روایت طرح جهادی «برای سرباز» به یاد حاج قاسم در روستاهای محروم+عکس
مسئول گروه جهادی گفتمان ناب گفت: طرح تعالی بخشی به روستا با نام «برای سرباز» ویژه بزرگداشت یاد سپهبد شهید قاسم سلیمانی را اجرا کردیم.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، گروه جهای «گفتمان ناب»، گروهی متشکل از جوانان جهادگر و فعال در عرصههای مختلف علمی، آموزشی، فرهنگی، اقتصادی و عمرانی است که سالها در زمینه خدمت رسانی به مناطق محروم فعالیت دارند.
سعیده کبیری مسئول بانوان گروه جهادی گفتمان ناب با معرفی این گروه جهادی در گفتگو با تسنیم گفت: گروه جهادی گفتمان ناب، سال هاست که در راستای محرومیتزدایی در مناطق روستایی استان هرمزگان فعالیت فرهنگی و عمرانی دارد. همچنین ما در راستای گسترش فعالیت های فرهنگی در روستا و شهرستانهای اطراف تهران برنامههای مختلفی را به اجرا درآوردهایم. باتوجه به دسترسی آسان جهت حضور در روستاهای اطراف تهران و البرز امکان اجرای برنامههای مستمر و بلندمدت فرهنگی، آموزشی، بهداشتی و پزشکی مشاهده میشود.
وی افزود: روستاهای مختلفی به ما معرفی شدند که بعد از حضور و شناسایی ظرفیتها و پتانسیلهای موجود در آن، روستایی در اطراف استان البرز انتخاب شد که پس از حضور تیم شناسایی ما در منطقه، برگزاری جلسات مختلف برنامه ریزی و همچنین هماهنگی های انجام شده با مسئولین و مدیران مختلف امکان حضور ما در روستا فراهم شد.
کبیری در ادامه با اشاره به طرحی که اخیرا در روستاها اجرا کرده اند، گفت: از شهرستان نظر آباد، دهستان نجم آباد و روستای حسین خانلو به عنوان مناطق اصلی فعالیتهای فرهنگی، آموزشی، بهداشتی گروه جهادی گفتمان ناب انتخاب شدند. ما برای شناسایی منطقه و کسب اطلاعات از فرهنگ، محیط، آشنایی با اهالی محلی برای تنظیم برنامه های مستمر پیش رو، اردوی شناسایی دو روزه ای را با رعایت تمامی پروتکلهای بهداشتی ترتیب دادیم.
مسئول بانوان گروه جهادی گفتمان ناب با اشاره به نامگذاری طرح برای سرباز گفت: ایام نزدیک به ولادت حضرت زینب(س) یعنی 27 و 28 آذرماه را به نام طرح تعالی بخشی به روستا با عنوان «برای سرباز» ویژه بزرگداشت یاد و اندیشه سپهبد شهید قاسم سلیمانی نام گذاری کردیم. زیرا او خود را همه جوره سرباز نظام و ولایت می دانست.
وی با تشریح فعالیت های این طرح گفت: فعالیت های اجرایی ما در پنج بخش فرهنگی، آموزشی(تحصیلی)، پزشکی، مشاوره و خدمات روانشناسی و همچنین شناسایی منطقه انجام شد. در بخش آموزشی تحصیلی با توجه به مشکلات آموزش از راه دور برای دانش آموزان و مشکلات آموزش که خانواده ها با آن مواجه بودند، اشکالات درسی بچه ها رفع شد.
کبیری افزود: در بخش فرهنگی برای رده های مختلف سنی کودکان و نوجوان روستا برنامه هایی را از جمله مسابقات ورزشی در محیط باز(حیاط مدرسه و مسجد) جهت شناسایی استعدادهای کودکان، حلقه های بازی، آموزش نقاشی و رنگ آمیزی، طراحی و اجرای نمایش عروسکی برای انتقال غیرمستقیم مفاهیم دینی و ارزش های فرهنگی برگزار کردیم.
این جهادگر در ادامه تصریح کرد: همچنین جشن ولادت حضرت زینب(س) با رعایت پروتکلهای بهداشتی به همراه سخنرانی حجت الاسلام یادگاری، روحانی روستا پیرامون آموزههای تربیتی حضرت زینب(س) و روحیه مقاومت و ایثار سردار شهید سلیمانی ارائه شد.
کبیری اظهار داشت: در بخش پزشکی طرح غربالگری سلامت عمومی مردم روستا ( فشارخون، دیابت و بیماری های مزمن و...) را به صورت مراجعه منزل به منزل به همراه طرح شهید سلیمانی که غربالگری اهالی روستا برای مبارزه با ویروس کرونا بود، انجام دادیم. پزشکان همراه تیم برای پاسخ به سوالات مردمی، مشاوره های تخصصی ارائه می دادند. ضمنا توانستیم پروندههای پزشکی برای اهالی تنظیم کنیم تا در برنامه های بعدی خدمات بهداشتی تخصصی تری ارائه کنیم.
وی به خدمات روانشناسی اشاره کرد و گفت: در بخش مشاوره ای و خدمات روانشناسی در موضوعات رایجی همچون مشاورههای ازدواج برای دختران و پسران جوان، مشکلات خانوادگی، سبک زندگی به پاسخگویی سوالات جوانان پرداختیم.
این مسئول جهادی از تفاوت برنامه های گروه در مناطق مختلف گفت و ادامه داد: گروه جهادی گفتمان ناب در مناطق محروم از نظر جغرافیایی و همچنین اقتصادی، برنامههای عمرانی و بازارسازی برای تقویت چرخه های اقتصادی مناطق محروم و کم برخوردار ارائه میدهد، ولی در روستاها اطراف پایتخت فارغ از مسائل اقتصادی، دغدغه فعالیتهای فرهنگی و آموزشی را اولویت کار خود قرار دادهایم.
وی تصریح کرد: رشد فضای فکری در محیط های روستایی به خصوص در بین کودکان و نوجوانان محلی، ارزش سازیهای مثبت فرهنگی، شناسایی استعدادهای منطقه، نمایش زیباییهای روستا به خود اهالی و همچنین رفع بخشی از مشکلاتی که شاید توسط تیم جهادی ما امکان حل باشد را مسئله اصلی خود قرار داده ایم.
کبیری در پایان از برنامه پیش روی گروه گفت و افزود: شناسایی این دو روستا قدم اول ما برای برنامه ریزی بلند مدت طرحهای پیش رو است. رشد و تعالی روستاها با حفظ ارزش ها و فرهنگ مردمی آن، خارج از مسائل و چالشهای مدیریتی برای جهادگران عرصه فرهنگ و گفتمان ناب جهادی حائز اهمیت است، در این راستا ما از همه دغدغه مندان توسعه روستایی دعوت به همیاری و همدلی میکنیم تا به یاری خداوند بتوانیم اتفاق های خوبی را در این عرصه شاهد باشیم.
انتهای پیام/