جهادگرانی که جان خود را به بهای سلامتی دیگران معامله کردند؛ کرونا با پرستاران چه کرد؟

جهادگرانی که جان خود را به بهای سلامتی دیگران معامله کردند؛ کرونا با پرستاران چه کرد؟

گروه استان‌ها - امروز روز ولادت حضرت زینب(س) است و روز پرستار؛ روز کسانی که از جنگیدن و کار زیاد خسته‌اند و در بیمارستان‌ها با سخت‌ترین شرایط ممکن برای نجات جان افراد جان خود را معامله کرده و زندگی خود را برای بقای زندگی دیگران به خطر انداخته‌اند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، تقریباً یک سالی می‌شود که از زمان شیوع کرونا در کشورمان می‌گذرد؛ سالی پر از چالش‌ها و سختی‌ها که زندگی مردم را همه‌جانبه تحت تأثیر قرار داد و کادر درمان کشورمان در خط مقدم جبهه جهادی با شرایط بسیار سختی را گذراندند و این یک سال را با روزهای پرالتهاب پشت سرگذاشتند؛ روزهایی که پر از اتفاقات سخت و ناگوار بود و هیچ شیرینی برای آن‌ها در میان نبود.

امروز روز ولادت حضرت زینب(س) است و روز پرستار؛ روز کسانی که از جنگیدن و کار زیاد فرسوده و خسته‌اند و در بیمارستان‌ها با سخت‌ترین شرایط ممکن برای نجات جان افراد جان خود را معامله کرده و زندگی خود را برای بقای زندگی دیگران به خطر انداخته‌اند.

تشکر از این جهادگران عرصه درمان و پزشکی را نباید محدود به روز پرستار کرد؛ هر روز روز قدردانی از تلاش این زحمت‌کشانی است که سراسر عشق و مهربانی را با خود به ارمغان آورده و درس فداکاری و ایثار را در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی به عرصه ظهور گذاشتند.

در قبال این زحمت‌ها تنها چیزی که از مردم می‌خواهند فقط و فقط رعایت و پرهیز از دورهمی‌ها است تا شاید روز پرستار این طور به کام آنان شیرین شود و شب یلدای خوشی را امسال هر چند متفاوت‌تر از سال‌های گذشته پشت سر بگذارند و نگران و پراسترس نباشند.

در این باره به بهانه روز پرستار گفت‌وگویی با برخی از پرستاران به نمایندگی از تمام آنان داشتیم تا خواسته آن‌ها را در این روز مبارک از مردم بدانیم و این که برای هدیه روز پرستار چه چیزی را بیشتر دوست دارند از خودشان جویا شویم که شاید تا اکنون این کار را نکرده بودیم.

تنها سلاحم در برابر کرونا یک ماسک است

در این باره به سراغ یکی از پرستاران بیمارستان امام خمینی رفتیم؛ اسمش رباب بود خوش خنده و مهربان و آرام و فردی متین که تازه‌وارد این عرصه نیست و مدت‌ها است در خط مقدم مقابله با کرونا در کنار سایر پرستاران مقاومت می‌کند.

خیلی وقت است این بیماری را فراموش کرده‌ام و برایم با سایر بیماری‌ها فرقی ندارد، تنها راه حفظ جان خودم یک ماسک ساده است، هر روز که به بیمارستان می‌آیم فقط به این فکر می‌کنم که کاش امروز فوتی‌هایمان صفر باشد و هیچ بیماری در بیمارستان نبینیم.

روزهای خیلی سختی را گذراندیم، آنقدر سخت که حتّی بعضی وقت‌ها خوابمان هم نمی‌آمد و به سختی می‌توانستیم صحنه‌های سخت عزاداری خانواده‌ها را لحظه‌ای فراموش کنیم اما به هر حال تحمل کردیم تا از عزاداری خانواده‌های دیگر بکاهیم.

امّا با شرایطی که به این سختی می‌گذرد اگر زمان به عقب برگردد و دوباره انتخاب رشته کنم حتما پرستاری را برمی‌گزینم و دوباره این شغل پرمسئولیت و کم‌درآمد را انتخاب می‌کنم چون این جا مدرسه عشقی است که همه همکاران در کنار همدیگر آموخته‌ایم و برای ساخت این مدرسه عشق هیچ کسی با زور و اجبار ورود پیدا نکرده است و علی‌رغم این که حمایت‌های مالی و تجهیزات مقابله با این ویروس و لباس مخصوص نیز اکثر اوقات کم آورده‌ایم امّا هیچ یک از آن‌ها باعث نشد لحظه‌ای غافل شویم.

این پرستار در پایان در پاسخ به این سؤال که برای روز پرستار چه هدیه‌ای را دوست دارید؟ گفت: هدیه‌ای که در این روزها از مردم می‌خواهم این است که شب یلدا را به دور از تجمع و دورهمی برگزار کنند تا بتوانیم طولانی‌ترین شب سال را همانند سال‌های گذشته و به دور از نگرانی سپری کنیم.

شکست بیماری کرونا توسط بیماران وخیم خاطره شیرینی بود

زهرا دیگر پرستاری است که با چهره خسته و ضعف جسمانی می‌گوید: در این مدّت دوبار به کرونا مبتلا شدم که این مسئله سبب ضعیف شدن وضعیت جسمانی من شده است، از طرفی یک فرزند کوچک در خانه دارم که به خاطر دلتنگی و نگرانی از بابت صدمه به او شرایط سختی را می‌گذارنم.

سخت‌ترین روزهایی که در این ایام گذشت فوت روزانه بیمارانی بود که بچه، جوان و پیر و نوزاد نمی‌شناخت و این موضوع برایم بسیار سخت بود و نمی‌توانستم تحمل کنم چرا که عزادار شدن خانواده‌ها در ایام و مناسبت‌ها و تعطیلی‌ها و عیدها هر روز و هر روز ادامه‌دار است و متوقف نمی‌شود.

امّا روزهای شیرینی هم داشتیم و آن روزها همان روزهایی است که برخی از بیماران با وضعیت بسیار بد بیمارستان بعد از گذراندن دوره بیماری توانستند کرونا را شکست دهند و با سلامتی از بیمارستان مرخص شوند و برای ما خاطرات شیرینی را هم به جای بگذارند.

من هیچ وقت از انتخاب شغل خود به عنوان پرستاری پشیمان نشدم و نمی‌شوم و حتماً باز هم این رشته را برای خودم انتخاب می‌کنم چرا که کار خود را ارزشمند می‌دانم و از این که بتوانم اشک یک خانواده را به لبخند تبدیل کنم واقعاً برایم لذت‌بخش است.

امّا به هر حال علی‌رغم دوست داشتن شغلمان نمی‌توانیم بگوییم که از درآمد پایین گلایه نداریم، این که مشغله زیاد داشته باشیم اما حقوقمان ناچیز باشد کمی برایمان رنج‌آور است و امیدواریم مسئولین در این زمینه با در نظر گیری وضعیت اقتصادی مملکت و گرانی‌ها برای پرستاران هم گامی بردارند.

هدیه‌ای که این روزها فقط مردم می‌توانند به ما بدهند رعایت و قطع زنجیره انتقال ویروس به خصوص برای شب یلداست که امیدواریم مردم در این زمینه همکاری‌های لازم را با ما داشته باشند و کمی از دغدغه‌های این روزهای ما بکاهند چرا که ما از مدت‌ها پیش دغدغه شب یلدا را داریم.

امنیت شغلی مناسبی نداریم

مجید دیگر پرستاری است که از عدم افزایش حقوق گلایه دارد و شرایط سخت کنونی را با این درآمد همخوان نمی‌داند بلکه از نداشتن امنیت شغلی نگران است و امیدوار بوده است مسئولین کمی از آنان حمایت می‌کردند و به جای این که حمایت کنند با قراردادهای سه ماهه آنان را مشغول به کار می‌کنند.

در شرایط کنونی خیلی از پرستاران کار می‌کشند و اضافه کارها هم بسیار ناچیز و اندک است اما با این شرایط تعصبی که من به کارم دادم برای همه محرز است و تحت هیچ شرایطی حاضر نیستم کارم را ترک کرده و به سمت کار دیگری با حقوق و مزایای بیشتر بروم.

یکی دیگر از گلایه‌هایی که دارم این است که ویروس کرونا خیلی در کشورمان سهل‌ و مانند سرماخوردگی در نظر گرفته شد و به همین دلیل شرایط سختی برای پرستاران هم پیش آمد اما انتظار داریم به عنوان یک هدیه‌ای که مردم می‌توانند برای روز پرستار به ما بدهند فقط و فقط رعایت کنند.

ما هیچ گاه تجربه و انتظار گذرندان چنین روزهایی را نداشتیم و به همین خاطر است که شرایط سختی را می‌گذرانیم که به همین منظور انتظار داریم مسئولین در راستای حمایت از نیروهای انسانی بخش سلامت همکاری‌های را لازم داشته باشند و بی‌مهری تا این حد ادامه نداشته باشد.

برخی بی‌توجهی‌ها خستگی کادر درمان را مضاعف کرد

یکی از تکنسین‌های فوریت‌های پزشکی بیمارستان امام نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اردبیل از روزهای سخت این روزها می‌گوید و روزهای سختی را مرور می‌کند که گذرانده و برای خانواده‌ها و تک تک کادر درمان غیرقابل باور بوده است.

این تکنسین ادامه می‌دهد: مواجهه مردم با بیماری ترسناک کرونا سبب به وجود آمدن استرس برای بسیاری از افراد شد و با ناامیدی‌هایی همراه بود اما با روحیه و امیدآفرینی حالمان را خوب کردیم و شرایطی دیگر را برای حضور خود در بیمارستان‌ها رقم زدیم.

وی می‌افزاید: این بیماری لطمه‌های زیادی را به جان عزیزان و بدنه اقتصادی و اجتماعی وارد کرد و از طرفی عدم رعایت و توجه مردم سبب شد تا خستگی کادر درمان مضاعف شود و شرایط سختی برایش پیش آید که تک تک این موارد سبب بروز مشکلات عدیده‌ای در این زمینه شد.

محدودیت‌های شب یلدا ضامن سلامتی مردم است

در این باره شهرام حبیب‌زاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل نیز ضمن تبریک روز ولادت حضرت زینب(س) و روز پرستار اظهار داشت: محدودیت‌های شب یلدا را با هدف تضمین سلامتی خانواده‌ها در نظر گرفته‌ایم و هم‌اکنون خواسته کادر درمان از مردم پرهیز از دورهمی‌های شب یلداست که باید مورد توجه واقع شود.

وی ادامه داد: عدم تجمعات و دورهمی‌ها تنها خواسته ما از کادر درمان است که انتظار داریم در شب یلدا به آن توجه داشته باشند و کمی هم به فکر خستگی کادر درمان و پرستاران باشند که با روحیه قوی و مضاعف این روزهای سخت را گذراند‌ه‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل بیان کرد: خوشبختانه در سایه تلاش‌های کادر درمان و رعایت نسبی مردم وضعیت استان اردبیل در حالت نارنجی و زرد قرار دارد اما این وضعیت کاملاً شکننده است و در صورت بی‌توجهی مردم انتظار روزهای سخت باز هم ممکن است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل ادامه داد: انتظار داریم با رعایت مردم و کاهش دورهمی‌ها کادر درمان در شب یلدا نفسی تازه کنند و طولانی‌ترین شب سال برای آن‌ها سخت‌ترین شب سال نشود که این موضوع به عنوان یک اولویت اساسی و مهم مطرح است.

و امّا کلام آخر این که در روزهای کرونایی بهتر است کمی هم به فکر خانواده‌هایی باشیم که نگران و مضطرب به خطر افتادن جان فرزندان و همسران خود هستند که در جبهه مقدم مقابله با کرونا جوانمردانه ایستاده‌اند و راضی نیستند شغل شریف خود را به هیچ قیمتی کنار بگذارند.خدا قوت...

گزارش از زهرا رضازاده

انتهای پیام/132/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon