رژیم غذایی در فصل سرمای کرونایی باید متشکل از چه موادی باشد؟

رژیم غذایی در فصل سرمای کرونایی باید متشکل از چه موادی باشد؟

گروه استان‌ها- عضو هیئت علمی علوم پزشکی مشهدمقدس در مورد مولفه‌های یک رژیم غذایی متناسب با فصل سرمای کرونایی توضیحاتی داد.

 عبدالرضا نوروزی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس با اشاره به اینکه در فصول سرد سال بدن تمایل بیشتری به مصرف غذاهای با کالری و چربی بالا پیدا می‌کند اظهار داشت: کوتاه شدن روز و تغییرات آب و هوایی سبب کاهش میزان فعالیت فرد و از سوی دیگر افزایش نیاز بدن به کالری با کاهش فعالیت بدن جبران می‌شود.

وی با بیان اینکه اگر در این فصل مراقب تغذیه خود نباشیم امکان افزایش وزن نیز وجود دارد، گفت: مصرف تنقلات در این فصل افزایش می‌یابد و آجیل‌ها و مغزها به  دلیل چربی بالایی که دارند زمینه ساز افزایش وزن بدن می‌شوند به ویژه تخمه آفتاب گردان که 60 تا 70 درصد آن را چربی تشکیل می‌دهد.

این متخصص تغذیه بالینی با اشاره به اینکه  با توجه به احتمال افزایش شیوع ویروس کرونا در فصول سرد سال باید رژیم غذایی به نحوی باشد که سیستم ایمنی بدن تقویت شود، اظهار کرد: برای ترشح آنتی بادی‌ها و افزایش سیستم ایمنی سلولی(گلبول های سفید) بدن نیاز به مصرف پروتئین کافی با منشا حیوانی و گیاهی دارد.

نوروزی با اشاره به اینکه مصرف روزانه یک تخم مرغ حدود 8 گرم پروتئین مورد نیاز بدن را تامین می‌کند، بیان کرد: افرادی که مبتلا به چربی خون هستند نگران کلسترول موجود در تخم مرغ نباشند زیرا میزان کلسترول آن به حدی است که مشکلی برای این افراد ایجاد نمی‌کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مرغ، ماهی و گوشت و حبوبات منبع خوبی برای پروتئین حیوانی و گیاهی مورد نیاز بدن هستند، گفت: مصرف روزانه یک پیاله خوراک لوبیا می‌تواند 15 تا 20 گرم پروتئین مورد نیاز بدن را تامین کند و افراد بالغ در روز حداکثر به 80 گرم پروتئین در روز نیاز دارند .

وی با اشاره به اینکه مصرف روزانه دو پرتغال می‌تواند نیاز بدن را به ویتامین سی برطرف کند، گفت: ویتامین‌هایی مانند دی ، سی، آ، در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است، از همین رو توصیه به مصرف مکمل‌های غذایی برای جبران کمبود ویتامین دی، مصرف پرتغال و کیوی، هویچ و شلغم و سبزیجات و زینک وجود دارد.

نوروزی با بیان اینکه مصرف سبوس گندم، ران مرغ و نان کامل زینک مورد نیاز بدن را تامین می‌کند، عنوان کرد: مصرف مایعات کافی در  زمان ابتلا به کرونا سبب می‌شود که ویروس از طریق مخاط دفع شود و بیمار دوران نقاهت آسانتری را سپری کند.

وی گفت: انجام فعالیت بدنی متوسط و روزی 20 دقیقه پیاده روی در محیط منزل نیز در افزایش سطح سیستم ایمنی بدن موثر است.

انتهای پیام/282/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon