۶۰۵ هزار خانوار گیلانی تاکنون در طرح شهید سلیمانی پایش شدند
گروه استانها- فرمانده سپاه استان گیلان گفت: تاکنون ۶۰۵ هزار خانوار در گیلان پایش کرونا شدند و ۴ هزار تخت برای قرنطینه آماده شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، سردار محمد عبداللهپور ظهر امروز در نشست خبری تشریح اقدامات سپاه قدس گیلان در عرصه مقابله با کرونا ضمن تبریک میلاد با سعادت حضرت زینب(س) و روز پرستار اظهار داشت: سپاه قدس گیلان به عنوان سپاه برتر در عرصه مقابله با کرونا و طرح شهید سلیمانی در کشور معرفی شده است.
فرمانده سپاه قدس استان گیلان با بیان اینکه سپاه پاسداران از ابتدای انقلاب اسلامی با ورود به عرصههای حساس خوش درخشیده و با بحرانهای مختلفی روبهرو بوده است تصریح کرد: تجارب ارزشمند سپاه در عرصههای مختلف باعث شد که در عرصه مقابله با کرونا نیز موفقیتهای خوبی بهدست آورد.
عبداللهپور کاهش اضطراب مردم و برقراری آرامش در جامعه را جزو نخستین کارها در عرصه مقابله با کرونا خواند و اظهار داشت: ابتدای شیوع کرونا در گیلان با کمبود تعداد پرستار و کادر درمان مواجه بودیم که پس از آن پاسداران لشکر عملیاتی سپاه قدس گیلان و دیگر یگانها برای کمک به کادر درمان وارد بیمارستانها و مراکز درمانی شدند.
وی کمک به حوزه تامین اقلام بهداشتی و دارویی را جزو دیگر اقدامات سپاه گیلان و گروههای جهادی در بحران کرونا برشمرد و افزود: گروههای جهادی استان از همان روزهای ابتدایی شیوع کرونا، کارگاههای تولید ماسک و البسه بیمارستانی را در مساجد و کارگاههای خانگی راهاندازی کردند و در کنار آن، تجهیزات و دستگاههای جنگ نوین سپاه قدس گیلان نیز با کمک شهرداری و دیگر سازمانها اقدام به گندزدایی محیطهای شهری کردند.
فرمانده سپاه قدس گیلان با اشاره به مشارکت سپاه گیلان در طرح بسیج ملی مقابله با کرونا و طرح غربالگری در مرحله نخست ابراز داشت: در مرحله نخست ظرف مدت کوتاهی جهت بررسی سلامتی افراد با تعداد زیادی از خانوارها تماس گرفته شد و در طول مدت 7 یا 8 روز اکثر جمعیت استان تحت غربالگری قرار گرفتند و بیمارانی که نیاز به ارجاع به مراکز درمانی داشتند نیز به بیمارستان انتقال داده شدند.
عبداللهپور کمک در دفن و تغسیل اموات کرونایی را جزو دیگر اقدامات سپاه و بسیجیان در بحران کرونا برشمرد و اظهار داشت: در همین راستا کارگروه مسائل شرعی به کمک نماینده ولیفقیه در گیلان تشکیل شد و تعدادی از طلاب خواهر و برادر نیز در این کارگروه مشارکت داشتند و در روند دفن اموات کرونایی نظارت لازم بهعمل آمد.
وی با بیان اینکه نگهداری اجساد و مسئله سردخانهها از چالشهای کرونا بود خاطرنشان کرد: نگهداری اجساد در بسیاری از استانها تبدیل به یک بحران شده بود اما این مسئله در استان گیلان با همکاری تعدادی از بسیجیان داوطلب و گمنام حل شد و سردخانههای سیار هم راهاندازی شد.
فرمانده سپاه قدس استان گیلان با اشاره به همکاریها و اقدامات شایسته مردم در مرحله نخست مهار کرونا در گیلان تصریح کرد: حدود 85 درصد فوتیهای کرونا، افراد سالمند بودند اما خوشبختانه گیلان در این حوزه، کمترین میزان مرگ و میر را داشته است.
عبداللهپور به مشارکت ستودنی پایگاههای مقاومت بسیج در طرح شهید سلیمانی اشاره کرد و اظهار داشت: تجربه ثابت کرده که اگر در حل مشکلات از ظرفیتهای مردمی استفاده شود بیشترین موفقیتها را خواهیم داشت و از ابتدای طرح شهید سلیمانی تا امروز حدود 71 درصد جمعیت گیلان غریالگری شدند.
وی بسیج را مظهر تبلور وحدت ملت دانست و بیان داشت: کلید طلایی حل مشکلات در دست بسیج است و بسیجیان ما در راستای اجرای طرح شهید سلیمانی نیز در حاشیه شهرها، مناطق روستایی و نقاط مختلف شهرها حاضر شدند و ضمن بررسی وضعیت سلامتی خانوارها، بستههای بهداشتی را تحویل آنها دادند.
عبداللهپور از مشارکت حدود 2 هزار و 76 پایگاه مقاومت بسیج گیلان در طرح شهید سلیمانی خبر داد و بیان کرد: حدود 18 هزار گروه از این پایگاهها این ظرفیت را دارند که بهسادگی بیش از 5 هزار خانوار را رویت کرده و وضعیت سلامتی آنها بررسی کنند.
فرمانده سپاه قدس استان گیلان با اشاره به تهیه ابزار و امکانات لازم جهت اجرای طرح شهید سلیمانی و غربالگری افراد با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و دیگر سازمانها اظهار داشت: هماکنون حدود 2 هزار و 500 تبسنج داریم که هزار و 500 عدد آن توسط دانشگاه علوم پزشکی تامین شد و از مجموع 850 هزار خانوار استان وضعیت سلامتی 605 هزار خانوار بررسی شد.
عبداللهپور افزود: در قالب اجرای طرح شهید سلیمانی و بررسی وضعیت خانوارها، یک نفر به عنوان مسئول کرونای خانه معرفی میشود و شماره تماس لازم به آنها تحویل داده شد تا در صورت ابتلا به بیماری و بروز مشکلات با آن شمارهها تماس بگیرند.
وی تصریح کرد: در قالب طرح مذکور حدود 562 خانوار شناسایی شدند که هیچ منابع درآمدی نداشته و نیاز به قرنطینه خانگی هم داشتند از این رو با کمک بسیج سازندگی سپاه و خیران تلاش شد تا بستههای کمک معیشتی به این افراد اختصاص یابد ضمن اینکه به مدت 14 روز در خانه بمانند و مشکلی بابت خرید و تامین مایحتاج زندگی نداشته باشند.
فرمانده سپاه قدس استان گیلان با بیان اینکه 85 درصد فوتیهای کرونا مربوط به افراد مسن بوده است عنوان کرد: سالمندانی که بهدلیل بیماری و ناتوانی، قدرت خرید نداشتند درگیر این بیماری شدند.
عبداللهپور با اشاره به ضرورت کنترل سلامتی افراد سالمند و تامین نیازهای آنان خاطرنشان کرد: در علاوه بر پایش افراد دارای سن بیش از 63 سال، وضعیت سلامتی آنها از طریق تماس تلفنی نیز کنترل میشود تا اگر نیاز به خرید دارو یا کالا داشتند به آنان کمک شود.
وی از آمادهسازی حدود 4 هزار تخت درمانی در گیلان بههمراه مهمانسراها جهت نگهداری و قرنطینه بعضی افراد که نیاز به قرنطینه غیرخانگی دارند خبر داد و افزود: از ابتدای شیوع کرونا در گیلان تا امروز بیش از 96 میلیارد تومان کمکهای مردمی توسط خیران گیلانی تامین و بین نیازمندان توزیع شد که بخشی از این منابع مربوط به سازمانهای دولتی و بخشی نیز مربوط به بسیج و سپاه بوده اما بیش از 60 درصد مبلغ مذکور توسط مردم گیلان تامین شد.
فرمانده سپاه قدس استان گیلان با اشاره به آسیبهای کرونا به فعالان اقتصادی و مشاغل مختلف افزود: آسیبهای زیادی به مشاغل وارد شد و برخی اصناف در این مدت 20 روز واقعاً به ستوه آمدند از طرفی حوزه سلامت جامعه به اقتصاد گره خورده و اما صرفاً با تعطیلی اصناف نمیتوان کرونا را کنترل کرد بلکه انتظار میرود مردم با رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و زدن ماسک کرونا را جدی بگیرند تا از این مرحله عبور کنیم.
عبداللهپور ضمن قدردانی از اصحاب رسانه، اصناف، کارخانجات و سازمانهای دولتی و غیردولتی گیلان بهجهت مشارکتها و همکاری آنها در جهت مقابله با کرونا تصریح کرد: از اصحاب رسانه انتظار داریم که همچنان مردم را به رعایت پروتکلها و شرکت در طرح غربالگری شهید سلیمانی تشویق کنند تا شاهد ریشهکنی کرونا در گیلان باشیم.
به گزارش تسنیم سردار رمضان شریف سخنگو و مسئول روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در ابتدای این نشست در تماس تلفنی با سردار محمد عبداللهپور فرمانده سپاه قدس گیلان از زحمات سپاه گیلان و رسانههای استان در عرصه مقابله با کرونا تقدیر کرد.
انتهای پیام/612/ح