طب سنتی| با این توصیههای تغذیهای از شر "جوش صورت" خلاص شوید!
آکنه یا جوش صورت یکی از مشکلاتی است که بسیاری از افراد را در سنین مختلف به خصوص نوجوانی درگیر میکند؛ در این مطلب به برخی توصیههای تغذیهای برای درمان جوش صورت پرداختهایم.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا؛ آکنه یا جوش صورت یکی از مشکلاتی است که بسیاری از افراد را در سنین مختلف به خصوص نوجوانی درگیر میکند؛ یافتن علت بروز جوش صورت، باعث میشود مسیر درمان به خوبی مشخص شود.
عوامل مؤثر بر بروز آکنه
سبک زندگی، استرس، مصرف برخی داروها، تغییرات هورمونی و رژیم غذایی در بروز آکنه بسیار مؤثرند.
در این گزارش به برخی توصیههای تغذیهای برای درمان جوش صورت پرداختهایم.
گام اول؛ رفع مشکلات گوارشی
از دیدگاه طب ایرانی برای بهبود آکنه، وضعیت هضم غذا در دستگاه گوارش و دفع مواد زاید از بدن باید اصلاح شود؛ بیماران دچار آکنه و جوش تا زمانی که از ناراحتیها و مشکل معده یا یبوست رنج میبرند، نمیتوانند امیدوار به بهبود کامل آکنه باشند؛ پس قدم اول در برطرف شدن آکنه، اصلاح دستگاه گوارش و برطرف کردن یبوست است؛ برای این منظور، خوب جویدن لقمههای غذا و به آرامی غذا خوردن، نقش کلیدی دارد.
راهکارهای تغذیهای برای رفع یبوست
عادات غذایی نامناسب را ترک کنید؛ خوب نجویدن غذا، صحبت کردن، تماشای تلویزیون و مطالعه بههنگام غذا خوردن از عادات غذایی نامناسبی است که باعث ایجاد یبوست میشود.
از خوابیدن بلافاصله پس از غذا و خوردن غذا در زمان سیری، درهمخوری و پرخوری پرهیز کنید.
اگر مواد غذایی خشک مانند نان سفید (مانند نانهای فانتزی و بدون سبوس)، برنج و غذاهای سرخشده را زیاد مصرف میکنید، مصرف آنها را کاهش دهید؛ مصرف نان سبوسدار در تلیین طبع مؤثر است.
از غذاهایی همچون سوپ، خوراک کدو، آش چغندر، شیربرنج و فرنی استفاده کنید و کمی روغن بادام شیرین، روغن زیتون یا کنجد به این غذاها بیفزایید.
اگر حجم مدفوع اندک است، از میوه و سبزی بیشتری استفاده کنید؛ مصرف سیب بدون پوست، گلابی و مرکبات برای رفع یبوست توصیه میشود.
مصرف مایعات کافی به درمان یبوست کمک بسیار شایانی میکند؛ مصرف نوشیدنیهایی مانند شربت آلو و شربت گل محمدی باعث رفع یبوست میشود.
برای مشاهده بیشتر توصیههای طب سنتی در درمان یبوست اینجا کلیک کنید.
گام دوم؛ رعایت برخی نکات تغذیهای
از غذاهای چرب و غلیظ، تند و پر ادویه، بادمجان، گوشت گاو، غذاهای کارخانهای، مانده و یا فستفودها و ماکارانی صنعتی بپرهیزید.
مصرف سیب، گلابی، انار با کمی گلپر، تمرهندی، بِه، شربت لیمو و شربت زرشک و سیب همگی میتوانند در رفع آکنهها کمک کننده باشند.
همچنین عمل به توصیههای زیر در بهبود آکنه مؤثر است:
صبح یک لیوان حاوی ترکیبی از دو قاشق خاکشیر، مخلوط عرق کاسنی و شاهتره داغ شده که با کمی ترنجبین شیرین شده است، به صورت گرم و ناشتا میل کنید و تا نیم ساعت پس از آن چیزی نخورید.
به مدت دو هفته هر روز یک وعده غذایی سوپ جو با گشنیز و آبغوره و روغن زیتون میل کنید.
برای شستشوی موضعی پوست صورت خود، از مخلوط آب لیمو ترش تازه و عسل به همراه کمی نمک استفاده کنید.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
انتهای پیام/