تحقق رؤیایی که برای دانشآموزان بیبضاعت اردبیلی دستنیافتنی شد؛ بازماندن از تحصیل فقط بهخاطر تبلت
گروه استانها - امسال در حالی که با شروع دی ماه، آغاز ترم اول امتحانات دانشآموزان رقم میخورد اما هنوز هم خبری از تحقق رویای محال دانشآموزان نیازمند و بیبضاعتی نیست که همچنان از تحصیل بازماندهاند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، نزدیک امتحانات دی ماه و ترم اول دانشآموزان شده و محصلان اردبیلی هم مثل همیشه و طبق روال عادی هر سال در تب و تاب آمادگی برای شروع امتحانات هستند، هر چند که از نیمه سال گذشته به دلیل ویروس کرونا با مشکلاتی مواجه شدند و وضعیت درسی و آموزشی تغییر کرد اما بهر حال سریع خود را با شرایط جدید وفق دادند و سر کلاسهای مجازی به یادگیری و آموزش پرداختند.
البته این موضوع عدهای را هم دربرنمیگیرد و متأسفانه علیرغم این که شرایط برگزاری حضوری کلاسها وجود ندارد، این دانشآموزان بدون تبلت و تجهیزات هوشمند در حال گذراندن سال تحصیلی هستند و مشخص نیست برای آغاز ترم جدید امتحانات تا چه اندازه آمادگی دارند یا اصلاً آموزش دیدهاند تا بتوانند در امتحانات شرکت کنند یا نه؟
این در حالی است که طبق نظرات و اعتقادات کارشناسان مسائل اجتماعی برقراری عدالت اجتماعی و آموزشی یک اولویت اساسی در جامعه است؛ اما با وضعیت گرانی کنونی و شرایط معیشتی مردم، تهیه تبلت و موبایل هوشمند برای همگان مقدور نبوده و برخی با مشکلات عدیدهای در این زمینه دست و پنجه نرم میکنند.
البته در این میان همیشه حضور سپاه، خیران و نیکوکاران و بسیجیان پای کار ملموس است و تا حد امکان در راستای تأمین وسایل مورد نیاز دانشآموزان طرحهای مختلفی در قالب رزمایش کمکهای مؤمنانه اجرا میشود اما هنوز این مشکل به نوبه خود پابرجاست و بنابر گفته مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل 10 درصد دانشآموزان استان اردبیل هنوز به شبکه شاد دسترسی ندارند.
ناتوانی مالی دسترسی به شبکه شاد را برای برخی تبدیل به رویا کرده است
در این باره صدیف بدری عضو مجمع نمایندگان استان اردبیل در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل اظهار داشت: حدود یک چهارم دانشآموزان استان در حال حاضر به شبکه شاد دسترسی ندارند و دلیل آن هم ناتوانی آنان در تهیه تبلت و موبایل است.
وی با اشاره به این که استفاده معلمان از تجهیزات شخصی برای آموزش با عدالت آموزشی همخوانی ندارد ادامه داد: در راستای حل مشکلات دانشآموزان باید برنامهریزیهای اساسی انجام یابد چرا که برخی به دلیل ناتوانی مالی از تحصیل بازماندهاند و البته در این زمینه تلاش و فداکاریهای معلمان دلسوز برای ارائه آموزشهای حضوری در برخی شرایط قابل چشمپوشی نیست و شایسته تقدیر است.
لزوم حمایت وزارت آموزش و پرورش از معلمان و دانشآموزان
بدری با بیان این که از طرفی ویروس کرونا تمام معادلات جهان را بر هم زده است بیان کرد: نیاز است وزارت آموزش و پرورش برای حمایت از معلمان و دانشآموزان که برای فراهمسازی شرایط تحصیلات از هیچ تلاشی دریغ نمیکنند برنامهریزیهای اساسی داشته باشد و تضاد عدالت آموزشی را برطرف کند.
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس بیان کرد: متأسفانه برای اضافهکاری کارکنان آموزش و پرورش در سالهای گذشته نیز اقدامی به طور شایسته و بایسته انجام نیافته است که در این زمینه نیز باید اقدامات عملیاتی برای حل مشکلات مربوطه انجام یابد.
لزوم همکاری خیران و نیکوکاران در پویش نذر هوشمند
ایرج نقیپور مسئول سازمان بسیج دانش آموزی استان اردبیل نیز در این باره اظهار کرد: در راستای تأمین تبلت و گوشی هوشمند دانشآموزی از خیرین و مردم نوعدوست استان اردبیل انتظار میرود تا در پویش نذر هوشمند مشارکت همهجانبه داشته باشند.
وی با اشاره به این که تأمین تبلت و گوشی هوشمند برای دانشآموزان نیازمند یک اولویت اساسی است و در این زمینه تاکنون تمام سعی و تلاش خود را برای اهدای تبلت به دانشآموزان نیازمند در دستور کار قرار دادهایم تا در اسرع وقت در اختیار آنها قرار بگیرد.
نقیپور ادامه داد: مردم خیر استان میتوانند کمکهای نقدی خود را به شماره حساب 381035115018181 یا شماره کارت مجازی 6273817010039125 بهنام «جذب و هدایت کمکهای مردمی» در نزد شعب بانک انصار استان پرداخت کنند.
به دنبال پوشش حدأکثری دانشآموزان اردبیلی از شبکه شاد هستیم
احمد ناصری مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل نیز در این باره اظهار داشت: در راستای توسعه برنامه شاد و تأمین نیازهای دانشآموزان در این شبکه دانشآموزی نیازمند نظارت بر روند اجرای این برنامههای آموزشی و تربیتی هستیم.
وی با اشاره به این که برنامهریزی در راستای بررسی برنامههای آموزشی و تربیتی نیازمند تدوین موارد مربوطه است گفت: به همین منظور درصدد هستیم از ظرفیت دانشآموزان در این زمینه به شکل مناسب استفاده کرده و به تمامی اهداف خود در این زمینه دست یابیم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل بیان کرد: 194 هزار دانشآموز یعنی 90 درصد دانشآموزان در حال حاضر عضو شبکه شاد هستند و 10 درصد دسترسی به شبکه شاد ندارند که به همین منظور از ظرفیت خیران و نهادهای مردمی برای تهیه تبلت دانشآموزی برای دانشآموزان بیبضاعت استفاده میکنیم.
ناصری ادامه داد: پوشش حدأکثری دانشآموزان برای بهرهمندی از شبکه شاد نیازمند برنامهریزیهای اساسی و لازم است و در این زمینه به دنبال برگزاری کلاسهای غیرحضوری و ارائه خدمات باکیفیت به دانشآموزان هستیم تا خلأهای کلاسهای حضوری به حدأقل برسد.
وی اظهار کرد: امیدواریم در راستای توسعه شبکههای دانشآموزی همکاریهای لازم و همهجانبه مبنای کار باشد تا بتوانیم با حل مشکلات مربوطه موفق عمل کرده و موانع موجود را از سر برداریم که این مسئله بسیار حائز اهمیت است.
و اما کلام آخر این که کارهای خوب در همین حوالی است، مسیر سختی ندارد و این روزها هیچ کمکی بهتر و نیکتر ازیاری دانشآموزانی نیست که به خاطر یک تبلت از ادامه تحصیل بازماندهاند و نمیتوانند همانند دوستان خود سر کلاسهای مجازی درس ایثار و فداکاری را بیاموزند.
گزارش از زهرا رضازاده
انتهای پیام/132/ش