وعده‌هایی که توسط آقای وزیر محقق نشد / استفاده از شبکه "شاد" همچنان برای دانش‌آموزان یک معضل است

وعده‌هایی که توسط آقای وزیر محقق نشد / استفاده از شبکه "شاد" همچنان برای دانش‌آموزان یک معضل است

گروه استان‌ها - شبکه شاد با هدف مجازی‌سازی آموزش راه‌اندازی شد اما نبود امکانات و زیرساخت باعث شده تا دانش‌آموزان برای استفاده از آن با مشکلات متعددی رو به رو باشند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از نطنز ، "شاد"  که قرار است در شبکه‌ای اختصاصی برای آموزش کنترل شده دانش‌آموزان باشد و به نوعی مدرسه را به دستگاه‌های دیجیتالی و هوشمند الکترونیکی بیاورد، همچنان با مشکلاتی از قبیل مشکلات سخت افزاری و نیم افزاری مواجه است.

نرم‌افزار کاربردی "شاد" هنوز هم نتوانسته است اعتماد کافی دانش‌آموزان و معلمان و اولیا را به خود جلب کند ضمن آنکه زیرساخت‌های محدود پیام‌رسان‌های فارسی نگرانی بابت کارایی این شبکه به دنبال داشته است و بر همین اساس در استفاده از این نرم‌افزار با مشکلاتی همچنان رو به رو هستند.

عباس عصمتی رئیس اداره آموزش و پرورش بادرود در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم به نگرانی‌ها و مشکلات شبکه شاد در مدارس اشاره کرد و اظهار داشت: فراهم نبودن بستر و زیرساخت اینترنتی و عدم آشنایی والدین با برنامه و نداشتن سواد رسانه‌ای کافی از مهمترین عوامل شبکه شاد به شمار می‌آید.

رئیس اداره آموزش و پرورش بادرود گفت: نداشتن گوشی یا تبلت برای همه دانش‌آموزان، شاغل بودن والدین و آنلاین نشدن دانش‌آموزان در ساعات کلاسی شبکه شاد و همچنین هزینه بالای اینترنت از دیگر مواردی است که معمولاً دانش‌آموزان و خانواده‌ها با آن درگیر هستند.

عصمتی در ادامه به نقاط قوت این شبکه اشاره کرد و افزود: توجه به آموزش دانش‌آموزان با توجه به شرایط پیش آمده، حضور و عضویت در شبکه شاد توسط آموزگاران و اکثریت قریب به اتفاق دانش‌آموزان، تدریس آنلاین و آفلاین همکاران و قابلیت تکرار برای دانش‌آموزان از نقاط قوت و مثبت این شبکه آموزشی است.

وی ابراز داشت: عضویت مدیران و کارشناسان و سرگروه‌های آموزشی در گروه‌ها وکانال‌های مجاری مدارس جهت نظارت و ارزشیابی بر فرایند تدریس، ارائه بازخورد به تکالیف و تمرینات انجام شده، برگزاری جلسات آموزش خانواده و شورای آموزگاران و هم‌اندیشی بین آموزگاران به صورت آنلاین، انجام آزمون به صورت هماهنگ و آنلاین و یادگیری و تدریس دانش‌آموزان بر اساس شیوه یادگیری معکوس عوامل تقویت شبکه شاد است.

حسن اعرابی، معاون آموزشی اداره اموزش و پرورش شهر بادرود شهرستان نطنز نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: هم اکنون در روستای تابعه شهر بادرود وضعیت اینترنت و عدم آشنایی والدین و همچنین فقر فرهنگی باعث بروز مشکلات شده است.

وی در خصوص شبکه آموزش دانش‌آموزی گفت: اطلاعات این شبکه جهت تشکیل کلاس از سامانه سناد آموزش و پرورش تغذیه می‌شود و این سامانه مختص وزارت آموزش وپرورش بوده و فقط دانش‌آموزان و معلمان در آن عضویت دارند؛ بنابراین هیچ گونه محتوای غیر آموزشی در این شبکه وجود ندارد و محیطی امن و سالم برای تمامی معلمان و دانش‌آموزان جهت استفاده آموزشی است.

حسن مخلصی‌زاده، مدیر دبیرستان پسرانه دستغیب بادرود نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم پیرامون دغدغه‌ها و مشکلات شبکه شاد اظهار داشت: ظرفیت پایین گوشی همکاران و دانش‌آموزان و نظارت کمتر عوامل اجرایی بر عملکرد واقعی دانش‌آموزان یکی از نگرانی‌هایی است که در این مدت خود را نشان داده است

این مدیردبیرستان شهر بادرود نطنز در مورد نقاط قوت شبکه اطلاع‌رسانی دانش‌آموزان گفت: با توجه به بومی بودن و تازه کار بودن توانسته میلیون‌ها دانش‌آموز و معلم را تحت پوشش قرار بدهد و بیش از 80 درصد مشکلات یادگیری دانش‌آموزان را مرتفع کند.

وی با بیان اینکه بهترین نوع آموزش، آموزش حضوری است و "شاد" هنوز نتوانسته این خلاء را پر کند، ابراز داشت: دانش‌آموزان و دبیران در شبکه شاد نمی توانند ارتباط درست و عاطفی برقرار کنند و این موضوع مهمترین ضعف برنامه کاربردی "شاد" است.

وی با بیان اینکه انجام امتحانات و تکالیف در شاد مورد قبول صددرصد آموزگاران نیست و گاها مورد تقلب قرار می‌گیرد، افزود: اطلاع‌رسانی مسائل آموزشی و انجام کارهای پرورشی با توجه انبوه بخشنامه‌های پرورشی با مشکلات جدی روبرو اسست.

مدیر دبیرستان پسرانه دستغیب بادرود از نحوه ارتباط با اولیاء و برگزاری جلسات آموزش خانواده و کمک به مدرسه که به پایین‌ترین مرحله رسیده است انتقاد کرد و گفت: ارتباط عوامل اجرایی مدارس با والدین دانش آموزان به پایین ترین سطح خود رسیده است و این موضوع از ضعف‌های برنامه شاد است.

به گزارش تسنیم؛ با برخی از معلمان که صحبت و گفت‌وگو کردیم حرف‌های بسیاری درباره اپلیکیشن "شاد" دارند، مهمترین نقد آن‌ها به زیرساخت‌های فنی این اپلیکشین به ویژه سرعت پایین آن است که عملاً جریان آموزش مجازی را با مشکل مواجه کرده است؛ آن‌ها می‌گویند ارسال هر فایل زمانی طولانی می‌برد و در برخی مواقع آنقدر طولانی می‌شود که صبر معلم را سرریز می‌کند.

یکی از دبیران متوسطه اول در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم  با اشاره به تجربه آموزش‌ مجازی و آموزش‌های تلویزیونی در ایام تعطیلات کرونایی مدارس می‌گوید: برخی دانش‌آموزان می‌گویند آموزش‌های تلویزیونی و مجازی را به خوبی متوجه نمی‌شوند و یادگیری آن‌ها اتفاق نمی‌افتد.

وی ضمن تأیید این موضوع به عنوان مهمترین ضعف مجازی‌سازی آموزش افزود: این موضوع درست است آن هم از دو جهت؛ نخست اینکه در آموزش تلویزیونی فرصت ارائه هر درس بسیار کوتاه است و مطالب سریع بیان و از آن رد می‌شوند یعنی اصلاً بحث حل تمرین وجود ندارد.

این معلم بادرودی ضمن اشاره به دیگر دلایل ضعف و ناکارآمدی آموزش در بستر فضای مجازی ابراز داشت: برخی معلمان برای آموزش مجازی تسلط کافی ندارند یعنی فقط پاورپوینت‌هایی را که از کانال‌های آموزشی برداشته‌اند برای دانش‌آموزان ارسال می‌کنند و طبیعی است که دانش‌آموز یاد نمی‌گیرد.

پدر یکی از دانش‌آموزان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: متأسفانه برخی دبیران بازنشسته به کار گرفته شده‌اند که به‌خاطر نبودن نیروی کافی در آموزش‌وپرورش مشغول به تدریس هستند و در این میان برخی آن‌ها تسلط و شناخت لازم برای آموزش مجازی ندارند.

وی ضمن اشاره به دیگر نقاط ضعف مجازی‌سازی آموزش با توجه به نبود امکانات، نیرو و زیرساخت‌های لازم آموزشی افزود: بعضی از دبیران در مدارس هستند که هر چند وقت یک بار به شبکه شاد سر می‌زنند و نظارتی هم بر عملکرد و فعالیت آنان نیست.

گزارش از رحمت‌الله کاملی

انتهای پیام/804/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon