آخرین وضعیت جاده شهداد – نهبندان ۲۰ ماه پس از سیل/ نتیجه مطالعات تا ۲ ماه دیگر مشخص میشود
گروه استانها- جاده شهداد –نهبندان در سیل ۲۰ ماه پیش تخریب شد و نتیجه مطالعات حجم خسارات وارده این محور هنوز تا دو ماه دیگر مشخص میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان ، علی زینیوند استاندار کرمان صبح امروز به همراه محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس و نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، سیدمصطفی آیتاللهیموسوی معاون امورعمرانی استاندار کرمان، علی بابایی فرماندار کرمان، سیدعلی حاجسیدعلیخانی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمان و تعدادی از مسئولان استان و شهرستان در سفر به بخش شهداد از محور شهداد – نهبدان بازدید کردند محوری که در سیل 25 فرودین سال 98 تخریب شد و در زیر آب فرو رفت و حالا پس از گذشت 20 ماه تنها یک جاده موقت احداث شده جاده موقتی که آن را هم آب بارها با خود برده است.
در این بازید سیدعلی حاجسیدعلیخانی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمان با اشاره به اینکه این جاده حدود 18 سال پیش احداث شده اظهار داشت: در آن زمان بیشتر جنبه دسترسی به کویر از نظر امنیتی مدنظر بوده است.
وی با اشاره به شرایط جوی این منطقه گفت: دمای هوای در این قسمت از کویر لوت در تابستان به حدود 60 درجه هم میرسد و کارکردن در تابستان در این منطقه عملاً امکانپذیر نیست.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمان با اشاره به اینکه در زمان ساخت جاده برای تسریع در عملیات از مصالح موجود استفاده شده ادامه داد: با بولدوزر خاک را بالا آوردند و یک لایه آسفالت سرد روی آن ریخته شده و با این شرایط هم حدود 18 سال این محور کار کرده است.
وی با اشاره به اینکه محور شهداد – نهبندان در محدوده کلوتها مانند ته یک کاسه است گفت: تمام آب منطقه خراسان جنوبی، طبس، یزد، فیضآباد و راور در این منطقه جمع میشود.
حاجسیدعلیخانی با بیان اینکه این مسیر کاملاً حالت باتلاقی دارد افزود: در اولین بارندگی که منجر به مسدود شدن این محور شد تنها به صورت هوایی توانستیم از منطقه بازدید کنیم و حدود 8 ماه 35 کیلومتر از این محور کاملاً زیر آب بود.
وی با بیان اینکه با فروکش کردن آب توانستیم جاده موقت را احداث کرده و مسیر را بازگشایی کنیم ادامه داد: تا کنون سه مرحله در اینجا کارگاه تجهیز کردیم، خاکریزی شده و مسیر برای عبور موقت اضطراری بازگشایی شده؛ اما آب آن را با خود برده است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمان با اشاره به اینکه حل اصولی این مشکل نیاز به مطالعات دارد که صورتجلسه شده بود راه و شهرسازی این مطالعات را انجام دهد که انجام نشد افزود: با پیگیری انجام شده توسط دکتر پورابراهیمی نماینده مردم کرمان و راور در مجلس این مطالعات به راهداری سپرده شد.
وی با بیان اینکه قرارداد مطالعات این محور بسته شد و مشاور در حال انجام مطالعات است گفت: بیش از 600 میلیون تومان هزینه مطالعات است که ابلاغ آن انجام شده است که جواب مطالعات آزمایشگاهی آن یک ماه طول میکشد و تا 2 ماه آینده نتیجه کامل مطالعات آن ارائه میشود.
حاجسیدعلیخانی با بیان اینکه خاکریزی این محور هر بار یک ماه و نیم طول کشیده و دوباره فروکش کرده است ادامه داد: با شیوههای معمولی راهسازی بازگشایی دائم جاده امکانپذیر نیست و آب دوباره آن را با خود میبرد.
وی با بیان اینکه یا باید جاده کلاً جابه جا شده و از این کاسه بیرون بیاید که طول مسیر زیاد میشود و از طرف دیگر نیازمند تأیید میراث فرهنگی است گفت: راه دیگر این است این جاده فعلی تثبیت شود.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمان با اشاره به اینکه تا کنون تمام تلاش خود را کردهایم که وضعیت موجود و بازگشایی موقت حفظ شود افزود: چهار کیلومتر دور دریاچه را به صورت موقت جاده ساختهایم.
محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس و نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در این بازدید با بیان اینکه از زمانی که این محور در بارندگی ابتدای سال 98 مسدود شد زمان زیادی گذشته است اظهار داشت: برای این محور باید یک کار اساسی انجام شود.
وی با اشاره به اینکه برای 35 کیلومتر این محور باید تصمیمگیری شود گفت: برای تغییر مسیر جاده و یا نگهداری همین محور باید مسائل مختلفی مد نظر گرفته شود.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قرار نیست هر ساله بارندگی سال 98 را داشته باشیم افزود: از طرف دیگر در تصمیمات خود باید مسائل اقتصادی نیز مدنظر قرار گیرد تا با بودجه کشور هم خوانی داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه پیشنهاد ما این است این محور به هر شکل ممکن حفظ شود گفت: امکان کار کردن در این محور در این فصل از سال تا اردیبهشت ماه و قبل از گرم شدن منطقه وجود دارد.
پورابراهیمی با بیان اینکه باید وضعیت موجود محور به جهت بازگشایی حفظ شود ادامه داد: در کنار آن مطالعات محور جایگزین این 35 کیلومتر و تصمیمات برای حل ریشهای مشکلات این محور دنبال شود.
در این بازدید علی زینیوند استاندار کرمان با بیان اینکه اصل این است که به یک مطالعه قطعی در ارتباط با این محور رسیده و این مطالعه به عنوان یک سند به ما تحویل داده شود تا براساس آن تصمیمگیری کنیم اظهار داشت: نگهداری و بازگشایی جاده فعلی نیز کار خوبی است اما باید کار اساسی برای این محور انجام شود.
به گزارش تسنیم بارندگیهای فروردین ماه سال 98 خسارات زیادی به همراه داشت که از جمله خسارات سیل فرودین سال گذشته میتوان به تخریب بخشی از محور شهداد - نهبندان اشاره کرد به طوری که بارش باران قسمتی از این مسیر را آنچنان زیر آب فرو برد که هنوز پس از گذشت نزدیک به 20 ماه بیرون نیامده و این راه اصلی همچنان مسدود است .
روزهای آغازین سال 98 بود که سیلی ویرانگر در مسیر محور شهداد - نهبندان دریاچهای بزرگ ایجاد کرد که 15 کیلومتر از جاده را بهکلی زیر آب برد و مابقی محور را هم تخریب کرد؛ محوری که راه ارتباطی استان کرمان و خراسان جنوبی است، تنها راه جایگزین جاده کرمان- راور- فردوس برای دسترسی به استانهای شمال شرق محسوب میشود، شریانی تأثیرگذار در حمل و نقل ترانزیتی محسوب میشود و راه ارتباط شرق و غرب کشور از حوزه بیابان لوت است؛ محوری که مسدود بودنش نه تنها حضور گردشگران را کم رنگ کرده است 20 ماهی است که تجارت و درآمد بیش از 650 هزار نفر از اهالی شهداد، نهبندان، سربیشه و پنج شهر استان سیستان و بلوچستان از جمله زابل و هیرمند را تحتالشعاع قرار داده و با مشکل روبهرو کرده و طولانیتر شدن این مسیر به معنای تحمیل هزینههای اضافی به بخشهای مختلف این سه استان است.
انتهای پیام/511/ ی