گسترش مطالبهگری دانشجویی در تمام استان فارس؛ ۱۸۰ هسته مسئلهمحور تشکیل شد
گروه استان ها- رئیس سازمان بسیج دانشجویی استان فارس گفت: هم اکنون بیش از ۱۸۰ هسته مسئله محور حل مسائل جاری استان شناسایی شده و مطالبات مردم را به نوعی پیگیری میکنند.
سعید یوسفی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در شیراز، با بیان اینکه در یکی دو سال گذشته رویکرد بسیج دانشجویی در استان مسئله محوری بوده است اظهار داشت: شاید تا قبل از این بسیج دانشجویی در بحث مسائل مردم به صورت محوری ورود نکرده بود و گاه به صورت خودجوش حرکتهای مطالبهگری در این زمینه وجود داشت اما در یکی دو سال گذشته اصلیترین و محوریترین برنامه بسیج دانشجویی، تشکیل هستههای مسئلهمحور در مسائل استان بوده است.
وی تصریح کرد: هر هسته، حول یک مسئله شکل میگیرد فعالیتهای پژوهشی آن انجام و پس از آن اقدام عملی برای حل آن صورت میپذیرد که امیدواریم که این رویکرد اصلی بسیج دانشجویی در سال جاری بتواند مشکلی از مشکلات مردم را برطرف کنند.
یوسفی در ادامه به عدم وجود یک نظام تربیتی منظم و مدونی در بسیج دانشجویی تاکنون اشاره و بیان کرد: به همین دلیل تقریباً نمیتوانستیم آینده دانشجویی را در تربیت نیروهای همطراز با کادر انقلاب اسلامی و مجموعه بسیج دانشجویی تضمین کنیم لذا تصمیم گرفتیم یک نقشه راهی با همین مضمون دنبال کنیم تا بتوانیم با تبیین یک نظام تربیتی منظم و به صورت سالیانه، در هر ورودی دانشگاه، نسلی را تربیت کنیم تا کنشگری در طول مدت دانشجویی بودن انجام داده و بعد از فارغ التحصیلی هم در محیط کار و زندگی، بتوانند موثر بودن در محیط بیرونی و فضای اجتماعی را تمرین کرده و ادامه دهند.
وی افزود: این کار، نیازمند فعالیت خوب و منظم با پشتکار مجموعه بسیج دانشجویی دارد تا بتواند چنین نیروهایی را آینده برای حل مسائل کشور و کنشگری فعال در فضای فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی تربیت کند.
رئیس سازمان بسیج دانشجویی استان فارس گفت: در سال تحصیلی جاری دانشجویان بسیجی در سراسر استان توانستند در مهمترین چالشهای موجود در استان موثر واقع شوند و هم اکنون بیش از 180 هسته مسئله محور حل مسائل جاری استان شناسایی شده و مطالبات مردم را به نوعی پیگیری میکنند.
یوسفی با بیان اینکه اگر در گذشته مطالبهگریهای بسیج دانشجویی استان محدود به شهر شیراز بود، امسال در همه شهرستانها مطالبهگریهای فعال را توسط دانشجویان شاهدیم، تصریح کرد: مطالبهگری دانشجویی امروز جایگاه بسیار مطلوبی را پیدا کرده است.
به گفته وی اگر به تاریخ جنبش دانشجویی کشور نگاه میکنیم، مشاهده میکنیم این جنبش، در تاریخ انقلاب اسلامی و پیروزی انقلاب فعال و تاثیرگذار بوده است اما چند سالی است که کلیه فعالیتهای جنبش دانشجویی کمی کمرنگتر شده که شاید به دلیل تغییر نسل دانشجویان باشد که این فعالیتها به پررنگ و موثری گذشته نبوده است.
رئیس سازمان بسیج دانشجویی استان فارس افزود: به نظر میرسد که امروز مهمترین چالشی که جنبش دانشجویی و دانشجویان با آن سر و کار دارند، این باشد که باید فکری به حال کیفیت و تلاشها و پشتکارهای فعال در مسائل روز کشور کرد که البته این مشکلات با رفع کرونا بهتر از قبل رفع خواهد شد چرا که در حقیقت در این مدت با شیوع کرونا مقداری از فعالیتها و کنشگریهای میدانی جنبشهای دانشجویی زیر سوال رفته و این مسئله، سبب رسیدن دانشجویان به یک تشنگی شده که با از بین رفتن شرایط کرونایی، شاهد بروز و ظهور جنبش فعالتر دانشجویی در سطح استان و کشور خواهیم بود.
یوسفی با تصریح بر اینکه در بحث جایگاه دانشگاه درباره بهبود فضای کسب و کار و جهش تولید در دو بخش باید بحث کنیم، ادامه داد: اولین بحث، مسئله مطالبهگری درباره جهش تولید است، چراکه استان فارس امروز مسئله و مشکل در مسائل تولیدی زیادی دارد؛ استانی که مهد کشاورزی و تولیدات باغی و کشاورزی در کشور است، متاسفانه صنایع تبدیلی درخور شأن این ندارد و تمام محصولات استان با ترانزیت به استانهای همجوار، به صنایع تبدیلی تبدیل شده با چند برابر قیمت به استان برمیگردد.
وی وجود صنایع تبدیلی و مادر را یک فرصت اشتغالزایی و جهش تولید بسیار مهم و تاثیرگذار در استان فارس دانست که از آن بیبهره هستیم. لذا دانشجویان در مطالبهگری از مسئولین در این گونه مسائل و نیز صنایع سنگین و مادر باید پیش قدم باشند.
رئیس سازمان بسیج دانشجویی استان فارس به نزدیکی فارس نسبت به استانهای دیگر به خلیج فارس و درگاه های صادراتی را یک مزیت دیگر این استان دانست که به دلیل عدم وجود صنایع مهم را در استان به ویژه در جنوب فارس، از دست رفته و این در بحث کلان میتواند مطالبهگری دانشجویان را به همراه داشته باشد تا نه فقط در امسال که در درازمدت بتوانیم فارس را به جایگاه واقعی خود در تولید و صادرات برسانیم.
یوسفی به بعد دوم جایگاه دانشجویان در جهش تولید اشاره کرد و گفت: مهارتآموزی دانشجویان در این بعد بسیار مهم است، چرا که امروز دانشگاهها به صورت تخصصی به این حیطه وارد شدهاند و دانشگاههای فنی استان در تربیت و آموزش دانشجویان موثر در حوزه تولید، نقش ایفا میکنند و دانشجویان مهارتهای لازم را در سطح دانشگاهها فرا میگیرند؛ اما اینجا یک مسئله دیگی وجود دارد با عنوان ارتباط صنعت با دانشگاه که همیشه مشکلاتی در این زمینه وجود داشته است؛ اما دانشجویان میتوانند به واسطه نقشآفرینی و کنشگری در این زمینه، حلقه واسط را ایجاد کرده و با صنعت مرتبط شود.
انتهای پیام/424/ح