پرداخت خسارت بیمه دغدغه‌ای که جز هزینه برای کشاورزان رهاوردی ندارد/چه کسی پاسخگوی زیان کشاورزان است؟

پرداخت خسارت بیمه دغدغه‌ای که جز هزینه برای کشاورزان رهاوردی ندارد/چه کسی پاسخگوی زیان کشاورزان است؟

گروه استان‌ها - بیمه کشاورزی با هدف جبران خسارت به کشاورزان در نظر گرفته شده در حالی که به جز هزینه سودی برای این بخش زحمت کش جامعه ندارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردستان، هر ساله کشاورزان مبلغ هنگفتی بابت بیمه محصولات خود می‌پردازند اما زمانی که بیمه قرار است خسارتی پرداخت کند هفت‌خان انجام کار معمولا گرفتاری‌های زیادی برای این قشر زحمت‌کش ایجاد می‌کند و کشاورزان از این موضوع ناراضی هستند.

باغ‌های میوه انار و محصولات کشاورزی همچون جو و گندم و دام‌های سبک و سنگین که در شهرستان اردستان از میزان بالایی برخوردار بوده به جهت شرایط جوی و فصلی مورد خسارات سرماخوردگی و آفت‌های مختلفی قرار می‌گیرند که در این زمینه دلشان به بیمه کردن این محصولات خوش است که سابقه نشان داده بیمه‌ها فقط یک درد دیگری به دردهای آن‌ها افزوده که خبرنگار تسنیم در اردستان موضوع را پیگیری کرده است.

احمد یکی از کشاورزان شهر مهاباد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردستان اظهار داشت: کشاورزان اکثراً جو و گندم خود را بیمه می‌کنند و درخت انار را هم تاحدودی بیمه می‌کنند که این کار توسط اداره کشاورزی بخش مهاباد انجام می‌شود و برای هر بخشی مبلغی تعیین شده است که کشاورزان آن را پرداخت می‌کنند تا در زمان خسارت بتوانند از مزایای آن استفاده کنند.

وی افزود: سال‌های گذشته که ما محصولات خود را بیمه می‌کردیم خدمات آنچنانی ارائه نمی‌شد اما دو سالی است که وضعیت بهتر شده و پرداخت‌ها خوب انجام می‌شود و این در حالی است که درصد خیلی کم پرداخت می‌شود و کشاورزان از این بابت ناراضی هستند و باید محصولات به کلی نابود شود تا آن‌ها مجبور شوند هزینه را به ما پرداخت کنند.

این کشاورز مهابادی ضمن انتقاد از عدم رسیدگی مناسب به خسارت ناشی از باغات انار در این شهر گفت: برای محصولات انار آنچنان که باید رسیدگی شود و بیمه پرداخت شود در این چند سال انجام نشده است اما برای محصولات جو و گندم تا حدودی هزینه‌ها پرداخت می‌شود.

خدابخش یکی از کشاورزان روستای کچورستاق در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: بیمه محصولات کشاورزی به صورت اجباری نبوده و اختیاری است و افراد زیادی نسبت به این کار اقدام می‌کنند و عده‌ای دنبال بیمه کردن محصولات می‌روند و کسی از اداره کشاورزی به عنوان مروج یا آموزش این کار به روستاها مرالجعه نمی‌کند تا کشاورزان اطلاعات کافی در این خصوص داشته باشند.

وی افزود: تعدادی از کشاورزان زیر نظر بیمه کشاورزی در بخش زواره محصولات خود را بیمه می‌کنند اما متاسفانه در زمان حادثه خسارتی پرداخت نمی‌شود و همین سال گذشته که انار کم بود در حد پول پرداختی بیمه خود هم هزینه‌ای دریافت نکردیم این در حالی بود که منطقه ما حدود 90 درصد باغات انار میوه نداشتند و سرما آن را از بین برده بود.

این کشاورز اهل روستای کچورستاق از توابع شهرستان اردستان گفت: با توجه به اینکه نماینده بیمه آن را بازدید کرده است اما  می‌گویند وضعیت دولت بد است و نمی‌توانیم خسارتی پرداخت کنیم که این موضوع موجب کاهش بیمه شدن محصولات در سال‌های بعدی می‌شود.

کشاورزان منطقه اردستان از بیمه کشاورزی راضی نیستند

کاظم یکی از کشاورزان اردستانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهارداشت: کشاورزان منطقه ما در خصوص بیمه کشاورزی اصلاً راضی نیستند چرا که هرکس که محصولات خود را بیمه کرد در زمان پرداخت خسارت آن را پشیمان می‌کند و هستند افرادی که دیگر چندسالی است محصولات خود را بیمه نمی‌کنند.

وی ضمن اشاره به تغییر کِشت محصولات کشاورزی کشاورزان افزود: مردم در منطقه ما بیشتر جو و گندم و محصولات باغی همچون انار را کِشت می‌کردند اما چندسالی است با توجه به کمبود آب در منطقه بیشتر به دنبال کشت محصولات کم آب همچون پسته هستند تا از نظر اقتصادی صرفه داشته باشد.

این کشاورز اردستانی بیان کرد: درخت انار هم با توجه به اینکه آب زیاد مصرف می‌کند مردم دنبال توسعه آن نبوده و با این حالت دنبال بیمه نیستند و بنده در سال‌های گذشته هم که انار و محصولات و و گندم خود را بیمه کردم و خسارت هم دیدم هزینه‌ای دریافت نکردم.

بیمه کشاورزی زیر نظر وزارت جهاد قرار بگیرد

جواد یکی دیگر از کشاورزان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: بنده از بیمه محصولات کشاورزی رضایت ندارم زیرا در زمانی که می‌خواهی خسارت دریافت کنیم می‌گویند یا پول ندارند یا به نوع حادثه ایراد می‌گیرند که به شکلی هزینه‌ها پرداخت نشود و ما گندم جو و انار را هر سال بیمه می‌کنیم اما در این مدت هیچکس راضی نبوده و در زمان پرداخت هزینه‌ها کشاورزان را با  مشکل مواجه می‌کنند.

وی گفت: بنده معتقد هستم برای بیمه محصولات کشاورزی اگر مستقیم زیر نظر وزارتخانه باشد این کار بهتر است تا بتواند در زمان خسارت هم از کشاورزان پشتیبانی شود نه اینکه به صورت کارگزاری اداره شود که موقع خسارت جوابگوی ما نیست و برای پرداخت هزینه بهانه‌های دیگری را می‌آورند.

سطح بیمه کشاورزی قابل قبول نیست

سیدامیرحسین فاطمی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم ضمن اشاره به عدم پشتیبانی مناسب بیمه از خسارات وارده به کشاورزان اظهار داشت: امسال بیمه سطح آن خوب نبوده است و متولی آن صندوق بیمه محصولات کشاورزی است که در قالب شرکت‌هایی به کشاورزان خدمات می‌دهند.

کارشناس تولیدات گیاهی و حفظ نباتات جهاد کشاورزی گفت: با توجه به اینکه پرداخت‌ها خوب نیست کشاورزان از آن استقبال چندانی نمی‌کنند و امسال هم نسبت به سال گذشته کاهش داشته است و آمار بیمه شدگان ماهانه به جهاد کشاورزی ارسال می‌شود که نسبت به سال گذشته خیلی کاهش داشته است.

وی همچنین در خصوص کاهش بیمه شدگان افزود: نرخ بیمه‌ها هر سال افزایش پیدا می‌کند و از طرفی هم پرداخت‌ها خوب نیست و در زمان خسارت‌ها با توجه به اینکه یکی از گزینه‌های پرداخت استعلام هواشناسی است و هواشناسی در اردستان مستقر است و در زمانی که در نیسیان که بخش کوهستانی شهرستان است سرمایی حادث می‌شود با اردستان آن را مقایسه می‌کنند که تفاوت زیادی دارد و همین را ملاک قرار می‌دهند که به شدت به ضرر کشاورز است.

327 میلیون تومان خسارت پرداخت شده است

امین الله مومن‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: تعدادی کارگزاران با ما همکاری دارند و کارهای بیمه ای محصولات کشاورزی را پیگیری می‌کنیم که سال زراعی که از اول مهر ماه آغاز شده برای ما ملاک عمل بوده و تا اول مهرماه سال آینده محاسبه می‌شود.

وی افزود: کاهش و افزایش بیمه امسال هنوز مشخص نیست اما آنچه مسلم است هر سال بیمه مقداری افزایش دارد که همین امر شاید در روند بیمه شدن افراد تاثیر بگذارد و برای آمار کاهش و افزایش آن باید تا اول مهر سال بعد صبر کنیم.

نماینده صندوق بیمه محصولات کشاورزی شهرستان اردستان گفت: این صندوق محصولاتی از قبیل محصولات دامی، انار، گردو، بادام، زعفران، پسته و به را بیمه می‌کند و همچنین در خصوص محصولات زراعی همچون گندم، جو، یونجه و گلرنگ در شهرستان اردستان این محصولات بیمه می‌شوند.

مومن‌زاده ضمن اشاره به بیمه محصولات و دام و طیور در سال زراعی جدید بیان کرد: در سال زراعی جدید 537 فقره تنه درختان، به میزان 493 هکتار، بیمه دام 425 نفر به تعداد هفت هزار و 478 رأس دام سبک و سنگین، طیور 399 نفر بیش از 11 میلیون قطعه را بیمه کرده‌اند.

وی در خصوص بیمه محصولات باغی تاکید کرد: یک هزار و 363 نفر بیش از 165 هکتاراز محصولات باغی خود را در سال زراعی جدید بیمه کرده‌اند که تاکنون بیش از 327 میلیون تومان هم خسارت پرداخت شده است.

نماینده صندوق بیمه محصولات کشاورزی شهرستان اردستان تصریح کرد: تعداد 527 کشاورز بیش از 130 هزار هکتار از محصولات خود را در این خصوص امسال بیمه کرده‌اند که تا کنون بیش از 90 میلیون تومان غرامت پرداخت شده است و هنوز این موضوع ادامه دارد.

مومن زاده افزود: رسالت ملی بانک کشاورزی این است که برای تامین سرمایه در گردش کشاورزان و برای خرید کود و سم مورد نیاز خود اقدام به صدور «کشاورز کارت» کرده که تسهیلاتی تا سقف 200 میلیون ریال با نرخ سود 12 درصد جدای از تمامی تسهیلاتی که کشاورزان داشته‌اند به تمام کشاورزان بر اساس میزان کشت آنها تعلق می‌گیرد که با معرفی جهاد کشاورزی می‌توانند به بانک کشاورزی مراجعه کنند.

انتهای پیام/802/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon