وضعیت فعالیت مراکز تحقیقاتی برنج در مازندران/ معرفی ارقام جدید برنج

وضعیت فعالیت مراکز تحقیقاتی برنج در مازندران/ معرفی ارقام جدید برنج

گروه استان‌ها - مازندران استان تولیدکننده محصولات کشاورزی استراتژیک نظیر برنج است که قالب محصول برنج این استان به واسطه مرغوبیت قابلیت صادرات در کشورها و استان‌های دیگر را دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، مازندران استان قطب کشاورزی کشور که قوت غالب مردمان این دیار از طریق تولید برنج و محصولات کشاورزی تامین می‌شود، متاسفانه دارد به سمت تخریب و نابودی با شیوع زمین‌خواری در برخی نقاط پیش می‌رود.

پرداختن به مقوله زمین‌خواری و به نوعی تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی و باغی استان در این گزارش نمی‌گنجد و نکته اساسی آن است که نقش موسسات و مراکز ترویج و تحقیقات کشاورزی در افزایش سطح محصولات و جلوگیری از آفات این بیماری‌ها چیست.

مازندران از استان‌های کشاورزی بوده که دارای مراکز تحقیقات متعددی در حوزه برنج و سایر محصولات کشاورزی نظیر مرکبات است و اما چه میزان این مراکز تحقیقات در ایفای رسالت خود موفق بوده و یا اینکه چه میزان مورد توجه مسئولان امر قرار گرفته را باید بررسی کرد.

هفته پژوهش فرصتی شد تا خبرنگار تسنیم به اتفاق عزیزالله شهیدی فر، رئیس سازمان جهادکشاورزی مازندران از موسسه تحقیقات برنج کشور در آمل سرکشی و بازدید کند.

موسسه تحقیقات برنج کشور مستقر در آمل از مراکز کلیدی استان بوده که نقشی اساسی در معرفی ارقام برنج و شناسایی سلامت این محصولات دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در حاشیه این بازدید گفت: نیمی از ارقام معرفی شده برنج کشور از سوی این مرکز معرفی شده است. عزیزاله شهیدی‌فر با بیان اینکه موسسه تحقیقات برنج نقش کلیدی و اساسی در توسعه کشت و معرفی ارقام برنج دارد، گفت: نیمی از ارقام معرفی شده برنج کشور از سوی این مرکز معرفی شده است.

وی با تاکید بر اینکه خواهان حرکت رو به جلو مراکز تحقیقاتی استان هستیم، ادامه داد: سال گذشته رقم تیسا و روشن معرفی شد و امسال هم رقم طلوع معرفی شده است که نتیجه زحمات محققان موسسه تحقیقات برنج آمل بوده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: بازار برنج یکی از مباحث مهم و از چالش‌های اساسی است که واردات و تخصیص ارز دولتی برای واردات برنج از مهمترین این موارد بود که سبب شد ضربه بزرگی به تولید داخل وارد شود.

وی اضافه کرد: با توجه به مشکلات تخصیص ارز برای دولت، این موضوع به صورت ویژه مطرح شد تا از تخصیص ارز دولتی برای واردات برنج جلوگیری شود و این اقدام گام بزرگی برای حمایت از برنج داخلی بود.

شهیدی‌فر بیان کرد: با افزایش سطح زیرکشت ارقام پرمحصول می‌توانیم شاهد تامین نیاز بازار برنج از تولیدات داخلی باشیم.  وزیر جهاد کشاورزی در حذف ارز ترجیحی واردات برنج تلاش بسیاری کرد و با حمایت استاندار و نمایندگان مجلس این اقدام اجرایی شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: تا چند سال آینده دغدغه توسعه کشت ارقام پرمحصول را نخواهیم داشت چراکه بین 5 تا 10 میلیون تومان اختلاف درآمد اقتصادی تولید برنج ارقام پرمحصول و ارقام بومی و محلی خواهد بود.

وی با بیان ایینکه به تولید و توسعه کشت محصولات کشاوزی نباید نگاه سیاسی داشته باشیم بلکه باید نگاه‌ها کارشناسی و فنی باشد و همه تصمیمات ما باید به نفع کشاورزان و افزایش اقتصاد بهره‌بردار باشد، گفت: همه ارکان جهاد کشاورزی در خدمت تحقیقات هستند و فضای تعاملی در این بخش وجود دارد و از این فضای تعاملی باید به نفع کشاورزان استفاده کرد.

به گفته شهیدی فر، 20 هزار میلیارد تومان گردش اقتصادی برنج در داخل استان و 10 هزار میلیارد تومان در خارج استان است که این رقم به اندازه ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی چندین استان کشور است.

انتهای پیام/ 681/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران