چرا ۳۰ درصد از کارگران بیکار شده استان قزوین بیمه بیکاری دریافت نمیکنند؟
گروه استانها- مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین گفت: بسیاری از کارگران ما با قراردادهای یک ماهه تا ۳ ماهه توسط کارفرمایان به کار گرفته میشوند که بدون شک نمیتوانند بعد از اخراج تقاضای دریافت بیمه بیکاری کنند.
رضا گروسی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قزوین، با بیان اینکه وقوع بحران همهگیری ویروس کرونا جمعیت کارگران بیکار و اخراج شده در استان افزایش داده است اظهار داشت: به همین خاطر میزان مراجعه کارگران به ادارات کار برای دریافت بیمه بیکاری نسبت به گذشته حدود 2 برابر شده که البته آمار دقیق آن را هنوز احصا نکردهایم.
وی اضافه کرد: از بین 12 هزار و 77 کارگری که برای دریافت بیکاری در سامانه کارا ثبت نام کردند، به بیش از 70 درصد آنها یعنی 8556 نفر بیمه بیکاری پرداخت میشود.
گروسی درباره علت پرداخت نشدن بیمه بیکاری به 30 درصد از کارگران متقاضی دریافت بیمه بیکاری ادامه داد: با توجه به اینکه در قانون کار حداقل مدت میزان اشتغال برای دریافت بیمه بیکاری 6 ماه تعیین شده، بسیاری از کارگران ما با قراردادهای یک ماهه تا 3 ماهه توسط کارفرمایان به کار گرفته میشوند که بدون شک نمیتوانند بعد از اخراج تقاضای دریافت بیمه بیکاری کنند.
وی یادآور شد: در ضمن برخی از متقاضیان دریافت بیمه بیکاری در استان قزوین هم اصلاً قراردادی با هیچ کارفرمایی نداشتند و به صورت روزمزد کار میکردند که به همین خاطر امکان پرداخت بیمه بیکاری به این افراد مطابق قانون وجود ندارد هر چند از نظر ما هر کارگری مستحق دریافت بیمه بیکاری است اما قانون دست ما را در این مورد بسته است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین با تاکید بر لزوم حمایت قانونی بیشتر از کارگران اخراج شده و بیکار گفت: اگر قانون کار در حوزه دریافت بیمه بیکاری کمی گستردهتر عمل کند و بحرانهایی غیرمترقبهای مانند کرونا و قراردادهای کوتاه مدت را در بر بگیرد، قطعاً مشکل بخش زیادی از متقاضیان دریافت بیمه بیکاری در استان و کشور برطرف خواهد شد.
گروسی افزود: بیمه بیکاری مصداق اصلی تامین اجتماعی برای حفظ معیشت کارگران و افراد شاغل است که در همه کشورهای پیشرفته در اختیار افراد قرار میگیرد اما در حال حاضر در کشور ما هنوز پرداخت بیمه بیکاری ابهامهای قانونی فراوانی دارد که باید این ابهامها در مجلس و دولت رفع شوند. بنابراین پرداخت بیمه بیکاری به متقاضیان هماستانی در دایره اختیارات دستگاههای استانی نیست و باید مشکلات آن توسط دولت و مجلس برطرف شوند.
انتهای پیام/ح