بالا بودن شیوع اعتیاد در دانش‌آموزان؛ استان فارس بالاتر از میانگین کشوری است


بالا بودن شیوع اعتیاد در دانش‌آموزان؛ استان فارس بالاتر از میانگین کشوری است

گروه استان‌ها- نرخ شیوع اعتیاد در جمعیت دانش‌آموزی کشور ۲.۱ درصد است که استان فارس از این میانگین بالاتر است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، گوشه‌ای ایستاده در تاریکی شب، در سرمای گزنده این شب‌ها خمیده و ژولیده گویی که با تاریکی رفاقتی دیرینه دارد از کیسه‌ای که همراهش است می‌شود فهمید که زباله‌گرد و معتاد است اما چهره‌اش کمتر از 30 سال را نشان می‌دهد.

در گوشه دیگری از شهر دختر جوانی از خماری روی چمن‌های نمناک از باران یکی از بولوارهای شهر نشسته است، گاهی سرش به پایین خم می‌شود و دوباره با چشمانی خمار اطرافش را نگاه می‌کند. اینها تنها نمونه‌هایی از بلای خانمان‌سوز اعتیاد است و این روزها خود بلای جان شهر شیراز شده است.

براساس برآوردهای شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس حدود 220 هزار معتاد شناسایی شدند که بیش از 2 هزار و 800 نفر از آنان معتاد متجاهر هستند در این میان براساس آنچه این شورا مطرح کرده است «درصد مصرف مواد مخدر در میان دانش‌آموزان استان فارس و  8 استان دیگر بالاتر از میانگین کشور است» که این امر یک هشدار جدی محسوب می‌شود.

فارس بالاتر از میانگین کشوری

سلیمان کرمی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس اعلام کرده که براساس گزارش کشوری که ارائه شده نرخ شیوع اعتیاد در جمعیت دانش‌آموزی 2.1 درصد است که استان فارس از این میانگین بالاتر است.

براساس آنچه ستاد مبارزه با مواد مخدر اعلام کرده است نرخ شیوع مصرف موادمخدر در دانش‌آموزان دوره دوم متوسطه و هنرستان در استان‌های تهران، خراسان جنوبی، فارس، سمنان، البرز، خوزستان، کرمان، خراسان رضوی و کرمانشاه از میانگین کشوری بالاتر است و مابقی برابر و مساوی هستند.

وی این موضوع را یک معضل جدی دانسته و اعلام کرده که برای مقابله با آن طرح «یاری‌گران زندگی» با همکاری وزارت آموزش و پرورش در حال انجام است. به گفته کرمی امید است که با همکاری بین دستگاهی تا پایان سال 1400 تمامی مدارس در این طرح اجتماعی شرکت کنند تا درصد دانش‌آموزان درگیر مصرف یا عضو خانواده‌های مبتلا به اعتیاد از طریق مشاوره و همیاری کاهش یابد.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس بیان کرده که هدف نخست این است که جامعه دانش‌آموزی و خانواده‌هایشان نسبت به مواد مخدر و اعتیاد به آن حساس‌تر شود. به گفته وی اکنون نیز که آموزش‌ها به صورت مجازی است، این هدف با استفاده از نرم افزار شاد پیگیری و دنبال می‌شود.

آموزش و پیشگیری باید در اولویت باشد

محمدصادق کشفی مدیرکل بهزیستی استان فارس نیز کاهش سن مصرف مواد مخدر را بزرگترین آسیب اجتماعی جامعه امروز دانسته است. وی اعتقاد دارد که باید برای نسل جدید برنامه‌ریزی و تلاش کرد تا نسل قوی و قدرتمندی برای آینده تربیت شوند.

وی به اهمیت پیشگیری در این زمینه اشاره کرده و این امر را در اولویت‌های بهزیستی استان دانسته است. به گفته کشفی توجه به نسل پایه، پیشگیری و آموزش می‌تواند بسیاری از هزینه‌های ناشی از آسیب‌های اجتماعی را در آینده کاهش دهد.

به گفته مدیرکل بهزیستی استان فارس اجرای طرح آموزش و پیشگیری از محلات، یک برنامه مهم و زیربنایی است که علاوه بر تداوم آموزش و پیشگیری ‌باید جامعه هدفی که هم اکنون در مراکز نگهداری قرار دارند مدام رصد شده و رها نشوند.

اسماعیل اکبری معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان فارس نیز بر لزوم تدوین نقشه راه مسیر صحیح زندگی برای معتادان پس از ترک اعتیاد تاکید کرده است.

به گفته وی برای اینکه آموزش و هزینه‌های انجام شده در مراکز نگهداری معتادان اثربخش باشد نیاز است تا کار به افراد متخصص واگذار و بستر مناسب آن فراهم شود.

انتهای پیام/424/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران