بررسی آخرین بودجه قرن در استان‌ها ـ ۱۰| بی‌توجهی بودجه ۱۴۰۰ به محرومیت‌های استان گلستان / عقب‌افتادگی‌ها مضاعف می‌شود

بررسی آخرین بودجه قرن در استان‌ها ـ 10| بی‌توجهی بودجه 1400 به محرومیت‌های استان گلستان / عقب‌افتادگی‌ها مضاعف می‌شود

گروه استان‌ها – آنطور که نمایندگان استان گلستان می‌گویند بودجه ۱۴۰۰ توجهی به محرومیت‌زدایی و استفاده از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های استان ندارد و این امر عقب‌افتادگی‌های استان را مضاعف می‌کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، لایحه بودجه 1400 حرف و حدیث‌های زیادی به دنبال داشته و حتی عده‌ای گمان می‌برند این کلیات این لایحه از سوی نمایندگان رد شود. عدم توجه به اقتصاد درون‌زا، وابستگی زیادی به فروش نفت، لزوم توجه به بخش مالیات و غیره از جمله مواردی است که بسیاری از نمایندگان و کارشناسان نسبت به آن انتقاد دارند و معتقدند بودجه‌ای که دولت برای سال آینده تدوین کرده، عملیاتی نیست.

در تدوین لایحه بودجه سال 1400 که توسط دولت به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده کل بودجه کشور 2435 هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است.

از کل رقم بین 1562 هزار میلیارد تومان مربوط به بودجه شرکت‌های دولتی، بانک‌ها و موسسه‌های وابسته به دولت و حدود 930 هزار میلیارد تومان مربوط به بودجه عمومی دولت است.

درباره بودجه استان‌ها نیز کارشناسان به ویژه نمایندگان مجلس انتقادهای زیادی به آن دارند و معتقدند بودجه 1400 بی‌توجه به ظرفیت‌ها و البته‌ محرومیت‌هاست.

ردیف‌دار شدن یک سد و یک بیمارستان برای گرگان در لایحه بودجه سال آینده

قدرت‌الله عابدی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان درباره کلیات بودجه استان در لایحه 1400 گفته ردیف‌دار شدن طرح‌هایی مانند سد شصت کلاته ( میرداماد) گرگان، بیمارستان جایگزین کودکان آیت‌الله طالقانی و تقویت اعتباری طرح‌هایی مانندسد نرماب – جاده آزادشهر به شاهرود – تقویت اعتباری طرح‌های فاضلاب و غیره از اتفاقات خوب د ر بودجه سال آینده است.

وی گفت: از اتفاقات مهم دیگر این لایحه، قرارگرفتن استان گلستان در رتبه هشتم از حیث رشد اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای استان بوده که جا دارد که ناشی از نگاه سازمان برنامه و بودجه به مسائل توسعه استان است.

این در حالی است که نمایندگان مجلس شورای اسلامی معتقدند در لایحه بودجه سال آینده توجهی به رفع محرومیت‌های استان نشده است.

آنطور که آمارهای رسمی می‌گوید درآمد سرانه مردم گلستان نصف میانگین کشوری است، گلستان محروم از صنایع مادر و بزرگ است و بسیاری از پروژه‌های اثرگذار در حوزه‌های مختلف از جمله سدسازی، ورزشی، فرهنگی و هنری و غیره ناتمام باقی مانده است.

در بودجه سال آینده با توجه به مشکلاتی که در حوزه تأمین آب شرب در استان گلستان وجود دارد، توجه نسبتا خوبی به پروژه‌های آبرسانی شده است. میزان برخورداری روستاییان استان از آب شرب بهداشتی حدود 72.8 درصد است که در مقایسه با متوسط کشوری که 76 درصد بوده، کمتر است.

از اختصاص ردیف اعتباری برای سد میرداماد تا پروژه‌های آبرسانی به شهرها و روستاهای نوار مرزی استان در این لایحه پیش بینی شده است. اما در سایر بخش‌ها گلستان سهم چندانی از بودجه‌های ملی ندارد.

لایحه بودجه 1400 توجهی به محرومیت‌ها ندارد

عبدالجلال ایری، نماینده مردم شهرستان‌های کردکوی، بندرگز، بندرترکمن و گمیشان در مجلس شورای اسلامی در این باره به خبرنگار تسنیم گفت: با توجه به مشکلات عدیده‌ای که استان گلستان در تمام زیرساخت‌ها دارد، لایحه بودجه سال آینده به هیچ وجه در جهت محرومیت‌زدایی و رفع عقب‌افتادگی‌های استان نیست.

وی گفت: در اغلب ظرفیت‌ها و مزیت‌ها گلستان جزو استان‌های نخست کشور است اما رتبه استان در پیش بینی بودجه جایگاه هجدهم کشور است.

عضو مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: وضعیت بودجه‌ریزی نشان می‌دهد براساس ظرفیت‌ها و توانمندی‌هایی که می‌توانستیم استفاده کنیم عمل نشده است. نیازمندی‌هایی که در تمامی زیرساخت‌ها از جمله بهداشتی و درمانی و عمرانی و غیره داریم می‌طلبد که دولت و البته مجلس نگاه ویژه‌تری به این استان داشته باشند.

وی با بیان اینکه شهرستان‌های غرب استان سهم اندکی از اعتبارات ملی دارند، گفت:  از کل اعتبارات ملی تملک دارایی‌ها که حدود 580 میلیارد تومان است فقط 20 میلیارد تومان آن برای 4 شهرستان غربی استان پیش بینی شده که بسیار ناچیز است.

ایری افزود: گمیشان به عنوان یکی از 31 شهرستان محروم کشور و بندرترکمن و بندرگز به عنوان دو شهر ساحلی خزر سهم چندانی از بودجه ندارند و این امر مشکلات مردم این مناطق را مضاعف می‌کند.

بودجه 1400 پاسخی برای چالش‌ها و مشکلات معیشتی مردم ندارد

غلامرضا منتظری، نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس نیز در این باره به خبرنگار تسنیم گفت: بودجه‌ 1400 هرچند در برخی از بخش‌ها رشد داشته اما انتظارات را برآورده نمی‌کند. وابستگی بیش از حد به فروش نفت یک اشکال بزرگ در لایحه بودجه سال آینده است.

وی افزود: در شرایط عادی و قبل از تحریم‌های فعلی در خوشبینانه‌ترین حالت میزان فروش نفت ما کمتر از مقداری است که در لایحه بودجه سال آینده پیش بینی شده است.

عضو مجمع نمایندگان استان بیان داشت: براساس سیاست‌های ابلاغی رهبری باید اتکای بودجه به نفت کاهش پیدا کند و به دنبال منابع جایگزین نفت باشیم. نگاه مجلس، اصلاح لایحه بودجه است در غیر اینصورت با مشکلات و چالش‌های زیادی روبه‌رو خواهیم شد.

وی خاطرنشان کرد: مردم انتظار دارند به چالش‌ها و مشکلات معیشتی آنان در بودجه پیش‌رو پاسخ داده شود و یکی از نگرانی‌های مجلس مشکلات تورم و گرانی است که اجرای این لایحه به دنبال خواهد داشت.

منتظری با بیان اینکه مسئولان استان به همراهی مجمع نمایندگان، اهتمام ویژه‌ای در فصل تدوین بودجه برای افزایش سهم‌بری استان داشتند، گفت: برخی ردیف‌های اعتباری برای نخستین بار گرفته شد از جمله برای سد میرداماد و بیمارستان فوق تخصصی کودکان آیت‌الله طالقانی که هر دو پروژه بسیار برای استان به ویژه گرگان اهمیت دارد.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر اشکالات کلی که بر لایحه بودجه وارد است، این بودجه نمی‌تواند بخشی از عقب‌ماندگی‌های استان را هم برطرف کند. بنابراین با همراهی استاندار و سایر نمایندگان به دنبال نشست با کمیسیون اقتصادی مجلس، رئیس مجلس و همچنین میزبانی از رئیس مجلس در استان هستیم تا بتوانیم بخشی از نیازهای استان را در قالب لایحه بودجه سال آینده عملیاتی کنیم.

انتهای پیام/581/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon