آلودگی هوا معضل همیشگی کلانشهر اصفهان؛ کدام سازمان مسئول رسیدگی به این بحران است؟

آلودگی هوا معضل همیشگی کلانشهر اصفهان؛ کدام سازمان مسئول رسیدگی به این بحران است؟

گروه استان‌ها- این روزها سایه آلودگی هوا و افزایش غلظت آلاینده‌ها بر سر شهروندان اصفهانی سنگینی می‌کند و خواهان رسیدگی بیش از پیش مسئولان استانی و ملی در راستای کاهش آلودگی به صورت دائمی هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان ، در هفته‌ای که در آن قرار داریم باز هم موضوع آلودگی هوا در صدر اخبار جا خوش کرده است. اصفهانی‌ها نیز مانند سایر کلانشهرها پاییز را به جای لذت بردن از حال و هوای برگ‌ر‌یزانش با آلودگی و دود سپری می‌کنند و چند روزی هم که به آمدن زمستان نمانده به جای برف و باران با استرس و نگرانی ناشی از اثرات مخرب آلودگی هوا بر روی بدن، آخرین زمستان قرن را آغاز خواهند کرد.

به گونه‌ای که شاخص کیفیت هوا در بسیاری از ایستگاه‌ها در روزهای اخیر در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس و حتی برای عموم قرار گرفت. آلودگی هوا یکی از معضلات همیشگی کلانشهرهای صنعتی است که همه ساله با شروع فصل سرما تشدید می‌شود و مردم کماکان شاهد افزایش آلاینده‌ها و کاهش کیفیت هوا هستند.

چرا سازمان‌ها منشاء آلودگی هوای اصفهان را گردن همدیگر می‌اندازند؟

این روزها سایه آلودگی هوا و افزایش غلظت آلاینده‌ها بر سر شهروندان اصفهانی سنگینی می‌کند و خواهان رسیدگی بیش از پیش مسئولان استانی و ملی در راستای کاهش آلودگی به صورت دائمی هستند.

یک شهروند اصفهانی با اشاره به آلودگی روزهای اخیر در کلانشهر اصفهان اظهار داشت: متاسفانه در هفته هوای بسیار آلوده‌ای داریم و نفس کشیدن برای ما افراد سالم بسیار سخت است چه برسد به بیماران قلبی و ریوی که مشکلات تنفسی دارند.

وی افزود: چرا علل افزایش آلودگی در اصفهان بررسی نمی‌شود و هر ارگان و سازمان عامل و عواملی را به عنوان متهم و مقصر افزایش آلاینده‌ها معرفی می‌کنند بدون اینکه راه چاره‌ای برای برطرف شدن آن اندیشیده شود.

این شهروند اصفهانی با بیان اینکه اصفهان یک کلانشهر صنعتی است گفت: در اطراف اصفهان کارخانجات بسیاری وجود دارد که باعث آلودگی هوا می‌شوند و باید مسئولان اقدام به ریشه‌یابی این افزایش آلاینده‌ها کنند و هر چه زودتر راهی برای برون رفت آن پیدا کنند.

منابع مالی برای حل مشکلات اصفهان در حیطه بودجه استانی نیست

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان در پاسخ به صحبت این شهروند اصفهانی در مورد آلودگی هوای اصفهان اظهار داشت: بر اساس رصد و تحقیقاتی که صورت گرفته کلانشهر اصفهان در مقایسه با سایر کلانشهرها آلوده‌تر است.

ایرج حشمتی افزود: اعداد شاخص آلایندگی در اصفهان متفاوت است، در بعضی روزها شاخص ناسالم برای عموم و در بعضی از روزها خطر آلودگی برای گروه‌های حساس وجود داشت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با بیان اینکه شاخص آلودگی از 100 تا 150 آلوده برای گروه‌های حساس است، گفت: در بسیاری از کلانشهرها این شاخص روی 110 یا 105 است ولی این در حالی است که در اصفهان روی 148 -144 و حتی نزدیک به 150 است.

وی ادامه داد: آنچه که در قانون هوای پاک در تبصره 3 ماده 3 برای دستگاه‌های نظارتی مانند سازمان حفاظت محیط زیست وجود دارد این است که در این بازه زمانی ضمن اطلاع‌رسانی به مرکز بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی درخواست برگزاری جلسه برای یافتن راهکار برای این مشکل می‌شود.

حشمتی ادامه داد: از ابتدای فصل پاییز با آغاز اینورژن که همه ساله با آن روبه‌رو هستیم جلسه ابتدایی با 35 صنعت که دارای پتانسیل آلایندگی و داخل شعاع هستند برگزار و در مواردی اخطارهایی داده شد تا جایی که می‌توانند بخش تولید را مدیریت کنند.

وی با اشاره به تشدید پایش‌ها اظهار داشت: به نوعی پایش‌ها را افزایش دادیم ولی متاسفانه منابع مالی برای اجرای قانون هوای پاک در هر دو حوزه منابع ثابت و متحرک بسیار ناچیز است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان خاطرنشان کرد: شهرداری اصفهان 80 اتوبوس جدید را به ناوگان اتوبوسرانی اضافه کرده ولی از مجموع 1200 اتوبوس که عهده‌دار حمل و نقل مردم هستند حدود 700 دستگاه نیاز به بازسازی دارند و باید فیلتر جاذب دوده هوا در آنها نصب شود.

وی افزود: به علت گرانی فیلتر و کم بودن اعتبارات شهرداری، امکان نصب آن بر روی همه اتوبوس‌ها امکان‌پذیر نیست و همچنین در اتوبوس‌های مدل پایین قابلیت نصب فیلتر دوده وجود ندارد.

حشمتی با بیان اینکه در حوزه صنایع نیز مشکلات عدیده‌ای برای فیلتراسیون بسیاری از صنایع که موجبات آلودگی هوا را فراهم می‌کنند، وجود دارد، گفت: این حوزه هم به علت مشکلات مالی نسبت به فیلتراسیون اقدامات کافی انجام نمی‌دهند.

وی ادامه داد: با وجود اینکه از یک ظرفیت قانونی برنامه ششم توسعه، مقداری از عوارض آلودگی شهر اصفهان به صندوق محیط زیست واریز شده بود، این درخواست مطرح شد و برای صنایع شعاع 50 کیلومتر جلساتی تشکیل شد ولی متاسفانه استقبالی در این زمینه صورت نگرفت و بعضی از صاحبان صنایع در این زمینه کوتاهی می‌کنند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان تصریح کرد: انتقال کارگاه آجرپزی باید سال‌ها قبل انجام می‌شد که هنوز انجام نشده است و هر چه زودتر باید این موضوع اتفاق بیفتد.

وی با اشاره به وظیفه سازمان حفاظت محیط زیست و بالطبع اداره محیط زیست استان اصفهان، اظهار داشت: این سازمان موظف است به تمام دستگاه‌هایی که در قانون پاک تکلیف دارند نامه‌نگاری و تعامل کند و از آنها بخواهد برنامه‌های اجرایی خودشان را در این زمینه ارسال کنند.

حشمتی افزود: بعد از اعلام، نتایج گزارش‌ها آنالیز خواهد شد و میزان پیشرفت کار به دستگاه‌های کنترل و نظارتی و هم سازمان حفاظت محیط زیست اعلام می‌شود که بعد از صدور اخطار دستگاه قضایی برخورد لازم با واحدهایی که کوتاهی کردند، اعمال می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: تمامی مقامات استانی در جریان آلودگی و اقدامات رفع آن هستند و کار خودشان را انجام می‌دهند، جلسات مدیریت بحران برگزار می‌شود، دستگاه‌های قضایی نظارت می‌کنند و فقط ضلع محیط زیست را دنبال نمی‌کنیم بلکه در استان مباحث اشتغال و اجتماعی ناشی از تعطیلی صنایع را با هم در نظر می‌گیرند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان با بیان اینکه هیچ گاه در اطلاع رسانی به رسانه‌ها کوتاهی نشده گفت: همواره پاسخگو بودیم و هر جا خودمان کوتاهی کردیم یا ناتوانی در دستگاه‌های دیگر وجود داشته اعلام کردیم، منتها منابع مالی که برای حل مشکلات اصفهان بایستی طراحی شود در حیطه بودجه استانی نیست باید فراتر رود و نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز دغدغه محیط زیست اصفهان را باید جدی بگیرند و برای اخذ اعتبارات با برنامه منسجم مشکلات را به درجه بالاتر نکشانیم.

مشکل آلودگی شهر اصفهان جدی است

رئیس کمیسیون اجتماعی و محیط زیست شورای شهر اصفهان با اشاره به موضوع آلودگی شهر اصفهان اظهار داشت: آلودگی و کاهش کیفیت هوای اصفهان جدی است و قابل انکار نیست.

کوروش محمدی افزود: در روزهای اخیر این عدد آلایندگی فاجعه‌آمیز بوده به گونه‌ای که در برخی روزها برای همه شهروندان ناسالم گزارش شده است.

رئیس کمیسیون اجتماعی و محیط زیست شورای شهر اصفهان با بیان برگزاری جلسات در مورد آلودگی کلانشهر اصفهان گفت: جلساتی با مدیریت بحران و دستگاه‌های متولی به میزبانی شهرداری و کمیسیون اجتماعی و محیط زیست شورای شهر با هدف مشخص کردن منابع اصلی آلاینده‌ها برگزار شده است.

وی ادامه داد: باید مشخص شود سهم منابع آلاینده کجا است و کدام دستگاه باید ورود پیدا کند، منشاء آلودگی فقط از اتوبوس و خودروی تک سرنشین نیست بلکه مطالعات نشان می‌دهد منابع مهم ما جاهای دیگری است و حوزه صنایع وظیفه خودش را انجام می‌دهد تا آلودگی را کنترل کنیم.

آلودگی هوا و ذرات معلق در تمام ارگان‌های بدن انسان تاثیر می‌گذارد

مدیر مرکز بهداشت استان اصفهان ضمن هشدار وضعیت آلودگی کلانشهر اصفهان اظهار داشت: متاسفانه مدتی است درگیر تجمع آلاینده‌ها به ویژه ذرات معلق در هوا هستیم.

سیدمهدی میرجهانیان افزود: 4 روز است شرایط آلودگی هوا برای عموم و گروه‌های حساس خطرات خاصی دارد و توصیه شده در این مواقع شهروندان مراقب سلامتی خود باشند و بدانند آلودگی برای گروه‌های حساس بسیار خطرآفرین است.

وی با بیان توصیه‌هایی در زمان افزایش غلظت آلاینده‌ها گفت: توصیه می‌شود کسانی که کار ضروری ندارند از منزل خارج نشوند، وارد فضای باز نشوند، از ورزش در هوای باز جدا خودداری کنند، خانم‌های باردار، کودکان، سالمندان و بیماران قلبی تنفسی در محیط عمومی به هیچ وجه حضور نیابند و در صورت لزوم از ماسک 95N سوپاپ‌دار استفاده کنند و حتما مایعات کافی و سالم و سبزیجات تازه را در سبد غذایی خود قرار بدهند.

مدیر مرکز بهداشت استان اصفهان افزود: آلودگی هوا فقط روی ریه اثر نمی‌گذارد بلکه اثرات مخربی در ارگان‌های بدن دارد، به عنوان مثال منجر به دیابت، مشکل برای جنین داخل شکم و تاثیر بر روی سیستم عصبی، خستگی، سر درد و غیره و در طولانی مدت باعث بروز انواع بیماری‌ها بشود.

به گزارش تسنیم آلودگی هوای کلانشهر اصفهان ریشه در بسیاری از جاها دارد و باید مسئولان با اتخاذ تدابیر بیشتر و نظارت و بازرسی در کاهش آلاینده‌های اصفهان قدم بردارند.

انتهای پیام/166/ح

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon