برگی دیگر از همکاری و همدلی؛ راه‌آهن خواف ــ هرات افتتاح شد

برگی دیگر از همکاری و همدلی؛ راه‌آهن خواف ــ هرات افتتاح شد

راه آهن خواف-هرات به طول ۲۲۲ کیلومتر بین ایران و افغانستان امروز با حضور روسای جمهور دو کشور افتتاح شد و مردم بویژه در غرب افغانستان نیز به اشکال مختلف از این پروژه استقبال کرده‌اند.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، جمهوری اسلامی ایران 2800 میلیارد تومان در راه آهن خواف-هرات سرمایه‌گذاری کرده است که این پروژه با حضور مجازی حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان و اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان در تهران و کابل لحظاتی قبل افتتاح شد.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

از سوی دیگر، جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است که آمادگی ساخت خط آهن هرات-مزارشریف را نیز دارد.

مردم افغانستان به ویژه در هرات در غرب این کشور از این پروژه با نصب بنرهای بزرگ استقبال کرده‌اند و کاربران افغان در فضای مجازی نیز نسبت به این پروژه ابراز خرسندی کرده‌اند.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

راه‌آهن خواف ــ هرات به‌طول 222 کیلومتر شامل چهار قطعه است که بخش واقع در ایران (قطعه یک و دو) جمعاً به‌طول 67 کیلومتر از خواف تا مرز شمتیغ در استان خراسان رضوی واقع شده است، در ادامه قطعات سوم و چهارم در کشور افغانستان واقع هستند که قطعه سوم آن به‌طول 72 کیلومتر از مرز شمتیغ تا ایستگاه روزنک ادامه می‌یابد و قطعه 4 آن نیز از ایستگاه روزنک تا شهر هرات به‌طول 76 کیلومتر است.

کشور افغانستان , دولت یازدهم جمهوری اسلامی ایران ,

 بخش واقع در ایران به‌همراه پایانه مرزی شمتیغ توسط ایران تکمیل شده و همچنین فضای لازم برای گمرک و سازمان‌های ذی‌ربط مرزی در طرح پایانه مزبور پیش‌بینی شده است. راه‌آهن خواف ــ هرات مرکز ثقل اتصال کریدور جاده ابریشم و کریدورهای منطقه اکو و کریدور تراسیکا است.

کشور افغانستان , دولت یازدهم جمهوری اسلامی ایران ,

تکمیل این مسیر با این هدف بوده تا بتوان در فرآیند توسعه زیرساخت‌ها در افغانستان، تحرک ایجاد شود.این مسیر ریلی برای افغانستان ضروری است، چون این کشور دارای معادن سنگ آهن بسیار گسترده و غنی است و آنها نیاز دارند به شبکه ریلی و حمل و نقلی متصل شوند تا بتوانند از ظرفیت عظیم معادن بهره ببرند و آن را بتوانند به شمال و جنوب کشور ایران انتقال دهند و بدین ترتیب اقتصاد خود را شکوفا کنند.

 اجرای این طرح در اجلاس کمک به افغانستان در سال 85 بین روسای جمهور دو کشور ایران و افغانستان، امضا شد که عملیات اجرایی این پروژه نیز از سال 86 آغاز شد. در بازه زمانی 6- 7 ساله به دلیل مسائل امنیتی و شرایطی که در منطقه پیش آمد این پروژه با وقفه مواجه شد. اما از دو سال گذشته به شکل جدی تلاش شد تا این پروژه تکمیل و به بهره برداری برسد.

هفته گذشته قطار باری و مسافری از سوی ایران به افغانستان اعزام شد و این خط امروز پنجشنبه با حضور روسای جمهور دو کشور افتتاح می‌شود.

انتهای پیام/.

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon