فعالیت تنها ۱۳ واحد پرورش ماهیان زینتی در استان زنجان/محدودیت اعطای تسهیلات بانکی نداریم
گروه استانها - مدیرکل شیلات استان زنجان با اشاره به فعالیت ۱۳ واحد پرورش ماهیان زینتی در استان گفت: به دلیل عدم آشنایی و تبلیغات محدود در خصوص پرورش ماهیان زینتی، استقبال چندانی برای ورود به این صنعت انجام نمیگیرد.
منصور حقیراد در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در زنجان ، با اشاره به اینکه از چندین سال گذشته پرورش ماهیان زینتی در استان آغاز شده است، اظهار داشت: به دلیل اینکه این صنعت جزء مشاغل خانگی محسوب نمیشد استقبال چندانی نیز برای ورود فعالان وجود نداشت، اما خوشبختانه با قرار گرفتن پرورش ماهی در رسته مشاغل خانگی این مجوز صادر شد.
وی افزود: در حال حاضر مشکلی در خصوص پرورش ماهیان زینتی وجود ندارد اما در طول سالهای گذشته دامپزشکی مجوز لازم برای پرورش را صادر نمیکرد که اخیراً تمام موانع برطرف شده است. با این حال افرادی که قصد پرورش ماهیان زینتی را داشته باشند میتوانند با دریافت تسهیلات بانکی برای فعالیت در این شغل اقدام نمایند.
مدیرکل شیلات استان زنجان با اشاره به اینکه تخم ماهیان زینتی بیشتر توسط پرورشدهنده و تکثیر داخلی انجام میگیرد، گفت: گاهاً تخم ماهیان زینتی وارداتی بوده و از کشورهای آسیای جنوب شرقی وارد میشود اما بعد از رسیدن ماهی به اندازه و دوره مشخص، دوباره این ماهی صادر میشود.
این مسئول با بیان اینکه با شیوع کرونا بحث صادرات و واردات ماهیان زینتی دچار مشکل شده است، عنوان کرد: فعالان پرورش ماهیان زینتی در استان زنجان با صادرکنندگان داخلی قرارداد دارند و با پرورش گونههای خاص به این امر اقدام میکنند که تا حدودی صادرات انجام میگیرد.
وی با اشاره به اینکه میزان تولید ماهیان زینتی در استان به طور تقریبی 600 هزار قطعه است، تصریح کرد: در حال حاضر فقط 13 واحد پرورش ماهیان زینتی در استان در حال فعالیت هستند.
حقیراد با بیان اینکه در برنامه توسعه ششم، پرورش ماهیان زینتی در استان 600 هزار قطعه در نظر گرفته شده بود، تصریح کرد: استان مطابق با برنامهریزی پیش رفته است اما به دلیل اینکه تبلیغات مناسبی در این خصوص انجام نشده تقاضا برای ورود به این صنعت همچنان پایین است و نمیتوان برنامهریزیهای جدیدی نیز برای گسترش این حرفه در استان داشت.
انتهای پیام/ی