نهادهها با ارز دولتی وارد میشوند اما با قیمت آزاد به فروش میرسند
گروه استانها - عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دو نرخی بودن نهادهها فسادآور است، گفت: برای ما مشخص شده که تمام نهادههایی که در بازار است با ارز ۴۲۰۰ تومان وارد شده است که در حال حاضر ۳۰ هزار تومان به فروش میرسد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، حجتالاسلام امیرقلی جعفری شامگاه یکشنبه در جلسه با جوانان مطالبهگر شهرکرد، با اشاره به 16 آذر ماه اظهارداشت: این روز برای ما نماد عقلانیت، استکبارستیزی و نماد عدالتخواهی است و از 28 مرداد سال 32 تا به امروز با شهادت 3 آذرخشی که در دانشکده فنی تهران درخشیدند و جاودانه شدند این روز متعلق به دانشجویان قرار داده شد و تعلق گرفت امیدواریم جامعه دانشگاهی بتوانند در راستای استقلال کشور و عدالتخواهی به درستی حرکت کنند چراکه مدیریت آینده کشور به دست همین جوانان است. حرکت دانشگاهها باید به سمت خودکفایی و استقلال و نهادینه شدن علم در کشور باشد
وی با بیان اینکه ما انتظارمان از نهادهای درون حاکمیتی و نظام باید روشن کنیم، افزود: سه قوه مقننه، اجراییه و قضائیه وجود دارد و بنا است که تفکیک قوا باشد و بنا نیست مجلس کار قوه قضاییه را انجام دهد، مجلس یک رسالتی دارد که در دو محور قانونگذاری که یک ریل برای دو قوه دیگر است و دوم از بُعد نظارتی است و وظایفش در این دو محور کاملا تعریف شده است.
نماینده مردم شهرستان بروجن در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: مجلس یازدهم با رای مردم و انتظاری که مردم از این مجلس دارند شکل گرفت و در حدود 3 ماه کارهای عملیاتی خودش را برای این دو رسالت شروع کرد و حرکتش، حرکت خوبی بوده است اما شاید میتوانست بهتر از این باشد.
جعفری با بیان اینکه مردم در سختترین شرایط پای صندوق رای آمدند، خاطرنشان کرد: انتظار دوستان این است که در3 ماه اول که شاکله مجلس شکل گرفته است تغییرات عظیمی انجام شود اما باید واقعیتها را بپذیریم.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس قرار بود بعد از شکلگیری نیازهای کشور را اولویتبندی کند و هر کمیسیون اولویتها آرا ارایه کند که کمیسیون کشاورزی ظرف مدت یک هفته 4 اولویت را احصا و به مجلس ارائه شد.
نماینده مردم شهرستان بروجن در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: قاعدتاً اگر میخواستیم یک حرکت درست داشته باشیم باید مشکلات را احصا میکردیم که مشکل اول کشور چیست؟ در بین تمام مشکلات و اولویتها معیشت مردم مدنظر بود. مردم به شدت در تنگنا و فشار هستند و مجلس یازدهم باید کاری انجام دهد.
جعفری با بیان اینکه اولین مشکل مردم اقتصاد و معیشت و سفره مردم است که هدف دشمن قرار گرفته است، گفت: درمان باید به اقتضای ظرفیتها و قابلیتهای کشور باشد بنابراین در ساختارها به اینجا رسیدیم که علت کسری بودجه داریم و برخی از ساختارهای درون نظام بهم ریخته است.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش قیمت مرغ و نهادههای دامی تصریح کرد: 4 ماه پیش برای مجلس شورای اسلامی و کمیسیون کشاورزی روشن بود که قیمت مرغ به این رقمها خواهد رسید اما چطور به این جا رسیدیم؟ جلسات متعددی را برگزار کردیم.
وی ادامه داد: متوجه شدیم حجم عظیمی از یک نهاده با 16 متر ارتفاع در گمرک دپو شده است، که برای پاسخگویی مسئولین امر را خواستیم و هیچ نهادی پاسخگو نبود.
نماینده مردم شهرستان بروجن در مجلس شورای اسلامی گفت: برای ما مشخص شده است که تمام نهادههایی که در بازار است با ارز 4200 تومان وارد شده است که در حال حاضر 30 هزار تومان به فروش میرسد و حدود 4 هزار میلیارد دلار برای ورود کالاهای اساسی بانک مرکزی اختصاص داده است و دو وزیر به گردن یکدیگر میاندازند.
جعفری با بیان اینکه معلوم نیست چه مقدار کالا وارد بندر شده است، ادامه داد: دو سامانه گمرک و جهاد کشاورزی داریم، تیمی که از کمیسیون ما بررسی کرده است و متوجه شدیم با هم هماهنگ نیستند و سامانهای که تعریف شده با ارز دولتی کالا وارد میکنند و با نرخ آزاد به فروش میرسانند. نهاده کم نداریم چون در بازار آزاد وجود دارد.
وی با بیان اینکه دو نرخی بودن نهادهها فسادآور است، خاطرنشان کرد: اختیارات باید به جهادکشاورزی بازگردد، سامانه گمرک با سامانه بازرگاه جهاد کشاورزی یکی شود که ترخیص و ورود و خروج کالا مشخص باشد، باید سوبسید از روی نهادهها برداشته و به مصرف کننده داده شود.
نماینده مردم شهرستان بروجن در مجلس شورای اسلامی گفت: هرکجا یارانه پرداخت شد بازار کاذب و رانت و قاچاق آن ایجاد شد، چرا نباید اختیارات متمرکز شود که نماینده مجلس نداند از چه کسی باید پاسخ بخواهد.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه یک عزم جهادی و یک دغدغه درد مردم را میخواهد که این مشکلات حل شود، گفت: در این زمان وقت متهم کردن نیست چراکه نظام ضربه میخورد اما باید معلوم باشد که میخواهیم چکار کنیم.
وی با بیان اینکه ساختار قسمتهایی اشکال دارد و آن دولت جوان انقلابی که میگوییم انشاالله شکل بگیرد نباید این معضلات در آن وجود داشته و دغدغهاش حل مشکل مردم جامعه باشد، خاطرنشان کرد: طرح مبارزه با تحریمها و تعهداتی که داشتیم در حال تدوین و تصویب است اما دولت میگوید قبول نداریم و خلاف قانون است،یک تعارضات این شکلی داریم.
جعفری با بیان اینکه برای رفع مشکلات باید مشکلات احصا شود، فسادی که در لایههایی از دستگاهها وجود دارد شناخته شود، یک بروکراسی فشل، ناکارآمد و غیرسالم را شکل دادهایم و انگیزهای برای کار نداریم، افزود: مجلس به درستی مشکلات را احصا کرده و در اولویتبندیها نظارت در اولویت است.
وی با بیان اینکه مجلس و قوه قضاییه در برخورد با مفسدان و رانتخواران در بحث نظارت در کنار یکدیگر هستند، بیان کرد: اگر روی همین ریل مجلس یازدهم باشیم به زودی شاهد دستاوردهای خوبی خواهیم بود.
جعفری با بیان اینکه کشور 11 میلیون تن گندم نیاز دارد، ادامه داد: 8.5 میلیون تن گندم امسال تولید شد و مابقی از خارج وارد میشود و مبلغی که دولت برای کشاورز مدنظر قرارداده بود 2500 تومان بود اما گندمی که از خارج وارد میشود مبلغ حدود 5 هزار تومان میباشد، با این وضعیت نیاز به جنگ با آمریکا نداریم.
وی با بیان اینکه پولی که قرار است برای واردات گندم هزینه کنید به کشاورزان پرداخت کنید تا هزینهها کمتر شود، گفت: امنیت غذایی کشور در حوزه کشاورزی است. دولت برای سال آینده قیمت گندم را 4 هزار تومان پیشبینی کرده است، قیمت واقعی گندم باید در نظر گرفته شود که با این کار کشاورزی برای کشت محصولات انگیزه پیدا میکند که نیاز به واردات گندم نباشد. امنیت غذایی ما با امنیت ملی ما گره خورده است.
نماینده مردم شهرستان بروجن در مجلس شورای اسلامی ساماندهی فضای مجازی که قتلگاه جوانان ما است یک طرح کمیسیون فرهنگی است، بیان کرد: در میدان جنگ هستیم، آرایش کشور آرایش جنگی نیست اما جنگ،جنگ اقتصادی است و همه باید آماده باشند و جهادی حرکت کنند و از تمام ظرفیت و پتانسیلها استفاده شود. اگر ندانیم کجا میدان جنگ است ضربه میخوریم .
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به عقب ماندگیها گفت: عقب ماندگی ما در چهارمحال و بختیاری متراکم و مضاعف است و کار به جایی رسیده که 3سال است در بالاترین هرم بیکاری کشور هستیم و بیکاری یعنی فقر،مهاجرت، طلاق،اعتباد و بزه و هزار بلای اجتماعی دیگری که به دنبال دارد.
وی خاطرنشان کرد: اولین نیاز استان ایجاد اشتغال پایدار است. بیس و پایه توسعه استان ما کشاورزی و دامپروری است چون منابع آبی و سرزمین خوبی داریم اما دشتهای ما ممنوعه و ممنوعه بحرانی است. چرا دشتها خشک شده است که عملا کشاورزی و دامپروری تعطیل شده است؟
نماینده مردم شهرستان بروجن در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: ما اگر کاری در حوزه اشتغال پایدار انجام ندهیم باید به سمت توسعه کشاورزی برویم که منابع آبی نیاز دارد، نمیشود آب تا فلات مرکزی و کویر برود و مردمی که در کنار آب هستند بگوییم فقط نگاه کنید.
وی گفت: سیبزمینی کاشتن در چهارمحال و بختیاری خیانت است، محصولاتی که آببر هستند ممنوع است،اقلیم ما به گونهای است که امروز در خیلی از استانها نمیشود برخی از کشتها انجام شود. در حوزه دامپروری قطب دامپروری بودیم اما امروز وارد کننده هستیم.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حوزه کشاورزی و دامپروری باید کار شود تا مشکل بیکاری رفع شود، گفت: امسال بیش از 100 هکتار به کشت گلخانهای اختصاص یافته است باید تسهیل کنیم و سرمایهگذار بیاوریم و امکانات داده شود و موانع برداشته شود.
انتهای پیام/7540/ ت