نقش آمریکا در روند صلح افغانستان به مسکو واگذار میشود؟
نشریه ژاپنی با اشاره به گسترش روابط طالبان با برخی کشورها اظهارداشت که خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان زمینه پیشبرد منافع ژئوپلتیک روسیه در افغانستان را گسترش میدهد و ممکن است مسکو نقش آمریکا در روند صلح افغانستان را ایفا کند.
به گزارش دفتر منطقهای خبرگزاری تسنیم، 24 نوامبر «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه با ارسال یک پیام ویدئویی به شرکتکنندگان در کنفرانس ژنو از افزایش خشونتها در افغانستان ابراز نگرانی کرد و هشدار داد که گروه تروریستی داعش در حال تمرکز نیروها در ولایتهای شمالی افغانستان است تا از آنجا به عنوان سکوی پرتابی جهت گسترش به آسیای مرکزی استفاده کند.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
این اظهارات در حالی مطرح شد که پنتاگون اخیرا اعلام کرد که سطح نیروهای آمریکایی مستقر در افغانستان تا 25 دی ماه به 2500 نفر کاهش مییابد.
«دیپلمات» در این باره نوشت: باوجود تضعیف مواضع داعش در خاورمیانه و افغانستان بنظر میرسد که اظهارات مقامات روس درباره تهدید موجود مبنی بر گسترش ناامنیها به آسیای مرکزی، هم واکنشی به سیاست غرب و هم تمایل به مطرح کردن مسئله تروریسم بینالمللی در افغانستان به منظور حفظ نفوذ مسکو در منطقه است.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
این نشریه ژاپنی ادامه داد: خروج نیروهای ائتلاف ناتو به رهبری آمریکا در افغانستان زمینه ژئواستراتژیک برای پیشبرد منافع روسی در منطقه را گسترش میدهد. برخی کارشناسان بر این باورند که تصمیم واشنگتن برای خروج از افغانستان میتواند به عنوان ناکامی سیاست آمریکا در افغانستان قلمداد شود و میتواند نقش مذاکرهکننده اصلی در حل و فصل منازعات افغانستان را به مسکو واگذار کند.
نوشتار میافزاید: با این حال گمانهزنیهایی وجود دارد که روابط کرملین و طالبان محدود به مذاکرات دیپلماتیک برای آشتی دادن طرفهای درگیر جنگ افغانستان نیست بلکه عمیقتر بوده و شامل هماهنگیها برای مبارزه مشترک با داعش است.
دیپلمات با تاکید بر نقش محوری افغانستان برای گسترش نفوذ و حضور روسیه در منطقه نیز نوشت: مسکو برای اجرای کامل برنامههای بلندپروازانه خود برای گسترش نفوذ ژئوپلتیک خود در منطقه منابع کافی ندارد، اما در عین حال با همه روشهای ممکن در تلاش است تا حضورش را در آسیای مرکزی حفظ و تقویت کند و افغانستان یک عامل اصلی در این تلاش است.
انتهای پیام/.