نقش دانشجوی انقلابی در ۱۶ آذر| سیاستزدگی و رفاهزدگی تشکلهای دانشجویی را از پای درمیآورد/چرا دانشجو باید "استقلال" داشته باشد؟
گروه استانها-مسئولان تشکلهای دانشجویی خوزستان در بخش دوم میزگرد "۱۶ آذر و بیداری دانشجو"به آفت سیاست زدگی تشکلهای دانشجویی و تبدیل به ستاد انتخاباتی شدن اشاره و مسئله استقلال دانشجویی را یکی از سرمایههای مهم جریان دانشجوی معرفی کردند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز ، 16 اذر 32 نماد بیداری دانشجو مبارز در مقابل کودتا امریکایی علیه خواست و اراده ملت ایران است. تشکلهای دانشجویی به عنوان نیروی پیشرو همواره مقابل ظلم سینه سپر کردند.
برای بررسی ابعاد 16 آذر و نقش دانشجوی انقلابی در 16 آذر 1399 میزگرد مجازی "16 آذر و بیداری دانشجو" با حضور مسئولان تشکلهای دانشجویی خوزستان برگزار شد.
سیاست زدگی خطای جدی برای تشکلهای دانشجویی است
مهدی طرفی مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز در این میزگرد اظهار داشت: خاستگاه روز دانشجو استکبار ستیزی و روحیه استقلال دانشجویان است. نباید جریان دانشجویی را برای رسیدن به اهداف سیاسی مصادره کرد.
وی افزود: 16 آذر روز دانشجو است چون دانشجو ظلم ستیز است، و زیر بار دشمن نمی رود. تشکلهای دانشجویی باید براساس آرمانهای دانشجویی عمل کنند. زیبنده نیست با نام تشکل برای کاندیدایی کارِ سیاسی شود و وقیحانه طلب سهم و حق پس از پیروزی کاندیدا شود.
طرفی اظهار داشت: سقوط تشکل های دانشجویی سیاسی بازی و سیاست زدگی است. تشکلهای دانشجویی برای نقش آفرینی و نهادینه کردن آرمانهای 16 آذر باید بدون ملاحظه و محافظه کاری حافظ استقلال و سربلندی کشور باشند.
مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: امروز وظیفه تشکلهای انقلابی بازکردن گرههای مردم و مستضعفان است و باید در این مسیر گام برداشته و علم داری کنند.
جریانهای دانشجویی باید فرماندهان میدانی جهاد تبیین باشند
وی اظهار داشت: جنبش دانشجویی نباید محدود به در و دیوارهای دانشگاه باشد، جریانهای دانشجویی باید فرماندهان میدانی جهاد تبیین باشند. انتظار میرود از مسئولین در جمع دانشجویان حاضر شوند و از نظرات صاحب نظران استفاده کنند.
تشکلهای دانشجویی شهید فخری زاده را لگو قرار دهند
این فعال دانشجویی گفت: امروز که عده ای میخواهند راهِ آزموده شده را مجدد آزمایش کنند. نقش دانشجویان در روشنگری واقعیت بسیار کلیدی است. کلید واقعی مشکلات کشور نه دست کدخداست و نه دلسپردگان داخلی اش، بلکه دستِ جوانان مومن انقلابی پای کار است. تشکلهای دانشجویی شهید فخری زاده را الگو کارِ تشکلی- دانشجویی خود قرار دهند.
در ادامه میزگرد؛ محمد رضا روشن مسئول انجمن اسلامی دانشجویان علوم پزشکی اهواز اظهار داشت: در آذر ماه 1332، ریچارد نیکسون، معاون ریاست جمهوری ایالات متحده به ایران سفرکند. در نتیجه این اتفاقات، اعتراضات گسترده ای در ایران شکل میگیرد که جریان دانشجویی، نقش اصلی را در این اعتراضات دارند.
آگاه سازی جامعه از دیگر وظایف تشکلهای دانشجویی است
مسئول انجمن اسلامی دانشجویان علوم پزشکی اهواز گفت: تشکلهای دانشجویی وظیفه آگاه سازی جامعه نسبت نظام استکبار دارند. عناصری که همواره در پی صدمه زدن به ایران هستند .
وی افزود: حضور در صحنه های مختلف، همواره یکی از توصیه های مهم رهبری است؛ چه در عرصه سیاسی، چه در عرصه فرهنگی، چه در عرصه خدمات و امدادرسانی به مناطق محروم و چه در عرصه های دیگر؛ حضور تشکلهای دانشجویی در این عرصه ها لازم و ضروری است.
روشن بیان داشت: در عین اینکه سطح بصیرتی و دانشی خود را بالا میبرند، این مهم را نیز برای جامعه و ملت فراهم کنند. دانشجو بیدار است و باید افرادی را که خواب ماندند، بیدار کند. آگاه سازی و تبیین آرمانهای انقلاب و راههای مقابله با استکبار، یکی از وظایف تشکلهای دانشجویی است.
در ادامه این میزگرد، سید حسین موسوی مسئول انجمن اسلامی دنشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز اظهار داشت: دلیل شکلگیری شانزدهم آذر اعتراض جامعه دانشجوی و دانشجویان به دیدار رسمی نیکسون معاون رئیس جمهور آمریکا با شاه پهلوی بود.
وی افزود: 16 آذر در واقع اعتراض مردم و دانشجویان به کودتای امریکایی و انگلیسی 28 مرداد ماه بود.
کنش اجتماعی؛ از سستی در تشکل دانشجویی ممانعت میکند
این فعال دانشجویی گفت: دانشجویان انقلابی باید پاسدار ویژگیهای مانند ضد ظلم بودن، ضد استکبار بودن، ضد فساد بودن باشد.
این دانشجوی دانشگاه بیان داشت: وظیفه تشکلهای دانشجویی مطالبه گری، پیگیری مطالبات مردمی و کنشگری اجتماعی ، بصیرت افزایی و پرورش نیروهای مستعد جهت خدمت به انقلاب و کشور است.
موسوی بیان داشت: به قول شهید بهشتی دانشجو موذن جامعه است اگر خواب بماند نماز امت قضا میشود در گام اول دانشجویان و تشکلهای دانشجویی باید خودشان بیدار باشند، به صورت صحیح خودسازی را انجام داده باشند از لحاظ فرهنگی و سیاسی به رشد مناسبی رسیده باشند که بتوانند اقشار مختلف جامعه را جهت بدن و در مسیر صحیح هدایت کنند و راه را برای جامعه هموار کنند.
شناخت منظومه فکری امام انقلاب برای تشکل واجب است
وی افزود: اولین دفاع از آرمانهای انقلاب این که آرمانهای انقلاب رو به شیوه صحیح از زبان و منظومه فکری امامین انقلاب بشناسیم و در گام دوم این آرمانها را حفظ کنیم و بتوانیم آن ها را ترویج بدهیم که همین حفظ و نشر آرمان های انقلاب یکی از راه های مقابله با استکبار که در راس آنها شیطان بزرگ آمریکاست.
این فعال دانشجویی بیان داشت: امروزه با توجه به مشکلات معیشتی و وضعیت اقتصادی و تورم نابسامانی که زندگی مردم را مختل کرده است شاید بعضیها فکر کنند که دانشجو دیگر در کنار مردم نیست؛ اما نه به نظر من اینگونه نیست و هنوز هم دانشجویانی هستند که برای دفاع از مردم تلاش میکنند و در کنار مردم بودن است را فراموش نکردند و برای همین امر هم، هم هزینه دادند و هم چوب و چماقش را به دوش کشیدند.
وی افزود: اتحاد جنبش دانشجویی برای رسیدن به آرمانها ضروری است. تشکلهای دانشجویی در همین مسئله کرونا و مقابله با آن برای دفاع مردم تلاشهای زیادی کردند.
دبیر انجمن اسلامی دانشگاه شهید چمران اهواز :تشکل دانشجویی باید امید به جامعه تزریق کند
علی پارسا دبیر انجمن اسلامی دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار داشت: وظیفه اصلی جنبش دانشجویی در زمان امروز امید افزایی در دل مردمان است امید افزایی که متناسب با اصول و آرمانهای انقلاب باشد و در نهایت به آرام شدن دل مردم و قلوب آنها بیانجامد.
وی افزود: این امید افزایی نیازمند حضور فکری و پشتوانه قوی اعتقادی و روحی است. همین پشتوانه سبب میشود که دانشجو در مسائل و مواقع ضروری و در زمانهای دشوار هم حضور فیزیکی داشته باشند و هم بتواند مسائل را از همدیگر تفکیک و در نهایت به حل مشکل فکر کند.
تشکلهای دانشجویی در عرصههای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و رفاهی حضوری به نسبت فعال دارند. این فعالیت از راه کارکردهای گوناگون در عرصههای مزبور صورت میگیرد که از آنها میتوان با عنوان کارکردهای فردی، سیستمی، سیاسی، رفاهی، اجتماعی و فرهنگی یاد کرد اما تمامی اینها زمانی ارزشمند میشوند و میتواند بدنه اجتماعی داشته باشد که به حل مشکلات و مسائل جمهوری اسلامی منجر شود.
تشکل دانشجویی باید مقابل تحریف واقعیات بایستد
پارسا گفت: امام خامنه ای فرمودند ما بیشتر از آنکه به دشمنان خارجی توجه کنیم بایستی به داخل عنایت ویژه داشته باشیم و اگر مسئله تحریف را حل کنیم مسئله تحریم و مشکلات اقتصادی خود به خود حل خواهد شد.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار داشت: اولا ما نباید از دشمن اصلی که همان آمریکای خبیث و آن شیطان بزرگ است غافل شویم و دشمنی آن را دست کم بگیریم اما ما بایستی تمرکز بر داخل و مبارزه با فساد در عرصه داخلی هم داشته باشیم.
وی افزود: باید بتوانیم پوزه مفسدان داخلی که در حقیقت مانند زالو صفتانی خون مردم را میمکند به خاک بمالیم و در برابر آنان با تمام توانمان بایستیم که این همان رسالت اصلی ما در بحث مبارزه با فساد و عدالتخواهی است.
گزارش از اکبر بهاری
انتهای پیام/341/ش