اختصاص ۹۸۰۰۰ تخت نقاهتگاهی به بیماران کرونایی در طرح شهید سلیمانی

اختصاص 98000 تخت نقاهتگاهی به بیماران کرونایی در طرح شهید سلیمانی

رئیس قرارگاه پشتیباتی طرح شهید قاسم سلیمانی از اختصاص ۹۸ هزار تخت اقامتگاهی در سراسر کشور برای این طرح خبر داد و گفت: هدف ما کاهش شیوع، کاهش بیماران و کاهش تلفات ناشی از ابتلا به کووید۱۹ است.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ دکتر پیرحسین کولیوند در نشست خبری که به صورت ویدئوکنفرانس در استودیو سلامت وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: در این گام به همت وزارت بهداشت و بسیج و همکاری سایر دستگاه‌ها بحث بیماریابی، جداسازی و آموزش مبتلایان به کرونا را در پیش گرفته‌‌ایم که در واقع هدف ما کاهش شیوع، کاهش بیماران و کاهش تلفات ناشی از ابتلا به کووید19 است.

وی ادامه داد: در این طرح قرار است به صورت محله‌‌محور و اینکه هر خانه یک پایگاه سلامت باشد اقدامات را انجام دهیم. این اقدامات در سراسر کشور آغاز شده است. در این مرحله برای افرادی که به کرونا مبتلا شدند و امکان جداسازی آنها از سایر اعضای خانواده در خانه خودشان وجود ندارد امکاناتی را برای جداسازی در نظر گرفته‌‌ایم.

رئیس سازمان اورژانس کشور خاطرنشان کرد: در فاز اول برای جداسازی از هتل‌ها و سایر مراکز اقامتی استفاده خواهیم کرد و ظرفیت قابل توجهی از سوی همه دستگاه‌‌ها به ما اختصاص داده شده است. این افراد در مراکز مراقبت و سلامت ما تحت کنترل و پایش قرار می‌‌گیرند.

وی گفت: طیف دیگر افرادی هستند که با افراد مبتلا مواجه شده و در تماس بوده‌‌اند و امکان جداسازی به لحاظ فضای فیزیکی را ندارند، این افراد نیز همانند گروه اول در جامعه گروه هدف ما قرار دارند و از آن‌‌ها نیز در نقاهتگاه‌‌ها و مراکز مراقبتی خواهیم کرد.

کولیوند یادآور شد: گروه دیگر بیمارانی هستند که به ویروس کرونا مبتلا و درمان شده‌‌اند و حالا نیازی به بستری ندارند اما همچنان ممکن است ناقل این بیماری باشند که این افراد هم جزو جامعه هدف ما هستند. این افراد هم اگر در منزل امکان جداسازی نداشته باشند اقدامات لازم را برای آنها انجام خواهیم داد.

وی گفت: در مراکز مراقبتی و سلامتی تا به امروز 98 هزار تخت را در اختیار قرار داده‌‌ایم و روسای دانشگاه‌‌های علوم پزشکی نیز پیگیر و مجری اصلی این کار هستند تا از این افراد مراقبت کنند. تیم‌‌های بهداشتی و درمانی در محل حضور دارند و این عزیزان مرتب کنترل و مراقبت می‌‌شوند و اگر مشکلی داشته باشند به سرعت به بیمارستان‌‌ها منتقل می‌‌شوند.

کولیوند افزود: در این اقدامات دستگاه‌‌های جمعیت هلال احمر، قوه قضاییه، بنیاد مستضعفان و بسیاری دستگاه‌‌های دیگر همت و همدلی خوبی داشتند و مردم عزیز هم باید ما را یاری کنند. ما عزم و اراده محکمی را در اجرای این طرح با کمک بسیح به خصوص بسیج جامعه پزشکی داریم و مطمئنیم که به حرمت خون شهید سلیمانی عزیز، موفق و موثر خواهیم بود.

رئیس قرارگاه پشتیباتی طرح شهید قاسم سلیمانی ادامه داد: برای بحث مراکز اقامتی سلامت چند فاز داریم، فاز اول هتل‌‌ها و مهمان‌‌سراهای دولتی است که تا به الان در اختیار گرفته‌‌‌‌ایم. فاز دوم هتل‌‌ها و مهمان‌‌سراهای گردشگری، فاز سوم هتل‌‌ها و مهمان سراهای خصوصی و پس از آن خوابگاهها و بعد مساجد، زائرسراها و سالن‌‌های ورزشی را در نظر گرفته‌‌ایم.

کولیوند تصریح کرد: تا جایی که امکان داشته باشد ما افراد را به هتل‌‌ها و مهمان سراها منتقل می‌‌کنیم و برای اینکه بخواهیم فردی را از روستاها به بیمارستان‌‌ها منتقل کنیم به محض تماس گرفتن این افراد، آمبولانس‌‌های مخصوص بیماران کرونایی به سمت آن‌‌ها اعزام می‌‌شود.

کولیوند افزود: این طرح در سراسر کشور به همت بسیج در حال انجام است اما در برخی از شهرها که دچار سیل شده‌‌اند کمی کار سخت شده است، البته طرح تعطیل نمی‌‌شود فقط بار کاری اضافه‌‌ می‌‌شود. در سال 98 که سیل گسترده داشتیم آن‌‌قدر سیستم بهداشت و درمان خوب عمل کرد که ما بیماری گوارشی و واگیردار نداشتیم و الان هم همین طور است در کنار فعالیت‌‌های مربوط به کرونا به دیگر بیماری‌‌ها هم می‌‌پردازیم، البته در حال حاضر پیشگیری از برخی از بیماری‌‌های گوارشی که شاید بر اثر وارد شدن فاضلاب به خانه‌‌ها ایجاد شود را در برنامه داریم.

وی درباره هزینه این طرح گفت: اجرای این طرح هیچ هزینه‌ای برای مردم ندارد و هزینه آن از سوی دولت پرداخت می‌شود، 98 هزار تخت اقامتگاهی در هتل‌ها و خوابگاه‌ها برای مبتلایان در نظر گرفته شده است و 40 هزار تخت دیگر نیز برای این کار در نظر گرفته خواهد شد. این کار محله محور است و با شعار هر خانه یک پایگاه سلامت در حال اجرا است.

رئیس قرارگاه پشتیبانی طرح شهید قاسم سلیمانی در پاسخ به این پرسش که چند نیرو در این طرح به کار گرفته شده است، گفت: یک بسیج ملی برای انجام این طرح پای کار آمده است و نمی‌‌شود آمار دقیق داد اما تیم‌‌های ما 15 نفره است که مسئولیت هر تیم با یک پزشک است و سایر افراد تیم متشکل از 4 نفر نیروی متخصص بهداشت و مدیریت بیماری‌‌های واگیردار و 10 پرستار و پیراپزشک هستند.

وی در پایان گفت: تا به امروز 8 نفر از پرسنل اورژانس بر اثر ابتلا به بیماری کرونا شهید شده‌‌اند و بالغ بر 4000 نفر هم به ویروس کرونا مبتلا شدند که بهبود پیدا کرده‌‌اند. همکاران ما تا امروز مرخصی نرفته‌‌اند و شبانه روز و به صورت جهادی و عاشقانه کار می‌‌کنند و احساس خستگی و ضعف برای آنها معنی ندارد و با تمام توان به مردم خدمت رسانی می‌‌کنند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon