه انجام می‌شود، در زراعت تا پایان آذرماه بیمه انجام می‌شود و با محدودیت کرونایی کشاورزان یا شرکت‌های بیمه می‌توانند تلفنی بیمه را تمدید کنند.

وی بیان کرد در بخش دام آمیخته که دام تحت پوشش بیمه پایه است، هر عاملی موجب تلف شدن آن شود صندوق بیمه کشاورزان غرامت آن را پرداخت می‌کند. در سال گذشته بیش از 800 میلیارد ریال غرامت پرداخت شد و 80 میلیارد تومان غرامت امسال پرداخت می‌شود که 40 میلیارد مربوط به زراعت و مابقی برای بخش باغی بوده است. بیش از 16 میلیارد تومان از بیمه کشاورزان به صورت تهاتر پرداخت شد و همه خسارات در دو هفته آینده پرداخت می‌شود. در بخش باغات از محل طلب باغداران حدود 5 میلیارد تومان تهاتر با 40 میلیارد تومان انجام شد که مابقی تا پایان دی‌ماه پرداخت می‌شود.

انتهای پیام/7540/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon