مجلس مشکلات کارگران ساختمانی را برطرف کند/ تعاونیهای کارگری جایگزین پیمانکاران شوند
گروه استان ها_ عضو هیئتمدیره کانون کارگران ساختمانی کشور و نماینده کارگران در هیئتامنای سازمان تأمین اجتماعی گفت: نمایندههای مجلس از طرحهای کارگران برای تقویت این قشر از جامعه استفاده کرده و مشکلات آنان را برطرف کنند.
اکبر شوکت در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در قم، اظهار داشت: انتظار ما این است، نمایندگان مجلس طرحهایی که با تلاش بزرگان جامعه کارگری انجامشده را به نحوی تصویب کنند که در دولتها توجه ویژهای به تعاونیهای کارگری داده شود.
رئیس سابق کانون کارگران ساختمانی کشور خاطرنشان کرد: امروز طرحهای خوبی توسط تشکلهای کارگری آمادهشده و مجلس باید به کمک نخبگان جامعه کارگری آمده و از طرحهای آنان برای نجات اقتصاد کشور استفاده کند بهطوریکه هم کارفرمای ما کارفرمای قوی باشد و هم به جامعه کارگری اهمیت دهیم و حقوحقوق نیروی انسانی دیده شود.
عضو هیئتمدیره کانون کارگران ساختمانی کشور گفت: طرحی را تشکیلات کارگری آماده کرده و در اختیار نهادهای مختلف ازجمله مجلس شورای اسلامی قرار دادهاند که در آن پیشنهادشده، تعاونیهای کارگری جایگزین پیمانکاران شوند.
وی خاطرنشان کرد: درصورتیکه این طرح اجرایی شود در کنار واگذاریهای شرکتهای دولتی تحت عنوان تعاونی به خود مجموعههای کارگری، با دلسوزیهایی که کارگران دارند پروژههای مختلف به تعطیلی نکشیده نمیشود.
شوکت تصریح کرد: از مزایای دیگر این طرح، این است که بحثهای مافیایی و دلالبازیها نیز دیگر وجود ندارد و میدانیم پول به دست صاحب اصلی دادهشده و بر این اساس، 30 درصد جامعه کارگری از فقر نجات پیدا میکنند. البته نمونه این طرح در تبریز اجرا شد و در یک مجموعه کارگری حقوق آنان دو تا چهار برابر افزایش یافت.
عضو هیئتامنای سازمان تأمین اجتماعی بابیان اینکه 90 تا 95 درصد جامعه کارگری ما حداقلبگیر شدند و نتیجه آن در مستمری تأمین اجتماعی دیده میشود، افزود: 70 درصد افراد تحت پوشش در تأمین اجتماعی حداقل هستند و این ظلم آشکار است که در کشور توسط گروههای مافیایی آشکار و پنهان میبینیم.
عضو هیئتمدیره کانون کارگران ساختمانی کشور با اشاره به موضوع اقتصاد در زمینههای دولتی، تعاونی و خصوصی بیان کرد: در بخش اقتصاد دولتی به طول کامل به بیراهه رفتیم، بحث اقتصاد تعاونی را نیز متأسفانه بهطور کامل نابود کردیم و ورود درستی نیز به اقتصاد تعاونی نداشتیم.
وی گفت: اقتصاد خصوصی در کشور به سمت اقتصاد مافیای دولتی و خصولتی رفته است که متأسفانه نتیجه آن واگذاریهایی است که به اصلاح به بخش خصوصی انجام شد و همه نتیجه آن را دیدند.
شوکت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه مافیای آشکار و پنهان در حال از بین بردن ریشههای اقتصاد کشور هستند، گفت: اگر به دنبال اصلاح کشور و اقتصاد هستیم باید دولت مقتدر بهدوراز فساد، رانت و دلالی داشته باشیم که به تولید و نیروی انسانی اهمیت دهد.
وی اضافه کرد: در کشورهای پیشرفته همیشه از نیروی انسانی بهعنوان اصلیترین مؤلفه در اقتصاد یاد میکنند متأسفانه در کشورهای عقبافتاده آخرین توجه به مؤلفه مهم و نیروی انسانی است.
انتقاد از اجرایی نشدن طرح ساماندهی کارگران ساختمانی در قم
شوکت در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: بهعنوان یکی از فعالان تشکیلات کارگری قم در چند سال گذشته نزدیکی خوب بین کانونهای فعال عرصه کارگری و تمام مجموعههای کارگری به وجود آمده و توانستیم در کشور تأثیرگذار باشیم.
وی بابیان اینکه راهاندازی انجمنهای صنفی ساختمانی در سطح کشور از قم آغاز شد و از تشکلهایی هستیم که بیشترین صنف فعال راداریم از عدم اجرای طرح ساماندهی کارگران ساختمان در قم انتقاد کرد و گفت: مبتکر این طرح ما بودیم و شهرداریهایی ازجمله مشهد از ما الگوبرداری کرده و اجرا کردند اما در قم رنگ و بوی اجرا به خود نگرفت.
وی افزود: مصوبه شورای شهر قم را حدود 10 سال پیش برای اجرای این طرح گرفتیم اما اجرا نشد که این جای بسی گلایه دارد که چرا متولیان شهر به جامعه کارگری اهمیت نمیدهند.مگر چه اشکال دارد بخشی از کارگران پروژههای شهری از کارگرانی که روزانه برای کار در کنار نقاط مختلف شهر چشمانتظار کار هستند استفاده شود؟
در شهر خودمان غریب هستیم
شوکت بیان کرد: نهادهایی ازجمله راه و شهرسازی و شهرداری باید مثل پدر بالای سرکارگران ساختمانی باشند اما شاهد ناپدری آنان بوده و علاوه بر اینکه در رتبهبندی کارگران ساختمانی کمک نکردند در برخی مواقع برای بیمه کارگران ساختمانی نیز معضل درست کردهاند.
عضو هیئتمدیره کانون کارگران ساختمانی کشور افزود: در قم پایهگذار این تشکیلات کارگری کشور بودیم، پیشنهادات ما در استانهای دیگر اجرایی میشود ولی در استان خودمان غریب ماندیم.
وی تأکید کرد: اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی قم نیز باید در دفاع از حق کارگران باید پیشقدم شود، نباید شاهد بیتوجهی به قشر کارگری باشیم بلکه باید تاجایی که توان داریم از حقوحقوق کارگر دفاع کنیم.
شوکت گفت: روند کنونی خدمترسانی به قشر بزرگ کارگران ساختمانی که جزء تأثیرگذارترین اقشار جامعه هستند باید بیشازپیش موردتوجه قرار گیرد و با یک برنامهریزی کارشناسی شده شاهد ارتقاء رتبه و فعالیت کارگران و استادکاران باشیم.
انتهای پیام/459/ ع