رئیس مجمع نمایندگان کارگران استان همدان: غسال‌ها و قبرکن‌ها در دوران کرونا مورد توجه قرار نگرفتند

رئیس مجمع نمایندگان کارگران استان همدان: غسال‌ها و قبرکن‌ها در دوران کرونا مورد توجه قرار نگرفتند

گروه استان‌ها-برخی افراد حاضردر آرامستان همدان غسالان و قبرکن‌هایی هستند که سال‌هاست به اینکار مشغولند قشری‌که شاید این روزها کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند، افرادی که رزق روزانه‌شان از این کار تأمین شده و بیش از دیگران در معرض ابتلا به کرونا هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان ، از ابتدای شروع کرونا یکی از مناطق حساس و پر خطر آرامستان‌ها بوده و هستند. جایی که اموات کرونایی توسط غسالان و قبرکن‌ها در این مکان تجهیز، تغسیل و تدفین می‌شوند. 

در طول این این روزها شاید کمتر کسی به این وضعیت قشر از جامعه پرداخته باشد، افرادی که  رزق روزانه‌شان از این کار تأمین می‌شود و صد البته بیش از دیگر اقشار جامعه نیز در معرض خطر ابتلای به کرونا و مرگ قرار دارند.

برخی افراد حاضر در آرامستان همدان غسالان و قبرکن‌هایی هستند که سال‌هاست به اینکار مشغولند اما برخی دیگر زنان و مردانی عمدتاً جوانند که کمر همت بسته‌اند تا در این وانفسای کرونا دستی به این قشر زحمت کش جامعه رسانده و آنها را در تجهیز، تغسیل و تدفین اموات کرونایی یاری دهند.

خبرگزاری تسنیم اگر چه نتوانست به دلیل وجود برخی محدودیت‌ها با این غسالان و جهادگران گفت‌وگویی داشته باشد، اما در گفت‌وگو با سعید کوچعلی عضو شورای مرکزی جامعه اسلامی کارگران کشور به بررسی وضعیت این قشر از جامعه پرداخته است.

رئیس مجمع نمایندگان کارگران استان همدان در گفت‌وگو با تسنیم با بیان اینکه از روزهای شیوع ویروس کرونا، جهادگران عرصه سلامت با ایثار و فداکاری در خدمت به بیماران کرونایی وارد عرصه شدند و همه قدردان زحمات این قشر هستند، اظهار داشت: معتقدم در کنار توجه به فعالان عرصه دفاع از سلامت آنطور که باید و شاید به نقش تعدادی از اقشار مردم در بحث مدیریت بیماری کرونا توجه نشده است.

وی با اشاره به اینکه متأسفانه در حال حاضر تعداد فوتی‌های ناشی از ویروس منحوس کرونا  افزایش یافته و در پی آن،  تغسیل و تدفین این متوفیان نیز سخت‌تر شده است، افزود: عزیزان غسال نیز همچون کادر درمان از نزدیک‌ترین فاصله ممکن با این ویروس درگیر هستند و با توجه به افزایش آمار فوتی‌ها، فشار کارشان نیز افزایش یافته است به طوری که تا آخرین ساعات روز مشغول به فعالیت هستند.

کوچعلی عنوان کرد: پس از شیوع ویروس کرونا که تعدادی از هموطنان به علت این بیماری فوت کرده و از خانواده و دوستان و بستگان جدا شدند، شرایط خاصی ایجاد شد که  یکی از مهم‌ترین تبعات آن دغدغه چگونگی تدفین فوتی‌های ناشی از این بیماری واگیر دار بود.

وی با تأکید براینکه غسال‌ها در این شرایط حساس با تمام توان به وظیفه خود در این زمینه  عمل کردند و متوفیان این بیماری را با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و شرعی تدفین کردند، گفت: کرونا خیلی از مناسبات اجتماعی و  رسوم از جمله انجام خاکسپاری و ختم  را کمرنگ کرده‌ است، به گونه‌ای که تا پیش از شیوع این بیماری اگر کسی فوت می‌کرد، آرامستان مملو از جمعیت بود اما در شرایط کنونی کمتر کسی پایش را به آرامستان می‌گذارد.

عضو شورای مرکزی جامعه اسلامی کارگران کشور با بیان اینکه صاحبان اموات کرونایی که در زمان تدفین کسی را همراه خود ندارند تا دلداری‌شان بدهد و آرام‌شان کند به همین دلیل این غسال‌ها هستند که به آنها ملحق می‌شوند و خود را در غم آنان شریک می‌دانند، اظهار داشت: در تاریخ همواره  مردان و زنانی بوده و هستند که در مقاطع مختلف جان خود را در طبق اخلاص گذاشته  و عمیق‌ترین مفاهیم بشری از ایثار و فداکاری را برای نسل‌های آینده تعریف کردند.

وی با تشریح وظیفه خطیر غسالان و قبرکنان در آرامستان‌ها عنوان کرد: این افراد به عنوان جهادگران بی‌ادعا و گمنام در خط مقدم مبارزه با کرونا حضور داشته و در شرایط بسیار سخت وظایف خود را به شکل احسن انجام می‌دهند و لازم است از دید جامعه پنهان نمانند و زحمات آنان به نحو شایسته بازگو و اطلاع رسانی شود.

کوچعلی تصریح کرد: جهادگران غسال یکی از سخت‌ترین وظایف را در این روزهای پرالتهاب بر عهده گرفته‌اند و تن بی‌جان متوفیان ناشی از بیماری کرونا را غسل و تدفین می‌کنند همچنین تسلی بخش دل بازماندگان و عزادارانی هستند که عزیزشان را در اثر این بیماری از دست داده‌اند.

وی با تأکید بر لزوم توجه بیشتر مسئولان به معیشت و وضعیت بیمه غسالان و جهادگران این بخش مطرح کرد: در روزهایی که نزدیک ترین افراد به متوفی جرأت نزدیک شدن به قبر عزیزش را ندارد، این فرشتگان بی ادعا قهرمانان گمنامی هستند که حتی برخی نزدیکانشان نیز از فداکاری‌های آنها در جبهه دفاع از دیانت بی‌خبرند.

خسرو محمدی مسئول روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان همدان نیز در گفت‌وگو با تسنیم اظهار داشت: در حال حاضر 3 نفر از آقایان و دو نفر از بانوان در بخش تغسیل اموات در آرامستان همدان فعالیت می‌کنند.

وی بیان کرد: 1 نفر از آقایان در استخدام آرامستان همدان بوده و دو نفر دیگر نیز در مرحله جذب قرار دارند همچنین دو نفر از خانم‌هایی که در بخش تغسیل اموات زن فعال بوده نیز در استخدام این مرکز هستند.

 

خسرو محمدی با اشاره به اینکه هر سه نفری که در استخدام آرامستان همدان هستند بیمه بوده و از مزایای قانون کار بهره‌مند هستند، افزود: دربحث فعالیت نیروهای داوطلب نیز در حال حاضر یک نفر از آقایان به صورت داوطلبانه در تجهیز و تغسیل اموات فعالیت می‌کند.

وی عنوان کرد: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون افراد تجهیزات لازم برای پیشگیری از انتقال بیماری مانند تهیه لباس مخصوص برای غسالان فراهم شده و تمامی پروتکل‌های بهداشتی و ایمنی در آرامستان همدان برای حفاظت از آنها تمهید شده است.

مسئول روابط عمومی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان همدان با بیان اینکه 4 نفر نیز در بخش قبرکنی فعال هستند و آنها نیز در استخدام ارامستان همدان هستند، مطرح کرد: در کل 33 نفر در آرامستان موقوفه همدان مشغول به کار بوده که تمامی آنها بیمه بوده و از مزایای قانون کار بهره‌مند می‌شوند.

وی تصریح کرد: تمامی کارکنان از خدمات و تجهیزات بهداشتی و حفاظتی در مقابل کرونا بهره مند بوده و متناسب با شرایط نیز از خدمات معیشتی بهره‌مند می‌شوند.

انتهای پیام/742/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon