رژیم اسرائیل|اعتراضات و تهدید به استعفا در دستگاه‌های امنیتی و سراسیمگی نتانیاهو

رژیم اسرائیل|اعتراضات و تهدید به استعفا در دستگاه‌های امنیتی و سراسیمگی نتانیاهو

در حالی که رسانه‌های عبری از مخالفت قاطع مسئولین عالی رتبه شاباک(سرویس امنیت داخلی) با انتصاب مشاور امنیت رژیم صهیونیستی در این مقام سخن می‌گویند نتانیاهو از بیم فروپاشی سرویس‌های امنیتی به دنبال راهکار میانه است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه یسرائیل هیوم بدون اشاره مستقیم به بحران به وجود آمده در سرویس های امنیتی که بر اثر انتصابات بی قاعده نتانیاهو صورت گرفته است، نوشت: با توجه به حساس بودن شرایط فعلی قرار است به دستور نتانیاهو رؤسای تمام سرویس های امنیتی که مدت 5 ساله مسئولیتشان رو به پایان است برای یک سال دیگر در این پست باقی بمانند.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

به نوشته این روزنامه عبری زبان نزدیک به نتانیاهو ، با وجود آنکه رئیس سرویس امنیت داخلی (شاباک) در آستانه پایان دوره ماموریت و آماده بازنشستگی است اما برخی از دوستان به وی پیشنهاد کردند از یک سال تمدید لحاظ شده در قانون استفاده کرده و ششمین سال را هم در شاباک بماند.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

یسرائیل هیوم در ادامه نوشت : در ظاهر هیچ دلیلی برای انجام چنین کاری وجود ندارد ، حتی قانون هم اعمال تمدید ماموریت را در شرایط خاص مجاز دانسته که این روزها چندان هم شرایط خاص  نیست، اما ظاهر اختلاف نظر شدید بر سر جایگزین رئیس شاباک شرایط را در داخل آن خاص کرده است.

این رسانه عبری زبان ،با وجود تمامی تلاش هایش برای عدم پرداخت به اصل بحران اعتراف می کند امروز پرسش بزرگ (لا ینحل) آن است که چه کسی جانشین رئیس شاباک خواهد شد این در حالی است که بسیاری خواهان آن هستند که قبل از هر چیز معاون وی این مسئولیت را عهده دار شود.

به هر شکل قاعده ای وجود دارد که تاکید می کند اگر می خواهی شماره یک موفقی باشی اول باید شماره دو باشی ، رئیس هر نهادی رهبری آن را به عهده دارد اما مدیر واقعی آن نهاد معاونش است.

این اصل در ساختارهای مختلف از جمله سیاسی قابل لمس است  اما آیا این مسئله درباره ارتش و نیز سرویس های امنیتی از جمله سرویس امنیت عمومی قابلیت اجرایی دارد؟‎

در دوره فعلی رئیس شاباک دو معاون دارد که هر یک از آنها می تواند نامزدهای بالقوه جانشینی او محسوب شود، ولی ظاهرا نخست وزیر برنامه های دیگری برای سرویس امنیت عمومی دارد او می خواست مائیر بن شبات را به ریاست این نهاد امنیتی منصوب کند ، بن شبات که از جمله شخصیت های بسیار نزدیک به بنیامین نتانیاهو محسوب شده ، ریاست شورای امنیت اسرائیل را عهده دار بوده و بخش مبارزه سایبری و .. را هم به عهده داشت اما هرگز معاون (شاباک) نبود.

اما ظاهرا برای نتانیاهو چندان تفاوت نمی کند که چنین اتفاقی بیفتد او پیش از این هم سعی کرد ایال زامیر دستیارنظامی اش را به عنوان رئیس ستاد ارتش منصوب کند.

همین امر هم باعث شد تا هفته گذشته شاهد انتشار اخباری درباره اعتراض مسئولین عالی رتبه شاباک باشیم ، تهدیدهایی که در قالب آن اعلام شد در صورت انتصاب بن شبات آنها از این سرویس خواهند رفت و به طور دسته جمعی درخواست بازنشستگی خواهد کرد.

یکی از  دو نفری که به طور حتم در این فرایند استعفا خواهند کردرو دستیار و معاون رئیس هستند که در اعتراض به این کار کنار خواهند رفت.

به اعتراف یسرائیل هیوم، مسئله آنقدر بالا گرفت که شخص بن شبات هم اعلام کرد چندان مشتاق ورود به شاباک نیست اما در صحت این ادعا باید شک کرد زیرا هر فردی که وارد شاباک شده باشد به هر شکل سودای ریاست بر آن را هم در سر می پروراند ، اما سعی می کند برای جلوگیری از پیچیده تر شدن وضعیت خود را کنار کشیده و اجازه بدهد نتانیاهو خود مسائل را پیگیری کند.

این رسانه افزود پس تا زمانی که این کابینه بر سر قدرت باشد ، شرایط این چنین باقی خواهد ماند، تا همه چیز برای شاباک و برای شهروندان اسرائیلی بد رقم بخورد ، اینجا باید ساختار سازمانی حاکم باشد نه حکومت پادشاهی ، باید افراد حرفه ای بتوانند چشم در چشم نخست وزیر بگویند چه چیزی خوب است و چه چیزی بد!

اما این صرفا مختص شاباک نیست بلکه پیش بینی می شود رؤسای موساد و شین بت ، سرویس های امنیت خارجی و اطلاعات ارتش نیز طی ماه های آینده دستخوش تغییر شوند ، گفته می شود با وجود آن که میراث یوسی کوهن به یکی از معاونان  سابق و فعلی اش خواهد رسید اما باز هم اخباری درباره این که نخست وزیر نام شخص دیگری را در جیب دارد موجود است.

این مسئله باعث شده است تا بسیاری از مسئولین عالی رتبه موساد، اقدامات نتانیاهو را به عنوان سیلی بر گونه آن توصیف کند.‎

در ارتش اسرائیل هم جنگ بر سر ریاست بخش عملیات به نقطه اوج خود رسیده است ، رئیس بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات و یک ژنرال که پیش از این فرمانده لشکر غزه را عهده دار بود بر سر رسیدن به این موقعیت با یکدیگر در حال رقابت هستند.

رسانه اسرائیلی نوشت به هر شکل تغییر رؤسای سه نهاد اطلاعاتی آن هم در یک زمان مسئله چندان پسندیده ای نیست و به طور حتم باعث بی اعتمادی و از بین رفتن اعتماد به نفس خواهد شد.در حال حاضر بسیار دشوار است که پیش بینی کنیم چه بر سر (رئیس موساد)،  (رئیس شاباک) و (رئیس امان) خواهد آمد.

اما آنچه اتفاق افتاده بسیاری از دستاوردها را از بین برده است و گرچه برخی از مشکلات پشت درهای بسته حل و فصل شده است، اما این امنیت است که ضربه دیده است.‎

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان