مردم روستای "سالارآباد" شهداد در چند قدمی سیل/ برای احداث سیلبند به یک لودر نیاز است
گروه استانها-در حالی که مردم روستای سالارآباد شهداد شبها از ترس سیلی دیگر خواب ندارند بخشداری اعزام لودر برای احداث سیلبند را به بعد از بحران وعده میدهد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهداد ، روزهای پایانی فروردین ماه بود که بارش شدید باران و سیل ظرف چند ساعت تمام هستی و حاصل دسترنج مردم روستاهای شهداد را با خود برد.
رودخانهها در منطقه طغیان کردند تعدادی از روستاها در محاصره سیلاب قرار گرفتند، راه ارتباطی برخی از روستاها بسته شد و آسیب زیادی به زیرساختهای روستایی از جمله آب، برق و ارتباطات وارد شده است.
روستائیان نیز در سیلابها آسیب زیادی دیدند و منازل مسکونی، احشام و باغات مردم دچار آبگرفتگی شد.
در تمام این اتفاقات و اتفاقاتی از این دست همه مسئولان پای کار میآیند، جلسه ستاد بحران میگذارند و بر بسیج امکانات برای امدادرسانی به مردم تأکید میکنند.
در آن روزها حرفهای زیادی گفته و وعده و وعیدهای زیادی داده میشود و شاید با فروکش کردن سیلابها آتش تند همه مسئولان هم برای انجام اقدامات پیشگیرانه سرد میشود.
البته ابتدای مهرماه امسال بود که لایروبی بستر رودخانهها در استان در دستورکار جدی مسئولان قرار گرفته و مسئولان از آغاز نهضت لایروبی بستر و رفع تصرف حریم رودخانهها در استان کرمان خبر دادند و حالا با گذشت بیش از دو ماه از آغاز اجرای این طرح و در شرایطی که در آستانه فصل سرما قرار داریم روز گذشته در استان هشدار وضعیت قرمز و احتمال وقوع سیل اعلام شد با این وجود باید دید آمادگی استان برای پیشگیری از سیل تا چه اندازه است.
در سیل ابتدای امسال 20 روستای بخش شهداد دچار آبگرفتگی شدند که یکی از این روستاها روستای سالارآباد از توابع دهستان تکاب بود.
نجفآبادی دهیار روستای سالارآباد شهداد در گفتوگو با تسنیم از نگرانی و دغدغهاش برای احتمال وقوع سیلاب در منطقه گفت.
وی با بیان اینکه روستای سالارآباد در سیل گذشته خسارات زیادی دید اظهار داشت: دامداریهای مردم این منطقه خسارت 60 تا 70 درصدی دیدند و زمینهای کشاورزی آنها 100 درصد آسیب دید و تمام محصول کشاورزی خود را از دست دادند.
وی با بیان اینکه در سیل گذشته آب حتی تا پشت خانههای مردم روستا هم آمد گفت: امسال هم وضعیت روستا همان است و اگر سیلی بیاید خسارت زیادی به مردم وارد میشود.
دهیار روستای سالارآباد با اشاره به اینکه این روستا آخرین روستای این منطقه است که رودخانه سالارآباد از آن عبور میکند افزود: زمان وقوع سیلاب در منطقه سیلاب خطرناک شهداد و اندوهجرد به هم رسیده و به رودخانه سالارآباد میریزند.
وی با بیان اینکه پل احداث شده بر روی رودخانه سالارآباد دو دهانه دارد که کم است و در زمان وقوع سیلاب جوابگو نیست ادامه داد: بارها و بارها به مسئولان بخشداری و اداره راه شهداد در این ارتباط نامهنگاری شده است.
نجفآبادی با اشاره به اینکه در زمان وقوع سیل خوزستان ماشینآلات سنگین دهیاریهای منطقه خراب بودند و از اعتبارات هر دهیاری مبلغ 3 میلیون و 500 هزار تومان برای تعمیر آنها برداشته شد افزود: در آن زمان گفتند که ستاد بحران دستور داده که ماشینآلات تعمیر شوند و در صورت نیاز برای کمکرسانی به اهواز اعزام شوند.
وی با بیان اینکه این ماشینآلات در آن زمان تعمیر شدند گفت: اما امروز این ماشین آلات برای تعمیر سیلبند روستا در اختیار ما گذاشته نمیشود.
دهیار روستای سالارآباد با اشاره به اینکه سد خاکی سالارآباد در 30 متری روستا قرار دارد ادامه داد: بخشدار شهداد میگوید که این سد خاکی در محدوده طرح هادی روستا نیست و دهیار حق ندارد خارج از طرح هادی روستا کار کند.
وی افزود: به بخشدار شهداد گفتم که "سال گذشته با دستور ستاد بحران 3 میلیون و 500 هزار تومان از سرانه بودجه همین مردم هزینه شد تا ماشینآلات سنگین دهیاری ها تعمیر شوند و به مردم خوزستان امدادرسانی کنند مگر آن زمان خوزستان جزو طرح هادی روستای ما بود؟"
نجفآبادی با بیان اینکه آن زمان ستاد بحران برای استفاده از این ماشینآلات این بخش در استانی دیگر دستور صادر کرد چرا امروز برای استفاده از همین تجهیزات برای مردم همین منطقه دستوری صادر نمیکنند ادامه داد: چرا استفاده از این ماشینآلات در چند متری خارج روستا خلاف قانون است؟
وی با بیان اینکه امروز با هزینه 5 میلیون تومان میتوان جلوی خسارات صدها میلیون تومانی را گرفت افزود: اگر تنها پنج ساعت لودر دهیاری برای تعمیر سیلبند این روستا کار کند دیگر خطر سیلاب مردم این روستا را تهدیدی نمیکند اما میگویند این بند در طرح هادی روستا نیست.
دهیار روستای سالارآباد با اشاره به اینکه اخطاریه و هشدار هواشناسی به ما اعلام شده و در وضعیت هشدار سطح قرمز قرار داریم و باید آمادگی داشته باشیم گفت: رودخانه ما باید لایروبی شده و سیلبند ما ترمیم شود.
وی با بیان اینکه 24 آبان جلسه بود و این نیازها اعلام شده اما بخشدار اجازه استفاده از این ماشینآلات را به ما نداد افزود: روستای ما بین 600 تا 700 نفر جمعیت دارد و از روستایهای پر جمعیت بخش شهداد است.
نجفآبادی با بیان اینکه ابتدای سال سیل به کشاورزی و دامداری مردم خسارت زد و تمام محصول کشاورزی منطقه از دست رفت تأکید کرد: امسال دوباره سیل کشاورزی مردم را تهدید میکند.
بخشدار: اجازه استفاده از ماشینآلات را ندارم!
عباس مجاهدی رئیس شورای روستای سالارآباد نیز در گفتوگو با تسنیم با اشاره به اینکه در بارندگی اخیر در بخشداری شهداد جلسه ستاد مدیریت بحران تشکیل شده بود و چند شورا و دهیار منطقه در این جلسه حضور داشتند اظهار داشت: ما در این جلسه گفتیم که "خطر سیلاب روستای سالارآباد را تهدید میکند."
وی افزود: بخشدار شهداد میگوید که "نمیتوانم اجازه دهم که از امکانات دهیاریها برای ایجاد سیلبند استفاده کنند."
رئیس شورای روستای سالارآباد با بیان اینکه این ماشینآلات سنگین با اعتبار خود دهیاریها و سرانه مردم خریداری شده تا در صورت لزوم برای استفاده همین مردم و کمک به حفظ جان آنها استفاده شود گفت: امروز که به این تجهیزات نیاز است بخشدار میگوید که "هر زمان که بحران ایجاد شد به فرماندار زنگ میزنم و در صورت اجازه فرماندار ماشینآلات را در زمان بحران میفرستم."
وی بیان کرد: درخواست ما این است که این ماشینآلات قبل از وقوع بحران و برای پیشگیری در اختیار دهیاریها گذاشته شود تا از خسارات بعدی جلوگیری کند اما بخشدار میگوید "استفاده از ماشینآلات پیش از وقوع بحران خلاف قانون است و باید به منابع طبیعی و آبخیزداری درخواست بدهید این از وظایف آنهاست و از گردن ما ساقط است دهیاری فقط در محدوده طرح هادی روستا میتواند فعالیت کند."
مجاهدی با اشاره به اینکه به ما میگویند باید تنها در چارچوب طرح هادی اقدام کنیم افزود: ما میگوییم که بند خاکی 200 متر بیشتر تا طرح هادی ما فاصله ندارد و از طرف دیگر این کار شخصی نیست و تمام تلاش ما برای حفظ جان مردم روستاست اما پیگیریهای ما تا به امروز نتیجه نداده است.
وی با بیان اینکه ابتدای امسال بود که سیل ویرانگر مردم این منطقه را تهدید کرد و دامداری و کشاورزی مردم روستا خراب شد و حتی سیلاب وارد منازل برخی از اهالی هم شد گفت: تنها اگر چند ساعت لودر دهیاریها را در اختیار ما قرار دهند مشکل ما حل میشود.
رئیس شورای روستای سالارآباد با اشاره به اینکه نامه نگاری های اداری به منابع طبیعی و آبخیزداری چندین ماه طول میکشد و ما نمیتوانیم تا زمانی که مسئولان جواب نامه ما را بدهند چندین ماه صبر کنیم و مثل سالهای گذشته خسارت ببینم افزود: منابع طبیعی هم میگوید که ما امکاناتی نداریم که برای شما سیلبند ایجاد کنیم و حالا که خطر سیلاب روستای شما را تهدید میکند میتوانید به اختیار خودتان بروید و رودخانه را لایروبی کرده و سیلبندتان را درست کنید.
حمید مدرس یکی از اهالی روستا نیز که در سیل ابتدای امسال خسارات زیادی دیده است گفت: گاوداری من در سیل ابتدای امسال خراب شد و تلفات دام هم داشتهام و چاههای آب کشاورزی ما خسارت دید و با وجودی که مردم زیادی خسارت دیدند اما توجه زیادی به ما نشد و هیچ کمکی به ما نکردند.
وی با بیان اینکه پل سالارآباد باید تعمیر درست شود و رودخانه ما نیازمند لایروبی است ادامه داد: اگر امسال هم سیل بیاید دوباره ما خسارت میبینیم.
اکبر کدخدافتحآبادی یکی دیگر از اهالی روستای سالارآباد نیز در گفتوگو با تسنیم اظهار داشت: 28 فرودین ماه امسال سیل وارد زمین کشاورزی ما شده و هیچ برداشت محصولی نداشتیم.
وی با بیان اینکه تمام محصول کشاورزی ما آسیب دید و خسارت زیادی دیدیم گفت: برای کاشت یونجه وام گرفته بودم که سیل آمد و تمام محصول من را خراب کرد و موافقت نکردند وام مرا استمهال کنند، مجبور شدم گوسالهای را که داشتم بفروشم و وام را تسویه کنم.
کدخدافتحآبادی با اشاره به اینکه مردم روستا با تراکتور نمیتوانند سیلبند را درست کنند و به لودر نیاز داریم گفت: امروز اعلام شده که از عصر شنبه بارندگی در استان آغاز میشود و نگرانی ما از این است که این بار هم سیل محصول ما را خراب کنند.
به گزارش تسنیم هشدار سطح قرمز در استان کرمان اعلام شده و احتمال وقوع سیل و سیلاب وجود دارد در این شرایط که مسئولان ما با آرامش میخوابند، مردمی که هنوز خاطره تلخ سیل ابتدای امسال را فراموش نکردند معلوم نیست بدون سیلبند و آمادگی برای پیشگیری از سیلابها با هراس احتمال وقوع سیلابی دیگر این شبها چگونه سر بر بالین میگذارند.
انتهای پیام/511/ی