دورهمی یلدای امسال را به احترام پرستاران بخش کرونا حذف کنیم

دورهمی یلدای امسال را به احترام پرستاران بخش کرونا حذف کنیم

گروه استان‌ها - در حالی که روز پرستار امسال با بزرگ‌ترین شب سال مصادف شده، اما مدافعان سلامت امشب نگران برپایی دورهمی‌های یلدایی به واسطه افزایش شیوع ویروس منحوس کرونا هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مازندران، کرونا بیماری عجیب قرن، ماه‌ها است که جهان را درگیر خود کرده و خیال دل کندن از این دنیای خاکی را ندارد. بیماری بی‌رحمی که حیات بشری را مختل کرده و هر روز آمار جدیدی از ابتلا و مرگ‌و‌میر بر روی دستمان می‌گذارد. این دیو منحوس، خیال رفتن ندارد و سرگردان همه جا می‌چرخد.

در تمام این ماه‌ها، همه اقشار جامعه به‌گونه‌ای درگیر مشکلات ناشی از این بیماری شده‌اند اما در این بین کادر درمانی، مواجه مستقیم با کووید 19 داشته‌اند. روز پرستار، فرصت مناسبی برای یادآوری تلاش‌های شبانه‌روزی این قشر و تجلیل از مقام والای سفیدپوشان جبهه سلامت است که همواره در خط مقدم این جبهه پرخطر، جان را به دست گرفته‌اند تا جانمان به خطر نیفتد.

پرستارانی که غم فراغ از عزیزانشان را تحمل کرده‌اند و با صبر زینبی، ایثارگرانه خود را در دل حادثه قرار داده‌اند تا غمی بر دل و خانه‌های مردم ننشیند. روز پرستار امسال، با شب یلدا قرار گرفته، شب دورهم نشینی‌های خانوادگی و معاشرت. با توجه به شرایط قرمز کرونایی مازندران، دور‌همی‌های خانوادگی یلدایی، می‌تواند فاجعه‌ای تلخ برای سلامت مردم رقم زده و منجر به افزایش ابتلا به بیماری و مرگ‌و‌میر ناشی از آن شود و از سویی بر زحمت پرستاران بی‌افزاید.روز پرستار امسال، اگرچه متفاوت است اما می‌توان با درخانه ماندن، تفاوت بهتری برای خود و پرستاران رقم بزنیم.

روز پرستار و مصادف بودن با شب یلدا بهانه‌ای شد برای گفت‌وگو با یکی از مدافعان سلامت. ملیکا قاسمی از پرستاران یکی از بیمارستان‌های مازندران در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم درمورد روزهای سخت کرونایی کادر درمانی گفت: شاید مردم دیگر، دو هفته دوره بیماری در خانه بمانند و بعدش به دیدار خانواده‌هایشان بروند اما ما به دلیل اینکه هر روز با بیماران سروکار داریم، با استرس اینکه نکند که ناقل باشیم، نمی‌توانیم به دیدار خانواده‌مان برویم. از لحاظ روحی تحت فشار هستیم. 

قاسمی از تجربه شخصی خود درمورد چگونگی دیدار با پدر و مادرش، بیان کرد: همواره هفته‌ای سه بار به دیدار والدینم می‌رفتم اما اکنون فقط ماهی یکبار. آن هم در شرایطی که ماسک زده‌ام، با فاصله طولانی نشسته‌‌ام و حتی نمی‌توانم در آغوششان بگیرم. باعث می‌شود در فشار روحی قرار بگیرم. درحالی که در فضای مجازی مردم دور‌همی‌های خودشان را نشان می‌دهند و این ناراحت کننده است که چرا رعایت نمی‌کنند.

این مدافع سلامت ضعف جسمی را یکی از آسیب‌های وارد شده به کادر درمان در مدت گسترش بیماری کرونا برشمرد و خاطرنشان کرد: کار کردن در لباس مخصوص واقعا زجر‌آور است.موقع استراحت 20 دقیقه‌ای برای غذا مجبوریم لباس مخصوص را دربیاوریم و بعدش دوباره بپوشیم. انگار آلودگی را دوباره به خودمان برمی‌گردانیم.همان لباس را کل شیفت باید داشته باشیم. به همین دلیل دفعات غذا خوردن را کم کرده و مایعات نمی‌نوشیم.اینها باعث شده از لحاظ جسمی نیز ضعیف  شویم.

وی ادامه داد: با وجود اینکه آذر ماه قرنطینه برقرار بود اما برخی نیروهای ما در استعلاجی ناشی از ابتلا به کرونا هستند، بنابراین باید سنگینی کار نیروهایی که نیستند را نیز تحمل کنیم. 

این پرستار یکی از موضوعاتی را که منجر به پدید آمدن مشکلات برای کادر درمانی و همچنین گسترش کرونا شده، پنهان کاری مراجعه کنندگان به بیمارستان درمورد علائم بیماری کرونا دانست و تصریح کرد: در این چند ماه، بخش کرونایی و قلبی را جدا کرده‌ایم. متاسفانه مردم به ما واقعیت را نمی گویند.در منزل قرص می‌خورند تا تب قطع شود و هنگام مراجعه به ما، متوجه نشویم که علائم کرونا دارند و بیمار هستند و اطلاعات غلط به ما می‌دهند تا تصور کنیم مشکل از قلب‌شان است.اما پس از چند روز سرفه و تب در آنها مشاهده می‌شود.زمانی که پرس‌‌و‌جو می‌کنیم می‌گویند علائم کرونا داشتیم ولی دروغ گفتیم چون ترسیده بودیم.نباید ما را گمراه کنند.

این پرستار ادامه داد: اگر کرونا داشته باشند با پنهان‌کاری، درمانشان عقب می‌افتد. مردم تصور‌شان این است که اگر به خاطر کرونا به بیمارستان مراجعه کنند، جانشان را از دست میدهند.پنهان‌کاری کار ما را سخت‌تر کرده است.

این پرستار با بیان اینکه نگفتن حقیقت بیماری توسط مردم، بارها باعث درگیر شدن سایر بیماران و کادر درمان با بیماری کرونا شده بود، اظهار داشت: وقتی مریض به ما علائم بیماری قلبی را می‌دهد و به بخش قلب منتقل می‌شود، بعدا متوجه می‌شویم که کرونا دارد.چندین بار کادر درمانی و بیماران دیگر به دلیل پنهان‌کاری مریض، مبتلا به کرونا شده‌اند. بعد گذشت این چندماه قطعا مردم آگاهی دارند که کرونا چه علائمی دارد و نباید با پنهان‌کاری کادر درمان را با مشکلات روبرو و بیماران دیگر را درگیر بیماری کنند.

قاسمی با گلایه نسبت به رفتار برخی همراهان بیمار در مقابل کادر درمانی، افزود: از لحاظ روحی دچار افسردگی شده‌ایم و صبرمان کم شده است. متاسفانه برخی همراهان بیماران از ما توقع دارند در هر ساعت از شبانه‌روز و تحت هر شرایطی بسیار مهربان و صبور باشیم و به راحتی به ما توهین می‌کنند. ماهم انسان هستیم، کم می‌آوریم، گریه می‌کنیم، لااقل مردم رعایت حال ما را داشته باشند.

این مدافع سلامت ادامه داد: در طول روز با 50 الی 60 مریض سروکار داریم. اگر همه بدرفتاری کنند، نمی‌توانیم کارمان را به خوبی پیش ببریم. 

این پرستار با انتقاد نسبت به بدقولی درمورد وعده‌های داده شده به پرستاران ، تصریح کرد: بسیاری تصور می‌کنند به خاطر کرونا، پول زیادی به ما داده‌اند درصورتی که چنین نیست. قول‌های زیادی ازجمله افزایش حقوق و مزایا داده‌اند ولی تحقق نیافت.قول واریز فوق‌العاده ویژه داده بودند، برخی مشاغل که با کرونا مواجه نیستند، دریافت کردند اما پرستاران که با کرونا مواجه هستند، فوق‌العاده ویژه خود را دریافت نکرده‌اند. گفته‌اند به یادمان سوت و بوق خواهند زد، هیچ پرستاری از این طرح استقبال نکرد.به جای این کارها می‌توانند طلب ما را پرداخت کنند.

وی با اشاره به شب یلدا، ضمن ابراز نگرانی از دورهم نشینی‌های این شب، گفت: یک جمله‌ای بوده که می‌گفتند اگر بخواهیم دور هم جمع شویم، کم می‌شویم، در ذهن خود داشته باشند. هر لحظه ممکن است یکی از عزیزان خود را به خاطر بی‌احتیاطی از دست دهند. باید قبول کنند که کرونا یک بیماری است که هنوز درمان قطعی ندارد.در این شب دور‌همی نداشته باشند.به سلامتی بی‌اندیشند.

این پرستار یلدای امسال را غم‌انگیز توصیف کرد و افزود: دوست داشتم یلدای امسال درکنار خانواده‌ام باشم اما حالا که این شرایط نیست، فقط خداروشکر می‌کنم که سالم هستند. از خداوند می‌خواهم کرونا هرچه زودتر ریشه‌کن شود و یلدای آینده  بدون این بیماری جشن بگیریم.احساس می‌کنم یلدای امسال برایم شب بسیار غمگین و بدترین شب یلدای عمرم خواهد بود. 

این مدافع سلامت ادامه داد: از مردم می‌خواهم شب یلدا در خانه‌های خود بمانند. دوست دارم هیچ پلاک غیربومی در مازندران نبینم.چرا استان باید وضعیت قرمز باشد؟مردم باید به این فرهنگ رسیده باشند که در خانه بمانند و شب یلدا به مسافرت و دیدوبازدید نروند.این چندماهی فرصت زیادی بود که همه چیز درباره مقابله با کرونا یاد بگیریم و اجرا کنیم. دیگر ماشین پلاک غریبه و مهمان راه دور مارا خوشحال نمی‌کند. دراین بین عده زیادی هم هستند که واقعا رعایت می‌کنند و از همه آنان واقعا تشکر می‌کنم.

به گزارش تسنیم، پرستاران خسته‌اند، دورهم جمع نشویم تا فرصت زندگی به آنان دهیم. مدافعان سفیدپوش جبهه سلامت، این روزها پا را از خط مقدم فراتر نهاده‌اند و با ویروس در جنگ تن‌به‌تن، مبارزه می‌کنند. پیروزی‌شان در این جنگ نابرابر، بستگی به مرام ما دارد که چقدر حواسمان به سلامت آنان، خانواده‌هایمان و خودمان است.

صبورانه رنج‌های این روزهای پر مشقت کرونایی را تاب می‌آورند و به جان می‌خرند تا جانمان در امان از حملات بی‌رحمانه کرونا باشد.اکنون که چله کمان کووید 19 با قدرت کشیده شده و بلندای شب چله و دورهمی‌ها را نشانه گرفته، بیائیم دورهم نباشیم و یلدای متفاوت امسال را تلخ نکنیم. با یادآوری زحمات کادر درمانی و شهدای مدافع سلامت، در خانه بمانیم تا خستگی پرستاران بیش از این نشود و کمکی برای نابودی ویروس منحوس باشیم.

گزارش از معظمه نقی پور

انتهای پیام/ 681/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon