۵۰۰۰ هکتار مجموع بیابان‌زدایی اصفهان؛ جنگل‌ها بیشتر در عمق اراضی بیابانی است

5000 هکتار مجموع بیابان‌زدایی اصفهان؛ جنگل‌ها بیشتر در عمق اراضی بیابانی است

گروه استان‌‌ها- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان با بیان اینکه ۵ هزار هکتار مجموع بیابان‌زدایی اصفهان است گفت: این جنگل‌ها بیشتر در عمق اراضی بیابانی قرار دارد و ممکن است در کناره‌ جاده‌ها قابل رویت نباشد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان ، اطراف شهر اصفهان را بیابان و کارخانه‌هایی را فراگرفته که آلودگی شهر را به همراه دارند و استفاده از گیاهان مناسب این منطقه، بوته‌ها و گیاهانی که به یک تا دوبار آبیاری در سال نیاز دارند و مختص مناطق بیابانی هستند و به راحتی ریشه می‌کنند، از جمله راه چاره‌ایی برای کم کردن میزان آلودگی به شمار می‌رود.  

اما چطور می‌توان آلودگی هوا را از این شهر زیبا زدوده و هوایی تازه را به ریه‌های مردم شهر روانه کرد؟

سبزینگی کمی دارد اما جذب گرد و غبار بیشتر

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان در این زمینه اظهار داشت: ما در استان اصفهان 16 کانون بحران فرسایش بادی با وسعت بیش از یک میلیون هکتار داریم، وظیفه ما تثبیت این کانون‌ها است و در حال ‌حاضر نزدیک به 300  هزار هکتار جنگل‌های در دست ‌کاشت در مناطق بیابانی ایجاد شده است ولی این جنگل‌ها بیشتر در عمق اراضی بیابانی هستند یعنی ممکن است در کناره‌ جاده‌ها قابل رویت نباشند.

محمدحسین شاملی تصریح کرد: ما تا به امروز در شرق اصفهان 9 هزار هکتار جنگل ایجاد کرده‌ایم که 3 برابر فضای‌ سبز شهر است، امسال نیز در حال کشت هزار هکتار زمین واقع در شرق اصفهان هستیم. نیاز آبی گیاهان برابر دو سال آبیاری است و پس از این‌که پابرجا شدند با آب باران به رشد خود ادامه می‌دهند و با توجه به این ‌که این درختان با 100 میلی‌متر از آب باران پابرجا می‌شوند.

وی افزود: گونه‌های بیابانی نسبت به فضای سبز شهری میزان سبزینگی کمتری دارند و هر 9 هکتار از این جنگل‌ها حداقل 7 تن دی‌اکسید‌کربن را جذب و اکسیژن تولید می‌کنند و همچنین 20 تن از گرد و غبارها را کنترل و از بروز فرسایش بادی جلوگیری می‌کنند.

نهال‌های بیابانی در کانون بحران

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان بیان کرد: امسال در نقاط مختلف مناطق بیابانی بیش از 18 میلیارد تومان پروژه داشته‌ایم، نهال‌ها را خودمان تولید کرده‌ایم و از وجود کارشناس‌ها برخوردار بوده‌ایم، در دو سال گذشته حدود 40 کشور بیابانی دنیا از تجربیات ما دیدن کردند، تعدادی از کشور‌ها کارشناس‌های خود را به اصفهان فرستادند و ما در این زمینه استان موفقی بودیم.

وی با بیان اینکه حاشیه‌ جاده‌ها از پوشش گیاهی برخوردار هستند گفت: به عنوان مثال اگر میان شهرستان آران ‌و ‌بیدگل و ابوزیدآباد که حرکت کنیم دو طرف جاده جنگل‌کاری بیابانی وجود دارد، داخل شهرستان سجزی جنب کانون بحران و شهرک صنعتی می‌توانیم جنگل‌کاری‌هایی که انجام شده را ببینیم یعنی ما هر کجا که کانون بحران باشد نهال‌های بیابانی را کشت کرده‌ایم.

شاملی خاطرنشان کرد: در ‌حال ‌حاضر کشت 4 هزار بادام کوهی در مناطق غیربیابانی و شهرستان‌های برخوار، شاهین‌شهر، نجف‌آباد، کاشان، فریدون‌شهر و سمیرم را داریم یعنی به سمت گونه‌هایی که به آب نیاز ندارند و با آب باران قابایت استقرار دارند پیش می‌رویم.

مجموع بیابان‌زدایی 5 هزار هکتار

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان با اشاره به نهال‌های رها شده در جاده‌ها اظهار داشت: ما در برخی از مسیرها نها‌ل‌کاری انجام دادیم اما متاسفانه برخی چاه‌های آب مورد استفاده برای آ‌بیاری خشک شده است بنابراین توسعه‌ فضای ‌سبز با گونه‌هایی که به آب نیاز دارند را به دلیل بالا بودن نیاز آبی رها می‌کنیم.

وی با اشاره به مکان‌های مورد نظر برای کاشت گونه‌های مقاوم در برابر کم آبی گفت: در کنار دفن زباله‌ اصفهان و پشت کشتارگاه در حال کار بر روی زمینی با وسعت هزار هکتار هستیم و معمولا از گونه‌های مقاوم به کم‌آبی که پس از دو سال آبیاری امکان رها شدن دارند استفاده می‌کنیم.

شاملی تصریح کرد: وسعت کانون‌های بحران ما یک میلیون هکتار است که 300 هزار هکتار آن کار شده و 700 هزار باقی‌مانده نیز ساخته خواهد شد و امیدواریم با توجه به میزان اعتباری که به ما می‌دهند بتوانیم در مدت زمان مناسب این فعالیت به اتمام رسانیم، مجموع بیابان‌زدایی که در استان است، 5 هزار هکتار است و احتمال دارد فعالیت کاشت تا پایان آذرماه به اتمام برسد.

وی با اشاره به میزان شن‌های روان در جاده‌ نایین و دشت سجزی بیان کرد: مهار شن‌ها در بعضی از مکان‌ها باید استمرار داشته باشد؛ با توجه به فعالیت‌هایی که در پایگاه شهید بابایی، سجزی و برخوار صورت‌ گرفته 50 درصد از مشکل برطرف شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان در رابطه با میزان باقی‌مانده از نهال‌کاری باقی‌مانده در دشت سجزی گفت: اگر با این همین روند که اکنون در حال انجام آن هستیم ادامه بدهیم تا 4 سال آینده این مشکل برطرف می‌شود و براساس محدودیت ایجاد شده برای آبیاری باید تا 2 سال آبیاری کنیم که در سجزی متاسفانه میزان آب قابل وصول کم است بنابراین باید سال به سال فعالیت کنیم که این فعالیت تا 5 سال آینده ادامه پیدا خواهد کرد.

وی افزود: در دشت سجزی تا امروز 9 هزار هکتار نهال‌کاری شده و در این بحث بسیار موفق بود است، این نهال‌کاری‌ها در کنار جاده‌ها مشخص نیست بلکه در عمق قابل رویت است.

انتهای پیام/174/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon