مشکل کود کشاورزان گلستانی برطرف شد/ ثبت نام در سامانه " یارگر"

مشکل کود کشاورزان گلستانی برطرف شد/ ثبت نام در سامانه " یارگر"

گروه استان‌ها- در روزهای اخیر و با شروع فصل کاشت محصولاتی مانند گندم، جو و کلزا برخی کشاورزان در تأمین کود دچار مشکل شدند که مدیر شرکت خدمات حمایتی جهاد کشاورزی گلستان با اشاره به رفع این مشکل از توزیع ۷۲ هزار تن کود اوره در استان خبر داده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان ، فصل کاشت محصولات پاییزه تقریباً رو به اتمام بوده و قرار است امسال بیش از 450 هزار هکتار گندم و جو در اراضی استان گلستان کشت شود. از طرفی کشت کلزا به عنوان یکی از مهم‌ترین دانه‌های روغنی نیز ادامه دارد و تاکنون بیش از 35 هزار هکتار کشت شده است.

اما در فصل کاشت محصولات کشاورزان علاوه بر دغدغه زمان مناسب کشت و بارش باران و غیره، دغدغه تأمین بذر و سایر نهاده‌ها از جمله کود و سم را دارند.

در روزهای گذشته برخی کشاورزان از گرانی کود و کمبود آن گلایه کرده بودند که البته رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان این اطمینان خاطر را به کشاورزان استان داد که مشکلی در زمینه تأمین نهاده‌ها نداشته باشند.

برخی کشاورزان می‌گویند کود کم است و به اندازه کافی به آنان داده نمی‌شود و مجبور هستند با قیمت‌های بالاتر آن را به صورت آزاد خریداری کنند. علاوه براین کشاورزانی هم که بذرهای خودمصرفی دارند و کشت محصول را بدون استفاده از بذرهای گواهی شده مراکز خدمات جهادکشاورزی انجام می‌دهند، مدعی هستند چون نام آنان برای بذر ثبت نمی‌شود کودی هم دریافت نمی‌کنند.

دغدغه‌های کشاورزان در کنار گرانی برخی کودهای شیمیایی مشکلات فصل کاشت را بیشتر کرده است. آنطور که علیقلی ایمانی، دبیر خانه کشاورز استان گفته کشاورزان توان خریداری کودهای پایه را ندارند.

وی با بیان اینکه گرانی کود با درآمد کشاورزان سنخیتی ندارد، اظهار داشت: با وجود آنکه کشاورزان نگران تأمین امنیت غذایی کشور هستند، اما سعی دارند با کشت محصول از کمبود غذا جلوگیری کنند.

ایمانی گفت: قیمت برخی کودهای پایه تا 500 هزار تومان هم رسیده که کشاورزان ترجیح می‌دهند از آن استفاده نکنند. در حالی که عدم استفاده از کود، تولید را دچار مخاطره می‌کند.

مختار مهاجر، رئیس سازمان جهادکشاورزی استان هم گفته جلسه‌های منظم و مستمری برای تأمین نهاده‌ها در فصل کاشت برگزار شده و اکنون مشکلی برای تأمین و توزیع کود در استان نداریم.

وی گفت: روزانه 700 تا 800 تن انواع کود موردنیاز کشاورزان وارد استان می‌شود و متناسب با سطح زیرکشت محصول بین آنان در حال توزیع است.

حمید هزارجریبی، مدیر شرکت خدمات حمایتی جهاد کشاورزی گلستان نیز با بیان اینکه مشکل تأمین کود کشاورزان برطرف شده است از توزیع 72 هزار تن کود اوره بین کشاورزان استان خبر داد.

وی اظهار داشت: بیشترین نیاز کود گلستان از نوع اوره است که بیش از 116 هزار و 500 تن باید توسط شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان تأمین شود.

وی افزود: از این مقدار حدود 85 هزار تن تأمین شده که بیش از 73 درصد آن شامل 72 هزار تن  بین کشاورزان استان توزیع شد.

هزارجریبی ادامه داد: از ابتدای امسال تا کنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته تأمین کود مورد نیاز کشاورزان گلستانی 20 درصد افزایش داشته است.

مدیر شرکت خدمات حمایتی جهاد کشاورزی گلستان گفت: کشاورزان برای دریافت کود باید به سامانه یاریگر زیر نظر مراکز جهاد کشاورزی مراجعه کنند که این سامانه منطبق بر پهنه بندی وزارت جهاد کشاورزی است.

هزارجریبی خاطرنشان کرد: قیمت کود مصوب سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان و سازمان برنامه و بودجه کشور است و کشاورزان می‌توانند کود را با قیمت دولتی دریافت کنند.

انتهای پیام/588/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon