وقوع فاجعه زیست‌محیطی در رودخانه "راوند"/ غفلت مسئولان هر ساله نفس آبزیان را می‌گیرد

وقوع فاجعه زیست‌محیطی در رودخانه "راوند"/ غفلت مسئولان هر ساله نفس آبزیان را می‌گیرد

گروه استان‌ها- تلف شدن هرساله آبزیان رودخانه راوند اسلام‌آباد غرب در کرمانشاه به فاجعه‌ای زیست محیطی تبدیل شده که بعد از سال‌ها هنوز دلیل قطعی از سوی محیط‌زیست برای آن اعلام نشده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، رودخانه «راوند» در محدوده روستای "لر" در شهرستان اسلام‌آبادغرب که می‌تواند یک ظرفیت برای توسعه گردشگری و رونق اقتصادی این شهرستان باشد سال‌ها است در این فصل به یک معضل برای مردم و فاجعه زیست‌محیطی تبدیل می‌شود و در سایه غفلت مسئولان به گره کور تبدیل شده است.

هر ساله در این فصل سطح رودخانه از ماهیان بی‌جانی که روی آب آمده‌اند سفید می‌شود و حتی دیده شده موجودات خشک‌زی که در اطراف رودخانه هستند و از آن تغذیه می‌کنند نیز تلف شده‌اند و با وجود اینکه طی سال‌ها این اتفاق تکرار می‌شود اما محیط‌زیست هنوز پاسخ قانع‌کننده‌ای برای آن ندارد و این در حالی است که این وضعیت آسیب‌های زیادی برای زیستگاه آبزیان و سلامت روستاییان و کشاورزان حاشیه رودخانه به دنبال دارد.  

تجمع ماهیان تلف شده سبب بوی نامطبوع و غیرقابل تحملی شده که ده‌ها متر از حاشیه رودخانه را فراگرفته و وجود حشرات موذی و تغییر رنگ آب رودخانه از دیگر مشکلاتی هست که این فاجعه زیست محیطی ایجاد کرده است.

تعدادی از اهالی روستا معتقد هستند که پساب کارخانه‌های بالا دست رودخانه راوند که به این رودخانه سرازیر می‌شود علت تغییر رنگ رودخانه و مرگ و میر ماهیان است اما محیط‌زیست این موضوع را رد می‌کند.

البته برخی دیگر ورود فاضلاب شهری در چندین محل با کانال‌های سنتی به رودخانه و پمپاژ بی‌رویه آب توسط کشاورزان اطراف رودخانه را دلیل از بین رفتن آبزیان می‌دانند.

آذر ولی‌زاده معاون محیط‌زیست استان کرمانشاه گفت: هیچ ردی از آلودگی شیمیایی یا آلودگی که ناشی از مواد خاصی باشد در رودخانه یافت نشده است.

وی عنوان کرد: دلیل این حادثه کمبود آب و اکسیژن است و آبی که باید برای پایین دست سدها ایجاد می‌شده، نشده و ما هم به همین دلیل از امور آب اسلام آبادغرب شکایت کرده‌ایم. 

اما با توجه به اینکه غیر از آبزیان موجودات خشک‌زی اطراف رودخانه هم تلف شده‌اند به نظر می‌رسد کمبود اکسیژن دلیل منطقی برای ای معضل نباشد. 

دلیل حادثه را هفته آینده اعلام می‌کنیم

فریدون یاوری مدیرکل محیط‌زیست استان کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: کارهای مطالعاتی و نمونه‌برداری از رودخانه و پساب واحد‌های صنعتی اطراف رودخانه راوند انجام شده اما نیازمند اطلاعات تکمیلی از برخی دستگاه‌ها همچون دبی آب رودخانه در تاریخ مورد نظر هستیم و این داده‌ها با هم بررسی و نتیجه قطعی اعلام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه اکنون نمی‌توان دلیل قطعی این اتفاق را اعلام کرد گفت: عوامل مختلفی در مرگ و میر آبزیان دخالت دارد؛ در 10 سال گذشته با بحران کم‌آبی و خشکسالی مواجه بودیم و به طور طبیعی وقتی دبی لازم یا جریان آب لازم برای بقای اکولوژیکی رودخانه فراهم نباشد سبب از بین رفتن آبزیان می‌شود.

یاوری با اشاره به اینکه گاهی ورود فاضلاب اعم از انسانی و صنعتی به داخل منابع آبی آب‌های سطحی، سبب تلف شدن آبزیان می‌شود عنوان کرد: چنانچه میزان این فاضلاب به رودخانه بیشتر از ظرفیت طبیعی رودخانه باشد میزان اکسیژن آب افت می‌کند و آبزیان از بین می‌روند.

وی افزود: از نظر حقوقی نیز نمی‌توان ادعایی خارج از مسائل علمی مطرح کرد، بنابراین باید با تجزیه و تحلیل تمام داده‌ها اظهار نظر کرد و هفته آینده نتیجه قطعی اعلام می‌شود.

انتهای پیام/832/ی

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon