کرونا در «سینما حقیقت»|محرز: سینمای مستند در ثبت ایثار کادر درمان مؤثرتر از تلویزیون عمل می‌کند

کرونا در «سینما حقیقت»|محرز: سینمای مستند در ثبت ایثار کادر درمان مؤثرتر از تلویزیون عمل می‌کند

مینو محرز معتقد است نیاز امروز، توجه جدی رسانه‌ها به موضوع سلامت است و سینما به عنوان رسانه‌ای تأثیرگذار می‌تواند ایثارگری‌های کادر درمان را انعکاس دهد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مینو محرز پزشک و متخصص بیماری‌های عفونی، عضو فرهنگستان علوم پزشکی و عضو کمیته علمی ستاد کرونای کشور، با اشاره به نقش رسانه‌ها و اختصاص بخش کرونا در چهاردهمین جشنواره «سینما حقیقت» در آگاهی‌بخشی به مردم در حوزه سلامت و بهداشت گفت: آگاهی عمومی مردم نسبت به سلامت و مسائل پزشکی بسیار کم است. رسانه‌ها و به خصوص سینما می‌توانند نقش به‌سزایی در آگاهی‌بخشی به مردم در این خصوص داشته باشند. فیلم‌ها و مستندهایی که با موضوع پزشکی و سلامت تولید می‌شوند، در مقایسه با گفت‌وگو و اطلاع‌رسانی پزشک در برنامه‌ای‌ تلویزیونی، تأثیر بسیار بیشتری در مردم دارند.

محرز افزود: هرنوع رسانه‌ای اگر در شرایط کنونی روی اطلاع‌رسانی در خصوص سلامت مردم متمرکز شود، اتفاق خوبی رقم می‌خورد. سینما هم یکی از رسانه‌های تأثیرگذار است که می‌تواند مؤثرتر از برنامه‌های تلویزیونی عمل کند، به این جهت که تماشای فیلم در ذهن مخاطب خاطره‌ای برجا می‌گذارد که می‌تواند در یاد او ماندگارتر باشد.

او استفاده از سینمای مستند در ثبت و نشان دادن زوایای مختلف بحران کرونا و تلاش‌های کادر درمان در مقابله با این ویروس را مهم ارزیابی کرد و در این باره توضیح داد: درست است که کادر درمان وظیفه مراقبت از بیمار را برعهده دارند اما در بحران کرونا آن‌ها فراتر از وظیفه، با از جان گذشتگی و عاشقانه در میدان حاضر شدند و تلاش‌های آن‌ها همچنان ادامه دارد. دیدن این تعداد بیمار بدحال و تماشای بیمارانی که یک به یک از دست می‌روند و نمی‌توان کاری برای آن‌ها کرد، بسیار دشوار است.

محرز ادامه داد: من 45 سال طبابت کرده‌ام و اپیدمی‌های بسیاری دیده‌ام اما تاکنون این تعداد بیمار بدحال ندیده بودم. کادر درمان در شرایط کنونی، از لحاظ روحی و جسمی تحت فشارند اما همه زحمت می‌کشند. ما در زمان جنگ هم با تعداد بالای مجروحان مواجه بودیم و تمام بیمارستان‌های خصوصی و دولتی پر از مجروح بودند، اما آن زمان مراقبت از مجروحان خطری برای ما نداشت. در حالی که کادر درمان این روزها در وضعیتی کار می‌کنند که جانشان در خطر است، به‌ویژه در روزهای ابتدایی که امکانات کافی در اختیار نداشتند یا اطلاعات کافی برای مقابله با بحران وجود نداشت، با مرگ‌ و میر بسیار در کادر درمان مواجه شدیم.

عضو کمیته علمی ستاد کرونا با اشاره به نقش جشنواره‌های هنری از جمله جشنواره «سینما حقیقت» در ثبت تاریخی وقایع بحران کرونا تأکید کرد: استفاده از سینمای مستند می‌تواند در ثبت تاریخی این بحران مؤثر باشد. در تولید فیلم با موضوع کرونا، پزشکی و سلامت افراد بسیاری دخیل‌اند و چیزی که تحت عنوان فیلم ارائه می‌شود، با توجه به زمان بسیار بیشتری که در مقایسه با گزارشی تلویزیونی برای آن صرف شده و ارائه نقطه نظرهای مختلف به اصطلاح چکش‌کاری شده و پخته است. در فیلم سناریو نوشته می‌شود، افراد در مورد آن نظر می‌دهند و در مورد آن پژوهش‌هایی صورت می‌گیرد و به همین جهت یک فیلم می‌تواند نقش بسزایی در ثبت تاریخی وقایع بحران کرونا، علت‌یابی اتفاق و تأثیرگذاری در مخاطبان داشته باشد.

مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی سازمان امور سینمایی کشور، چهاردهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» را به دبیری محمد حمیدی مقدم، از 25 آذرماه تا دوم دی ماه  به صورت آنلاین برگزار خواهد کرد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران