پروژه‌های عمرانی قم باوجود بحران اقتصادی و کرونا در حال اجراست


پروژه‌های عمرانی قم باوجود بحران اقتصادی و کرونا در حال اجراست

گروه استان‌ها- باوجود بحران سخت اقتصادی و بحران کرونا پروژه‌های عمرانی درقم بی‌وقفه در حال اجرا و مسیر توسعه و آبادانی را طی می‌کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، شهر قم دومین شهر مذهبی کشور و خواستگاه انقلاب اسلامی است، لذا با توجه به وجود نورانی بارگاه حضرت معصومه (س) و هم‌چنین حوزه‌های علمیه و علاوه بر آن وجود مراجع بزرگ تشیع هرگونه پیشرفت و آبادانی این شهر از جهات مختلفی برای کشور اهمیت زیادی دارد.

هرچند تا قبل از انقلاب اسلامی این شهر از هرگونه امکانات زیرساختی و پیشرفت و توسعه در محرومیت کاملی قرار داشت ولی به برکت انقلاب اسلامی پروژه‌های مهم عمرانی و زیرساختی در شهر قم ایجاد شد، هرچند امروز قم مسیر پیشرفت و آبادانی را با سرعت طی می‌کند ولی با توجه به ظرفیت‌های گردشگری؛ زیارتی و این‌که یک استان واقع در شاهراه مواصلاتی 17 استان مهم کشور قرارگرفته است این زیرساخت‌ها درشان و منزلت این استان نیست.

با یک گردش اجمالی در کل شهر قم و نگاهی عمیق به زیرساخت‌های مهم عمرانی؛ شهری معنای توسعه‌یافتگی در این استان کوچک را می‌توان درک کرد پیشرفت پروژه‌های عمرانی بزرگ ، پروژه‌های شهری و وجود بوستان‌ها و فضاهای شهری و هم‌چنین توسعه واحدهای اقامتی و بیمارستانی و درمانی همه و همه نشان از تغییر زیرساختی این شهر دارد.

استان قم نخستین استانی بود که بحران کرونا را لمس کرد و با توجه به رشد مشاغل خدماتی و گردشگری در این شهر ضربه‌های سنگینی از این بحران به آن وارد شد، علاوه بر آن این روزها که کشور در شرایط جنگ اقتصادی تمام‌عیار است بازهم از این بحران صدمه‌هایی دیده است چراکه بخش توریستی قم شکننده شد و با کرونا دیگر رمقی برای آن باقی نمانده است ولی بااین‌وجود این دو بحران سدی بر راه پیشرفت و آبادانی و توسعه قم نشد و در همین شرایط سخت پروژه‌های مهمی در قم افتتاح و یا در حال اجرا است.

در هفته دولت که استان قم در وضعیت قرمز کرونایی قرار داشت 32 پروژه مهم باارزش سرمایه‌گذاری 2 هزار و 723 میلیارد ریال و110 پروژه شهری به ارزش115 میلیارد و 660 میلیون تومان به بهره‌برداری رسید، در همین بحران هم نهضت بیمارستان سازی در قم شکوفا شد با افتتاح بیمارستان 230 تخت خوابی امیرالمؤمنین(ع)  به تخت‌های بیمارستانی قم اضافه شد.

اجراشدن پروژه مهم و عظیم آزادراه سردار شهید قاسم سلیمانی

مدیرکل فنی و عمرانی استانداری قم در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قم گفت: عملیات اجرایی آزادراه قم؛سلفچگان ؛راهبرد و اراک بانام شهید سردار قاسم سلیمانی در کیلومتر 6 جاده قدیم قم؛ تهران در 117 کیلومتر بااعتبار 12 هزار و867 میلیارد ریال که 30 درصد اعتبار دولتی  70 درصد با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حال اجرا است.

مرتضی رحمانیان بیان کرد: این پروژه مهم و استراتژیک باهدف تکمیل شبکه آزادراهی کشور و کاهش زمان سفر و هم‌چنین کاهش آلودگی زیست‌محیطی و اشتغال مستقیم و غیرمستقیم و اضافه برآن  کاهش مصرف سوخت در حال اجرا است و این پروژه تا سال 1402 عملیاتی خواهد شد.

به گفته وی؛ این آزادراه با توجه به زائرپذیری بودن استان قم و میزبانی سالانه 20 میلیون زائر می‌تواند در نقل‌وانتقال هر چه بیشتر زائر و ترانزیت کالا و هم‌چنین کاهش زمان سفر ایجاد و در هفته دولت افتتاح شد.

وی تصریح کرد: کلنگ زنی این پروژه مهم از سوی وزیر راه و شهرسازی انجام‌گرفته است مرحله نخست این طرح به طول تقریبی 40 کیلومتر، با احداث تقاطع غیر هم‌سطح با آزادراه قم- تهران و جاده قدیم تهران و عبور از محورهای جعفریه، سلفچگان به محور نیزار متصل می‌شود، که این مرحله از این طرح امیدواریم تا پایان دولت تدبیر و امید به پایان برسد.

رحمانیان افزود:  این مسیر یکی از مهم‌ترین مسیرهای ترددی کشور به شمار می‌آید و با ساخت آن شاهد کوتاه‌ترین مسیر دسترسی خواهیم بود که مرکز کشور را به خلیج‌فارس متصل می‌کند و به لحاظ اقتصادی اهمیت بسزایی خواهد داشت و اولین آزادراهی است که در مسیر تهران به خلیج‌فارس طراحی‌شده‌ و برآورد این پروژه 60 میلیارد تومان است.

پیگیری بهره‌برداری از پروژه‌های زمان‌بر

معاون امور فنی و عمرانی استانداری قم در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با اشاره به پیگیری استاندار و معاونت عمرانی برای اجرایی شدن پروژه‌هایی زمان‌بر بیان کرد: استاندار قم و معاون امور عمرانی استانداری با جدیت در حال پیگیری پروژه‌هایی هستند که مدت‌های طولانی از اجرایی شدن آن می‌گذرد، ازجمله پروژه تالار شهر که 13 سال زمان برده که با تلاش معاون حوزه عمرانی و معاون اول رئیس‌جمهور مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

رحمانیان عنوان کرد: پروژه ورزشگاه خیابان 15 خرداد هم با پیگیری استاندار و معاون اول ریاست جمهوری افتتاح شد، پروژه‌های عمرانی مهمی در سال‌های اخیر در قم اجرایی شد.

وی اظهار داشت: پروژه‌های عمرانی نیمه‌تمام دیگری هم در قم پیگیری شد، اوایل فروردین سال 99 عملیات لوله‌گذاری فاضلاب بیمارستان فرقانی به اتمام رسید هم‌چنین بیمارستان مادر که از سوی بخش خصوصی ساخته‌شده با محدودیت منابع مالی راکت مانده از سوی استاندار و وزارت بهداشت مشکلات آن برطرف و قرار است با تخصیص وام و موافقت بانک‌های عامل مشکل آن رفع شود.

افتتاح تصفیه‌خانه استان

معاون فنی و عمرانی استانداری قم گفت: بخش فاضلاب و آب تصفیه‌خانه فاضلاب به دست معاون رئیس‌جمهوری افتتاح شد، با کمک  این تصفیه‌خانه 2 هزار و 500 خانوار به فاضلاب شهری متصل خواهند شد.

رحمانیان افزود: این تصفیه‌خانه به‌گونه‌ای طراحی‌شده که فاضلاب را به برق و گاز متان تولید می‌کند در کل استان اکنون در مسیر پیشرفت و آبادانی است.

پروژه‌هایی که بی‌وقفه با بحران کرونا در حال اجرا است

معاون امور هماهنگی و عمرانی استانداری قم هم بابیان این‌که کرونا هیچ تأثیری بر روند اجرایی پروژه‌های عمرانی قم نداشته است بیان کرد: عملیات عمرانی از اوایل اردیبهشت‌ماه اتخاذ شد و بعدازآن پروژه‌ها بدون وقفه در حال کار هستند و بهره‌برداری از 2 پروژه مهم درمانی در اوج بحران کرونا موفقیت بزرگی است .

محسن بهشتی افزود: در دوران کرونا مسائل پیرامون شبکه فاضلاب بیمارستان فرقانی در منطقه آذر چالش‌هایی به همراه داشت که فاضلاب بیمارستان با چاه‌های جذبی دفع شده به  بیمارستان با ظرفیت کامل وارد چرخه شد و به دنبال مصرف بالای آب مشکلات جدی برای این بیمارستان به وجود آمد.

به گفته این مسئول؛ با توجه به شرایط و شیوع بیماری این پروژه در یک ماه تکمیل و به بهره‌برداری رسید و یکی دیگر از تهدیدهای استان به فرصت تبدیل‌شده و یکی از نگرانی‌های دانشگاه علوم پزشکی برطرف شد.

بهشتی گفت: پروژه‌های مختلفی با توجه به این‌که قم در بحران کرونا قرار داشت  در هفته دولت به بهره‌برداری رسید.

افتتاح پروژه‌های مهم شهری هم‌زمان با وضعیت بحرانی قم

معاون فنی و عمرانی شهرداری قم هم با اشاره به بهره‌برداری چندین پروژه بزرگ شهری در زمان کرونا عنوان کرد: باغ پرندگان و شهربازی غدیر و هم‌چنین موزه دفاع مقدس در هفته دولت و در بحران کرونا افتتاح شد، این پروژه‌ها جزو پروژه‌های مهم شهری است که از سوی شهرداری قم برای تفریح و جذب بیشتر گردشگران در قم افتتاح‌شده است.

عباس حلوایی با اشاره به دیگر پروژه‌های عمرانی که در توسعه شهر قم نقش دارد افزود: تکمیل رینگ مواصلاتی فردوسی و اتمام تقاطع‌های غیرهم سطح این طرح مهم‌ترین پروژه عمرانی شهرداری قم به طول 30 کیلومتر است هم‌چنین بهره‌برداری از زیرگذر میدان امام حسین(ع) به بلوار جمهوری 90 میلیارد تومان پیش‌بینی‌شده که 60 میلیارد از آن باید برای تملک پلاک‌های مسکونی هزینه شود از دیگر پروژه‌های عمرانی شهری خواهد بود.

وی اظهار داشت: 6 سوله ورزشی در شش منطقه مختلف قم در حال احداث است و تا پایان سال به‌صورت کامل به بهره‌برداری می‌رسد و علاوه بران مقاوم‌سازی، زیرسازی آسفالت و زیباسازی بلوار زائر به‌عنوان یکی از معابر مهم شهری هم در دست اقدام است، از ابتدای سال 70 هزار تن آسفالت در سطح معابر شهری قم توزیع‌شده است.

گفتنی است، در استان قم نهضت بیمارستان سازی در اوج بحران کرونا با بهره‌برداری از بیمارستان 230 تخت خوابی امیرالمؤمنین(ع) و هم‌چنین پروژه‌هایی که در دست اقدام است مسیر توسعه و پیشرفت استان را هموارتر کرده است.

گزارش : هیفاء پردل

انتهای پیام/454/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon