‌مطالبات آب و فاضلاب خراسان جنوبی به ۴۱ میلیارد تومان رسید

‌مطالبات آب و فاضلاب خراسان جنوبی به 41 میلیارد تومان رسید

گروه استانها_مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی مجموع مطالبات آب و فاضلاب استان از تمام مشترکان خانگی، اداری، نیروهای مسلح، تجاری و غیره را ۴۱ میلیارد تومان عنوان کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، حسین امامی عصر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه پیرامون اقدامات انجام شده در گذر از تابستان اظهار داشت: در اسفندماه امسال کرونا شرایط خاصی را در کشور ایجاد کرد و مردم دقت نظر بیشتری در مسائل بهداشت داشتند و ما شاهد رشد مصرف آب در شبکه های استان بودیم و در برخی موارد 23 درصد رشد را شاهد بودیم.

وی با بیان اینکه خوشبختانه در تابستان امسال علی رغم تمام محدودیت ها و برداشت آب در هیچ کدام از شهرهای استان شاهد تنش آبی نبودیم افزود: برای رفع مشکلات آبرسانی تلاش شده تا حد امکان اصلاح شبکه، احداث مخزن جدید و خط انتقال صورت گیرد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در تابستان امسال، چند مجتمع آبرسانی در خراسان جنوبی در بحث آبرسانی دچار چالش های شدند بیان کرد: خوشبختانه با اقدامات انجام شده توانستیم مشکلات را کنترل کنیم.

امامی مجتمع حاشیه شهر طبس را یکی از مجتمع هایی که در فصل تابستان دچار چالش کم آبی شده بودند عنوان کرد و تصریح کرد: برای رفع مشکل، این مجتمع را به چاه آب شرب طبس متصل کردیم.

وی خاطرنشان کرد: همچنین یکی دیگر از مجتمع های که در فصل تابستان دچار چالش شد، مجتمع بزرگی در حاشیه شهر بیرجند بود که با توجه به گستردگی زیاد شبکه و رشد بالای جمعیت در روستای دستگرد توانستیم با ارتقاء پمپاژ مشکل این مجتمع را برطرف کنیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی یادآور شد: همچنین در مجتمع حسین آباد در شهرستان نهبندان نیز شاهد چالش خاصی نبودیم و فقط چند روستا با افت فشار مواجه شدند.

امامی با اشاره به اینکه مجتمع فخرود شهرستان درمیان نیز در فصل تابستان با چالش کم آبی مواجه شد اظهار داشت: برای رفع این مشکل از ظرفیت چاه‌های شهر اسدیه استفاده کردیم.

وی افزود: همچنین یکی دیگر از مجتمع هایی که در فصل تابستان با چالش کم آبی مواجه بوده است، مجتمع امین آباد در شهرستان سربیشه بود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با اشاره به آبرسانی روستای درمیان و فورگ در شهرستان درمیان از شهر اسدیه بیان کرد: ساخت مخزن برای مجتمع های آبرسانی هزینه بر است و به همین دلیل برای رفع چالش های کم آبی تلاش می شود از ظرفیت منابع شهری استفاده شود.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

امامی با بیان اینکه مخزن شهر قاین و مهرشهر بیرجند آماده بهره برداری است یادآور شد: همچنین مخزن آبرسانی شهر سرایان افتتاح و مخزن دستگرد تا پایان سال افتتاح می شود.

وی خاطرنشان کرد: پیش بینی می شود بتوانیم 30 روستای پر جمعیت استان را تا پایان امسال آبرسانی پایدار کنیم تا از گردونه آبرسانی سیار حذف شوند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در بحث آبرسانی سیار برنامه‌های منظمی به روستاها اعلام شده است گفت: برای جبران تاخیر در آبرسانی سیار در مناطق روستایی، سرانه آب برای هر خانوار را از 89 لیتر در روز به 120 لیتر افزایش داده و سامانه 122 برای اطلاع دادن از قطعی آب به تمام شهرها و روستاهای استان متصل شده است.

امامی با اشاره به ناوگان آبرسانی سیار یادآور شد: در مجموع 18 تانکر آبرسانی سیار در مالکیت آب و فاضلاب است و دهیاری ها، آستان قدس و ... تانکرهای مجزایی در بحث آبرسانی سیار در اختیار دارند، تلاش ما بر این است بتوانیم تا پیک تابستان 1400 حدود 30 درصد ناوگان آبرسانی سیار را کاهش و روستاها را به آبرسانی پایدار مجهز کنیم.

وی با اشاره به بخش فاضلاب خاطرنشان کرد: در این راستا اقداماتی در حال انجام است و امید است تا پایان امسال شاهد افتتاح بخش مایع تصفیه خانه فاضلاب شهر بیرجند باشیم.


مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با بیان اینکه تصفیه خانه شهر قاین آماده کلنگ زنی است اظهار داشت: این تصفیه خانه با استفاده از ظرفیت متقابل و بخش خصوصی کلنگ زنی می شود.

امامی با اشاره به مجتمع یک هزار واحدی قاین و مشکلات آن تصریح کرد: مشکل فاضلاب این مجتمع با همکاری همه جانبه برطرف و شبکه اجرا و نصب انشعابات در حال تکمیل است. 

وی خاطرنشان کرد: با انتقال پساب به سایت تصفیه خانه، پساب از منطقه مسکونی شهر دور خواهد شد و با برنامه ریزی که انجام شده است حداکثر طی یکسال آینده تصفیه خانه به بهره برداری رسیده می رسد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با بیان اینکه در بحث فاضلاب سربیشه اقداماتی در حال انجام است گفت: در این راستا حدود 90 درصد شبکه های اصلی و 75 درصد شبکه فرعی انجام شده است و با پیمانکار به جمع بندی رسیدیم که ان شاءالله به زودی شاهد کلنگ زنی اجرای شبکه فاضلاب در شهر سربیشه خواهیم بود.

امامی به فاضلاب بیرجند اشاره کرد و یادآور شد: در منطقه مهرشهر، ظفر و برخی از نقاط جنوب شهر بیرجند در بحث فاضلاب با مشکلاتی رو به رو بودیم که خوشبختانه اقدامات خوبی انجام شده و با توجه به تعاملی که با شهرداری انجام شده است تقریبا مجوز مورد نیاز برای شمال شهر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه پیش بینی شده بود بحث فاضلاب مهرشهر تا پایان پاییز به اتمام برسد اما با توجه به شیوع کرونا و اعمال محدودیت ها این کار با تاخیر انجام خواهد شد گفت: در این راستا تلاش می شود، مشکل معابر خاکی در مهرشهر تا پایان امسال برطرف شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با بیان اینکه در بخش های از منطقه مردم خواستار تخلیه فاضلاب هستند که در این خصوص نصب انشعابات آغاز شده است افزود: تلاش می شود، امسال با تمرکز بر شمال شهر و در سال آینده تمام شهر بیرجند و مناطقی که جدیدا به شهر بیرجند افزوده شده است از جمله اراضی موسویه تکمیل و شبکه فاضلاب بیرجند در سال آینده به طور کامل به بهره برداری برسد.

امامی با تاکید بر اینکه امسال بخشی از کار فاضلاب شهر بیرجند انجام می شود یادآور شد: در حال حاضر 5 گروه در شمال و جنوب شهر برای اجرای شبکه فاضلاب به صورت مشارکتی در حال انجام است.

وی با اشاره به اینکه در شهرستان فردوس فاضلاب در حال اجرا است یادآور شد: تلاش می شود شبکه شهر را به جای خوبی برسانیم تا سرمایه گذار، نگرانی برای سرمایه گذاری نداشته باشد و مابقی فاضلاب شهر فردوس را به بخش خصوص واگذار کنیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی به بحث اعتبارات اشاره کرد و افزود: در بحث اعتبارات اختصاصی برای شرکت آب و فاضلاب استان به جز اعتبارات بانک اکو 157 میلیارد تومان اعتبار در بخش آب و فاضلاب داشتیم که حدود 40 درصد اختصاص یافته است.

امامی با بیان اینکه اعتبارات استانی ما 54 میلیارد تومان و اعتبارات بخش پروژه‌های عمرانی که اعتبارات ملی است 42 میلیارد تومان از محل رسید ملی و صندوق توسعه بوده است افزود: همچنین بخش زیادی از اعتبارات صندوق توسعه ملی در سال گذشته حدود 35 میلیارد تومان در 6 ماهه اول سال در اختصاص یافته است.

وی به ظرفیت ماده 56 اشاره کرد و بیان کرد: از این محل 250 میلیارد تومان برای مجتمع های آبرسانی روستایی تامین اعتبار خواهد شد و 50 میلیارد تومان برای آبرسانی مناطق عشایری هزینه می شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با بیان اینکه امید است 14 مجتمع بزرگ روستایی با استفاده از اعتبارات ماده 56 تامین اعتبار و طی دو سال آینده به بهره برداری برسد گفت: در این راستا تقریبا بخش عمده ای از روستاهای بالای 20 خانوار به جز چند تک روستا آبرسانی خواهد شد.

امامی به برنامه های آینده شرکت آب و فاضلاب استان در بحث تنش آبی اشاره کرد و گفت: در این راستا تلاش می شود ظرفیت مخازن استان را به حد استاندارد ملی برسانیم و برای شهرهای ماژان، درح، آبیز و گزیک بحث احداث مخازن جدید و اصلاح شبکه در دستور کار است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین برای شهر گزیک قرارداد منعقد و کار به زودی آغاز خواهد شد و برای شهرهای آبیز، ماژان و درح نیز اسناد تکمیل خواهد شد که از هدر رفت آب جلوگیری شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با بیان اینکه در بخش شهری حدود 31.7 درصد و در بخش روستایی بیش از 42 درصد هدر رفت آب داریم یادآور شد: تلاش می شود این میزان که 10 درصد از متوسط کشوری بالاتر است را با برنامه مشخص زمان بندی شده به 15 درصد برسانیم.

امامی از انجام 59 کیلومتر تعویض شبکه در بخش روستایی و 17.5 کیلومتر در بخش شهری در سال جاری خبر داد و اظهار داشت: همچنین امسال حدود یک هزار و 100 کنتور تعویض شده است.

وی گفت:  با شرکت های دانش بنیان استان در حال همکاری برای بحث تله متری و هوشمند سازی شبکه آب استان هستیم که کاهش هزینه، خدمات پایدار و بحث مدیرت مصرف با هوشمند سازی محقق خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی تصریح کرد: برای چهار شهرستان مرزی استان از جمله نهبندان، زیرکوه، سربیشه (بخش درح) و درمیان تفاهم نامه‌ای با بنیاد برکت، بسیج سازندگی، کمیته امداد و بنیاد علوی در بحث اصلاح شبکه‌های آبرسانی، احداث مخازن آب، آبرسانی پایدار و ... منعقد شده است.

امامی با اشاره به حفاری چند حلقه چاه در خراسان جنوبی گفت: تلاش می شود با اصلاح شبکه، خطوط انتقال و ظرفیت سازی هایی که انجام شده و می شود در تابستان 1400 با کمترین مشکلات مواجه شویم.

وی با بیان اینکه پس از ادغام آب شهری و روستایی برنامه های مشترکی انجام شده و تاکنون بیش از 15 میلیارد تومان کاهش هزینه داشته‌ایم یادآور شد: تلاش می شود، در مناطق روستایی پایداری آب را به حدی برسانیم که مردم همیشه از آب سالم، بهداشتی و پایدار بهره مند باشند و تا خرداد 1400 میزان بهره مندی از 75.5 درصد به 82 درصد در استان برسد.

امامی خاطرنشان کرد: مخزن 2 هزار متر مکعبی سرایان افتتاح، مخزن 5 هزار متر مکعبی شهر قاین و مخزن 2 هزار متر مکعبی مهرشهر بیرجند و ایستگاه پمپاژ آماده بهره برداری و مخزن هزار متر مکعبی دستگرد تا پایان سال افتتاح می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی به آبرسانی به مناطق عشایری استان اشاره کرد و تصریح کرد: از محل صندوق توسعه معمولا 12 درصد اعتبارات برای آبرسانی به محلات و مناطق عشایری در اختیار امور عشایری قرار می‌گیرد.

امامی با اشاره به اینکه با توجه به اینکه اقدامات خوبی در بخش روستایی انجام شده است و در این راستا تعدادی از روستاهای استان از شبکه پایدار برخوردار خواهند شد گفت: پیش بینی می‌شود حدود 300 روستای کم جمعیت استان که پراکنده هستند و تا مجتمع های آبرسانی فاصله دارند با تانکر آبرسانی سیار شوند.

وی به کیفیت آب استان اشاره کرد و اظهار داشت: 8 آزمایشگاه میکرو بیولوژی، 4 آزمایشگاه فیزیو شیمایی، یک آزمایشگاه بیولوژی و یک آزمایشگاه ریز آلاینده های معدنی در استان وجود دارد که در این راستا در 6 ماهه نخست سال حدود 8 هزار و 840 مورد آزمایش میکروبیولوژی، حدود 280 مورد فیزیو شیمیایی و 215 هزار مورد کلر سنجی انجام شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی با بیان اینکه سالانه بیش از یک میلیارد تومان صرف هزینه های گند‌زدایی آب می شود اظهار داشت: برنامه جامعی برای کنترل کیفی آب در شهر و روستاها تدوین می شود و این برنامه متناسب با اعتباراتی که در اختیار ما قرار خواهد گرفت عملیاتی می شود.

امامی با اشاره به اینکه بیش از 25 درصد شبکه روستایی استان نیاز به تعویض دارد گفت: 33 مجتمع آبرسانی روستایی در حال کار داریم که 6 مجتمع تا پایان سال به اتمام می رسد و 27 مجتمع باقی مانده با اعتبار 413 میلیارد تومان به اتمام خواهد رسید.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی از اجرای 912 کیلومتر خط انتقال در استان خبر داد و تصریح کرد: 6 هزار و 300 کیلومتر توزیع شبکه، 611 کیلومتر توسعه شبکه و 75 حلقه چاه جدید حفر شده است.

امامی با اشاره به اینکه برای بحث آبرسانی شهری و و روستایی یک هزار میلیارد تومان اعتبار مصوب شده است تصریح کرد: از این میزان 485 میلیارد تومان اختصاص یافته است.

وی مجموع مطالبات آب و فاضلاب استان از تمام مشترکان خانگی، اداری، نیروهای مسلح، تجاری و ... را 41 میلیارد تومان عنوان کرد.

انتهای پیام/255/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon