«فریاد بلوط» مستندی از "هزاران دلار" سرمایه ملی که در آتش "ناآگاهی‌" می‌سوزد

«فریاد بلوط» مستندی از "هزاران دلار" سرمایه ملی که در آتش "ناآگاهی‌" می‌سوزد

کارگردان مستند «فریاد بلوط» گفت: تصویربرداری در آتش خیلی سخت است اما وقتی می‌دیدم روستاییان چگونه برای نجات سرمایه‌شان دل به آتش می‌زنند، گرمای آن را به جان می‌خریدم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مستند «فریاد بلوط» به کارگردانی محسن سخا و تهیه‌شده در شبکه مستند سیما، روایتی متفاوت از  درختان بلوط و مراتع "پیکوله" در گیلانغرب است که هر سال آتش سوزی‌های گسترده در این منطقه جان تعداد زیادی از درختان این منطقه و به ویژه درختان بلوط را می‌گیرد.

محسن سخا، کارگردان این اثر با اشاره به سوژه این مستند گفت: چند سال پیش در حین فیلمبرداری فیلم مستند "فرزندان زمین" در کرمانشاه متوجه آتش سوزی بزرگی شدیم؛ وقتی علت را پرس‌وجو کردیم متوجه شدیم که این آتش‌سوزی عمدی بوده است. از همان‌جا ایده تولید فیلمی با این موضوع به ذهنم رسید.

وی اضافه کرد: 2 سال پیش متوجه شدم در اطراف گیلانغرب و در روستایی در همان حوالی، فردی زندگی می‌کند که سالها است در خاموش کردن آتش‌سوزی‌های جنگل‌های بلوط در آن منطقه و جاهای دیگر مشغول است. برهمین اساس، به روستای "قلی قلی" در منطقه "گواور گیلانغرب" رفتم و در واقع با پژوهشی که کردم به فیلم "فریاد بلوط" رسیدم.

سخا با اشاره به تخریب جنگل‌های بلوط در غرب کشور گفت: متأسفانه جنگل‌های بلوط در غرب کشور هر ساله شاهد آتش‌سوزی‌های فراوانی است که علت بسیاری از آنها عمدی بودن و آگاهانه آتش زدن جنگل‌های بلوط است. این موضوع از ناآگاهی و عدم اطلاعات درست درباره نقش حیاتی درخت بلوط در منطقه و کشور است. همان‌طور که می‌دانید، ارزش اکولوژیک یک اصله درخت بلوط با عمر حدود 50 سال چیزی نزدیک به 200  هزار دلار است که  با محاسبه‌ای سرانگشتی متوجه می‌شویم که چه ذخایر حیاتی را سالیانه به علت عدم آگاهی و فرهنگ‌سازی از دست می‌‌دهیم. البته در این بین افراد دلسوزی همچون آقای "باپیریان" و خانوده محترمشان به طبیعت و محیط زیست خدمات شایانی کرده‌اند.  

این مستندساز با اشاره به سختی‌های تولید این مستند گفت: به‌هر حال مواجهه با آتش سختی‌های خودش را دارد اما وقتی می‌دیدیم افراد بومی و محلی چطور برای خاموش کردن جنگل‌های بلوط دل به آتش می‌زنند، واقعاً قوت قلبی برای گروه ما بود.

وی در مورد روند تولید این اثر گفت: ساخت این فیلم از اوایل تابستان 1398 آغاز شد و تا آذر 1399 به طول انجامید. امیدوارم روزی برسد که همه ما ارزش درختان در چرخه زیستی کشورمان را بیشتر بدانیم و دیگر هیچ درختی در آتش ناآگاهی ما نسوزد.

عوامل تولید این فیلم مستند عبارتند از: پژوهشگر و کارگردان: محسن سخا، تصویر و تدوین: علیرضا بهبهانی، صداگذار و طراحی صدا:گیسو آزادروش، طراح پوستر: طاها ذاکر، اصلاح رنگ و نور: کیوان رغیب مطلق، ترجمه به فارسی: زارا امجدیان، تهیه‌کننده: محسن سخا و تهیه شده در شبکه مستند سیما

مستند «فریاد بلوط»  که در چهاردهمین جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت حضور دارد، روز شنبه 29 آذر، یک‌شنبه 30 آذر و دوشنبه 1 دی‌ماه در سایت‌های نمایش آنلاین فیلم به نمایش درخواهد آمد. 

انتهای پیام/ 

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران