آیت‌الله حسینی بوشهری: دشمنان تاب و تحمل درخشش دانشمندان و اندیشمندان ما را ندارند


آیت‌الله حسینی بوشهری: دشمنان تاب و تحمل درخشش دانشمندان و اندیشمندان ما را ندارند

گروه استان‌ها_ دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه گفت: دشمنان به‌هیچ‌عنوان تاب و تحمل دیدن دانشمندان و اندیشمندان ما را ندارند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیت‌الله سید هاشم حسینی بوشهری ظهر امروز در مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر استان و افتتاح نمایشگاه هفته پژوهش به‌صورت ویدئو کنفرانس سالن کرامت استانداری اظهار داشت: کسب دانش و علم دارای جایگاه باعظمتی است و یاد و خاطره دانشمند هسته‌ای کشور شهید محسن فخری زاده را گرامی می‌داریم.

امام‌جمعه موقت قم افزود: بسیاری از دانشمندان کشورمان در عرصه‌های مختلفی همچون علوم انسانی و اسلامی و پزشکی، سلول‌های بنیادی و هسته‌ای، می‌درخشند، اما دشمنان به‌هیچ‌عنوان تاب و تحمل دیدن دانشمندان و اندیشمندان ما را ندارند.

پژوهش نقش مهمی در تولید علم و صیانت از فرهنگ جامعه دارد

وی تصریح کرد: پژوهش دارای نقش مهم و کارکردی در تولید علم و پیشرفت و توسعه و صیانت از فرهنگ جامعه است و دراین‌باره پژوهشگران و مسئولان و حوزویان و دانشگاهیان دارای رسالت مهمی هستند.

آیت‌الله حسینی بوشهری بیان کرد: در دین مبین اسلام، تولیدات علمی و پژوهشی و تحقیقاتی از جایگاه مهمی برخوردار است و در روایات زیادی در بیانات ائمه اطهار (ع) آمده است.

وی خاطرنشان کرد: روایت مشهوری از رسول خدا(ص) در مقایسه قلم علما و خون شهیدان وجود دارد که آمده است قلم علماء ارجح بر خون شهداست؛ همان‌گونه که جایگاه و خون شهید بسیار ارزشمند است قلم دانشمندان و عالمان نیز دارای جایگاه مهمی است چراکه تلاش دانشمندان می‌تواند انسان‌هایی را تربیت کند که با ایثار و فداکاری آماده شهادت شوند.

امام‌جمعه قم عنوان کرد: در تاریخ پرافتخار شیعه و اسلام، اندیشمندان و علمای بزرگی درخشیدند که آثار ارزشمند علمی از آن‌ها برجای‌مانده است، ما شخصیت‌هایی همچون حاج‌آقا بزرگ تهرانی(ره) و مرحوم سید حسن صدر و شیخ محمد کاشف الغطاء را داشته‌ایم که در پاسخ به توهین بزرگی به شیعه گرد هم آمدند و اثری چون "الذریعه" نوشته‌ حاج‌آقا بزرگ تهرانی به ثمر نشست.

دبیر شورای عالی حوزه های علمیه بیان کرد: امروز نیز دانشمندان بزرگی در دانشگاه‌ها و مراکز علمی و پژوهشی دست به تولید آثار گران‌بهایی می‌زنند که دیگران به حال این اندیشمندان غبطه می‌خورند.

آیت‌الله حسینی بوشهری اظهار داشت: اندیشمندان حوزوی و دانشگاهی در حفظ میراث علمی و دینی نقش‌آفرین هستند و چه‌بسا اختراعات و اکتشافات در دنیای امروز مدیون فعالیت‌های گسترده پژوهشی است.

وی تصریح کرد: درواقع محققان و پژوهشگران به چرخه تولید علم و دانش، سرعت بخشیدند و در سال‌های اخیر نیز بسیاری از حرکت‌های پژوهشی از سمت‌وسوی کارهای فردی به فعالیت‌های جمعی تبدیل‌شده که آثار و برکات زیادی به همراه دارد.

امام‌جمعه قم گفت: امروز کشور دارای نیازهای مهمی است و نباید در بزرگداشت هفته پژوهش تنها به یک روز اکتفا کنیم چراکه توقف در کشورها آرمانی و درحال‌توسعه، معنایی ندارد.

وی ادامه داد: در جهان کارهای بزرگ علمی و پژوهشی اتفاق می‌افتد که مطابق با جهان‌بینی آن‌ها ممکن است در جهت خدمت و یا خیانت به بشریت باشد، اما درمجموع انسان‌های دارای بینش توحیدی مسیر خدمت به بشریت را در پیش می‌گیرند و افراد با بینش مادی نیز به منافع خود می‌اندیشند.

آیت‌الله حسینی بوشهری عنوان کرد: با توجه به اهمیتی که پژوهش در تولید علم دارد باید به آن بهای زیادی بدهند اما سهم اندک و یا عدم تخصیص بودجه‌ای مناسب، ظلم بزرگی در حق پژوهش و علم است.

عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: متأسفانه بسیاری از آموزش‌ها در حوزه و دانشگاه به سمت پژوهش محوری نمی‌رود درحالی‌که بدون آموزش، نمی‌توان در پژوهش موفق بود.

این استاد حوزه بیان کرد: در پژوهش باید نیازسنجی کرد و به کار پژوهشی جهت بخشید و در تحقیق و پژوهش نیاز به ابتکار، خلاقیت و نوآوری و موشکافی داریم.

سطحی‌نگری یکی از آسیب‌های مهم در حوزه پژوهش است

وی تصریح کرد: سطحی‌نگری یکی از آسیب‌های مهم در حوزه پژوهش است، رهبری دراین‌باره معتقدند که پژوهش باید با سازوکارهای مناسب خودش انجام بگیرد تا به تولید علم منجر شود و نباید دراین‌باره به نوشتن کتاب‌های متعدد و درعین‌حال بی‌تأثیر بسنده کرد.

نایب‌رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: همچنین داشتن روحیه تقدیری لازمه فعالیت‌های پژوهشی است اگر فضای نقد و بررسی در پژوهش باز شود جامعه‌ای متعالی و بالنده در عرصه علم و دانش ایجاد می‌شود.

دبیر شورای عالی حوزه های علمیه گفت: شتاب‌زدگی نیز از دیگر آسیب‌های پژوهش است و باید برای تحقیق وقت و فرصت مغتنمی در نظر گرفت تا به موفقیت رسید.

امام‌جمعه قم ادامه داد: از دیگر آفات در این عرصه، سرقت علمی است که یک خیانت بزرگ در جامعه پژوهشی به شمار می‌رود و این فاجعه بزرگ نیاز به درمان دارد.

وی تصریح کرد: شناسایی نخبگان پژوهشی و ایجاد بستری برای ارتقای فرهنگ پژوهش و پرهیز از نگاه‌های جناحی و باندبازی‌های سیاسی از دیگر مسائل مهم در عرصه پژوهش است.

انتهای پیام/457/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon