یک اقتصاددان: پیام سیاسی آقای نوبخت در بودجه ۱۴۰۰ غیر از این است که دستهای ما از الان بالاست؟
یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه کدام کشور دنیا لایحه بودجه خودش را در قالب یک پیام سیاسی به کشورهای دیگر تنظیم میکند گفت: بودجه کشور مربوط به درآمدها، مصارف و اقتصاد یک کشور است، اینکه پیام سیاسی برای جهان داشته باشد، توجیه پذیر نیست.
بهزاد خسروی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران پویا، در مورد اظهار نظر رئیس سازمان برنامه و بودجه مبنی بر پیام سیاسی افزایش سهم 3.5 برابری نفت در بودجه سال 1400 که معادل 199 هزار میلیارد تومان و در حدود فروش روزانه 2 میلیون و 300 هزار بشکه نفت و میعانات نفتی است، گفت: ادبیات آقای نوبخت در مورد پیام سیاسی به جهانیان از طریق لایحه بودجه توجیه پذیر نیست.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
وی افزود، طی چند سال اخیر اقتصاد این کشور را شرطی کردتد و به اندازه کافی آن را به تصمیماتی که در کشورهای مختلف از جمله آمریکا و اتحادیه اروپا و جدیداً متحدین منطقهای آنها از جمله عربستان گره زدهاتد. آقای نوبخت باید پاسخ بدهد که این پیام به جهان به چه معناست؟ شما میدانید که ما در شرایط تحریم هستیم اما از طرف دیگر یک بودجه انبساطی را تعریف میکنید. آیا منظور از پیام این است که ما پیشاپیش مذاکره و شروط شما را پذیرفتهایم و این امیدواری را هم داریم که هر چی شما بگویید ما قبول کنیم؟
این کارشناس اقتصادی در ادامه گفت: اگر منظور شما همین موضوع است که منظور درستی نیست، چرا که احتمال دارد ما در مقابل آمریکا عزتمان را به خواسته آنها تسلیم نکنیم. چرا که سالیان سال تحمل کردیم و شرایط سخت، جنگ اقتصادی و روانی را گذراندهایم و قرار نیست شما به این شکل بیان کنید که ما در شرایط سختی هستیم.
خسروی معتقد است، اگر موضوع غیر از این است و پیامی خارج از این تحلیل اولیه بنده در ذهن شما متصور است شما لطفاً توضیح دهید که منظور شما از پیام سیاسی در لایحه بودجه چیست؟
وی در ادامه تاکید کرد، کدام کشور دنیا لایحه بودجه خودش را در قالب یک پیام سیاسی به کشورهای دیگر اعلام میکند. بودجه کشور مربوط به درآمدها، مصارف و اقتصاد یک کشور است، اینکه پیام سیاسی برای جهان داشته باشد برای ما توجیه شده نیست. اگر شما توضیح ندهید شاید جهانیان برداشت غلطی از این موضوع داشته باشند و به عبارتی این ذهنیت در آنها ایجاد شود که شرایط ما را (کسری بودجه شدید ناشی از این لایحه) شرایط سخت تلقی کنند و اگر بنا باشد مذاکرهای انجام شود، قدرت چانه زنی ما پایین می آید.