نقرهداغ باشگاههای ورزشی استان زنجان با شلاق کرونا/ وامهای حمایتی دولت دردی را دوا نکرد
گروه استانها- باشگاههای ورزشی استان زنجان در سایه نبود حمایت دولتی، زیر بار مشکلات کمر خم کردهاند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، ورزش و فعالیت بدنی منظم یکی از ملزوماتی است که باید در زندگی هر فردی وجود داشته باشد، ورزش علاوه بر اینکه برای بدن و سلامتی مفید است نقش مهمی در سلامتی روان دارد و طبق اظهارات کارشناسان تنظیم و کنترل فشار خون، کنترل وزن، کاهش خطر سکتههای قلبی و مغزی و همچنین تقویت عضلات و استحکام در استخوانها گوشهای از فواید ورزش کردن هستند، در این راستا برای افراد در سنین و شرایط مختلف توصیه میشود که حتما در برنامه روزانه خود ورزش را قرار داده و از اهمیت آن غافل نشوند.
یکی از معضلاتی که به دنبال شیوع ویروس کرونا در جامعه شایع شده است، عدم تحرک کافی و ورزش نکردن بوده که درصد بالایی از آن در نتیجه تعطیلی باشگاهها و سالنهای ورزشی اتفاق افتاده است، علاوه بر اینکه با سپری شدن زمان مشکلات متفاوتی میتواند در زمینه سلامتی افراد به وجود آید، یکی دیگر از مشکلات این حوزه ابعاد اقتصادی این تعطیلی و آسیبی است که دامنگیر عده زیادی که در این حوزه فعال هستند شده است.
با وجود اینکه تمامی این محدودیت و تعطیلیها در راستای حفاظت از امنیت و سلامت جامعه شکل گرفته است اما ابعاد آسیب اقتصادی آن آنقدر گسترده است که شاید اگر از امروز هم همه فعالیتها به روال سابق خود برگردند عده بسیاری از فعالان این حوزه دیگر قادر به ادامه فعالیت نباشند. از روزای ابتدایی شیوع کرونا یکی از ارگانهایی که به طور مستمر تعطیل شد باشگاهها و سالنهای خصوصی و دولتی بودند که بدون پشتوانه خاصی تابع محدودیتها ماندهاند درحالیکه دولت هیچ حمایت شایستهای از آنها نکرده است.
اگرچه انتظار نبود محدودیت و فعال بودن همه ارگانها در این شرایط انتظاری نابجا است، با این وجود ستاد ملی کرونا و همچنین ستادهای استانی میتوانستند با بررسی شرایط، پروتکلهای بومی شده برای هر رشته و هر نوع فعالیت ورزشی ارائه دهند که حداقل با توجه به ظرفیت هر محل، فعالیتها در چارچوب قوانین در پیش گرفته شود و در کنار پیشگیری از فعالیت باشگاهها در پشت پرده امکان ورزش در محیطی سالم را برای جوانان به وجود آید.
بر این اساس یکی از استانهایی که فعالان حوزه ورزشی آن در شرایط کرونایی آسیب بسیاری را متحمل شده و بعضا تعطیل شدهاند استان زنجان است. از اوایل اسفند 98 باشگاههای ورزشی جزء نخستین دستهای بودند که تعطیل اعلام شدند و در همه این ماهها با توجه به وضعیت قرمز زنجان باشگاههای ورزشی تعطیلیهای مستمری را تجربه کردند، در این حین حمایت دولت از این قشر تنها وام کرونایی بود، اما بر اساس اینکه حدود 98 درصد باشگاههای ورزشی کد کارگاهی و بیمه نداشتند مبلغ وام آنقدر هم دندانگیر نبود و نه تنها گرهای از مشکلات باز نکرد بلکه خود تبدیل به گره کوری شد که بیشتر افراد از آن چشم پوشی کرده و از دریافت آن صرف نظر کردند.
با توجه به اینکه بیشتر باشگاههای استان به صورت اجارهای هستند و طبیعتا در مکانهای تجاری با متراژ بالا فعالیت میکنند مبلغ بالایی را بابت اجاره بها پرداخت میکنند که این مبلغ را اگر برای این 9 ماه در نظر گرفته و از تمام اقساط و مخارج و گرانیهای طاقت فرسای این روزها صرف نظر کنیم وام یک میلیون تومانی یارانه و وام کرونایی تنها برای یک ماه هم کفاف نمیدهد در حالیکه پرداخت اقساط وام هم منوط به داشتن درآمد است.
با تمام اینها سئوالی که مطرح میشود این است که مالکان باشگاههای ورزشی در این شرایط کرونایی چگونه گذران زندگی میکنند؟ آیا اداره ورزش و جوانان استان هم موافق این تعطیلیها است؟ در صورت ادامهدار شدن تعطیلیها چه آیندهای در انتظار این قشر خواهد بود؟
جمعی از مالکان باشگاههای ورزشی استان زنجان در گفتوگو با تسنیم ضمن اظهار نگرانی از وضعیت پیش رو اظهار داشتند: تعدادی از باشگاههای با توجه به شرایط قادر به ادامه فعالیت نبودند و اقدام به تعطیلی کردهاند و واحد خود را به صاحب ملک بازگرداندهاند، اجاره بالای ملک همچنین نقد نشدن چکها و نپرداختن اقساط همگی نتیجه تعطیلیها است اما دولت تنها با یک وام ناچیز ما را در مضیقه قرار داده است. طبق دستور ستاد کرونا باشگاهها ماهها است که تعطیل شدهاند، اگر فعالیت کنیم اقدام به پلمپ میکنند و اگر تعطیل باشیم چکها برگشت میخورند و بانک برای اقساط عقب افتاده دیرکرد میگیرد در حالی که میشود با توجه به متراژ باشگاه با عده محدودی اجازه فعالیت را صادر کرد تا حداقل بتوانیم پاسخگوی مخارج روزمره باشیم و حداقل اجاره بها را پرداخت کنیم.
در آنسوی میدان علی خلیلی، مدیرکل اداره ورزش و جوانان استان زنجان چندی پیش در جمع خبرنگاران به تشریح تاثیر کرونا بر ورزش پرداخته و اظهار داشت: با توجه به شرایط استثنائی که در حال سپری کردن آن هستیم، شاید تاثیر کرونا بر فعالیتهای ورزشی بیشتر از سایر حوزهها بوده است و این مسئله شامل ابعاد مختلف ورزش همگانی و قهرمانی است و ما باید از الان به شرایط پساکرونا و وضعیت سلامتی افراد که در نتیجه عدم تحرک و ورزش نکردن رخ خواهند داد، بیاندیشیم.
وی در ادامه در خصوص ابعاد مختلف آسیب ناشی از کرونا، افزود: از نظر اقتصاد ورزشی تاثیر کرونا بسیار بیشتر از ابعاد سلامتی بوده و اشتغال به خصوص در باشگاههای ورزشی استان در 361 باشگاه ما آسیب شدیدی دیده است. تنها محل امرار معاش باشگاهداران همین باشگاهها هستند که ماههاست تحت تاثیر تعطیلیها قرار دارند و طبیعتا در تامین نیاز خود و خانوادههایشان در حال حاضر ناتوان شدهاند. همچنین در نتیجه فشارها و شرایط تعدادی از باشگاهها نیز تعطیل شدهاند.
مدیرکل اداره ورزش و جوانان استان زنجان با بیان اینکه در زمانی هم که اجازه فعالیت به باشگاهها داده شده بود به دلیل عدم استقبال تقریبا در حالت غیرفعال بودند، تصریح کرد: ما به نوعی پیگیر مسائل مربوط به این عزیزان هستیم و تسهیلات پیگیری شده است، با همه اینها این وام کفاف نیاز این قشر را نمیکند و باید به نوعی توجه بیشتری به باشگاهداران شود و مسائل مشکلاتشان از طریق اداره ورزش و جوانان و مسئولان بلند پایه دولتی استانی پیگیری شود.
با همه اینها تنها با بازگو کردن و دانستن مشکلات و آسیبهای وارده نمیتوان از آنها جلوگیری کرد و اگر همچنان این قشر به حال خود رها شوند مشخص نیست که در آینده چقدر جبران و بازگردانی آنها دشوار خواهد بود. امید است مسئولان علاوه بر شعار گرهای از مشکلات مردم بگشایند و وعدهها را عملی کنند.
انتهای پیام/ش