اصلاح لایحه استخدام قهرمانان پارالمپیکی؛ قدم رو به جلو همراه با تداوم یک ایراد بزرگ
لایحه جذب و استخدام قهرمانان پارالمپیکی در حالی اصلاح شد که هنوز یک ایراد بزرگ در آن دیده میشود.
به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، در جلسه هفته گذشته هیئت دولت که روز 19 آذر ماه برگزار شد، لایحه جذب و استخدام قهرمانان پارالمپیک در دستگاههای اجرایی اصلاح شد. در لایحه قبلی که روز 20 تیر 95 به تصویب رسیده بود، اعلام شده بود که یکی از فرزندان قهرمانان پارالمپیک شامل نفر اول در رشته انفرادی و همچنین تمامی نفرات در رشتههای گروهی با تایید وزارت ورزش و جوانان بدون برگزاری آزمون استخدامی در وزارتخانهها و دستگاههای اجرایی و نهادهای عمومی غیردولتی با هماهنگی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استخدام خواهند شد، اما با اصلاحاتی که در آن صورت گرفت، مصوب شد که خودِ قهرمانان پارالمپیک هم میتوانند از این مزیت استفاده کنند.
* اصلاحی که چهار سال دیر انجام شد
همان زمان یعنی در سال 95 که لایحه استخدام به تصویب رسید، برخی از ورزشکاران پارالمپیکی معترض شدند؛ چرا که معتقد بودند خودشان شرایط لازم برای جذب و استخدام در دستگاههای دولتی را دارند. در واقع آنها یا فرزندی ندارند و یا اینکه فرزندشان کم سن و سال است و به همین دلیل هم خودشان میتوانند استخدام شوند.
رسیدگی به این موضوع چهار سال زمان برد، اما سرانجام اصلاح شد تا از این پس، قهرمانان پارالمپیکی هم بتوانند از این مزیت بهره ببرند. هر چند این اتفاق دیر رخ داد، اما به هر حال قدم یک قدم رو به جلو برای ورزشکاران جانباز و معلول بود.
* تداوم یک ایراد و اشتباه
لایحه و آییننامه استخدام قهرمانان بازیهای آسیایی، جهانی، المپیک و پارالمپیک هم برای ورزشکاران سالم و هم برای ورزشکاران معلول مصوب شد. این آییننامه شامل قهرمانان بازیهای المپیک شامل نفرات اول تا سوم، قهرمانان اول و دوم مسابقات قهرمانی جهان، نفرات اول و دوم و سوم بازیهای آسیایی و مسابقات جهانی در رشتههای ورزشی تحت پوشش کمیته بینالمللی المپیک و همچنین هر سه مورد در رشتههای فردی و گروهی و مقامهای اول تا سوم جام جهانی فوتبال، بسکتبال و والیبال میشود.
شرایط در حوزه ورزش جانبازان و معلولین متفاوت است؛ بهطوریکه که قهرمانان پارالمپیک یعنی نفر اول در رشته انفرادی و همچنین تمامی نفرات در رشتههای گروهی مشمول آن میشوند.
جدا از این موضوع که بازیهای پاراآسیایی و مسابقات جهانی معلولان در این لایحه دیده نشده، باید به این نکته مهم اشاره کرد که فقط قهرمانان پارالمپیک یعنی آنهایی که صاحب مدال طلا میشوند، در این مصوبه قرار میگیرند و جایی برای دارندگان مدالهای نقره و برنز نیست.
انتظار میرفت در زمانی که لایحه مربوطه بابت استخدام قهرمانان پارالمپیکی اصلاح میشود، بحث مدالآوران نقره و برنز و همچنین مدالآوران بازیهای پاراآسیایی و مسابقات جهانی معلولان نیز مورد توجه قرار بگیرد، اما این اتفاق نیفتاد و به نظر میرسد اگر قرار بر اصلاح این موضوع نیز باشد، مدالآوران جانباز و معلول باید سه، چهار سال دیگر منتظر بمانند.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
انتهای پیام/