دستگاه‌های متولی تنظیم، بازار تخم‌مرغ را برهم می‌زنند

دستگاه‌های متولی تنظیم، بازار تخم‌مرغ را برهم می‌زنند

گروه استان‌ها- در ماه‌های اخیر کمبود برخی اقلام اساسی از جمله روغن خوراکی و مرغ انتقادات جدی مردم را به همراه داشت و هنوز بخشی از مشکلات پابرجاست که کمبود نابه‌سامانی در بازار تخم‌مرغ نیز به آن اضافه شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان، آمارها نشان می‌دهد گلستان با تولید سالانه بین 33 تا 35 هزار تن تخم مرغ رتبه یازدهم تولید این محصول را داراست. در اواخر سال گذشته نیز بزرگترین زنجیره تولید مرغ و تخم‌مرغ خاورمیانه در شرق این استان به بهره‌برداری رسید تا میزان تولید تخم‌مرغ در استان افزایش چشمگیری پیدا کند.

به گفته مسئولان جهادکشاورزی استان با بهره‌برداری کامل از زنجیره تولید تخم‌مرغ کاسپین در گنبدکاووس که اجرای آن توسط سرمایه‌گذار بخش خصوصی انجام شد، ضمن تحول در صنعت طیور گلستان 20 درصد به ظرفیت تولید تخم مرغ استان افزوده شده و در مجموع استان گلستان تولید 25 درصدی تخم‌مرغ کشور را به خود اختصاص خواهد داد.

با وجود ظرفیت‌سازی مناسب برای تولید این محصول اما هرازچندگاهی شاهد کمبود و بی‌ثباتی قیمت‌ها در بازار تخم‌مرغ هستیم. در چند روز اخیر مردم در شهرهای مختلف از جمله گرگان با مشکل کمبود تخم‌مرغ در بازار مواجه شده‌اند.

تخم‌مرغ تنظیم بازاری هم که قرار بود کیلویی 14 هزار و 500 تومان به دست مصرف کننده برسد در همه جا قابل پیدا کردن نیست و در فروشگاه‌های منتخب هم مردم باید در صف خرید تخم‌مرغ بایستند.

این در حالی است که براساس مصوبه کارگروه تنظیم بازار استان قرار بود روزانه 35 تا 40 تن تخم‌مرغ در استان توزیع شود.

برخی تولیدکنندگان نیز معتقدند جهادکشاورزی باید 70 تا 80 درصد نیاز این واحدها به دان مرغ را با قیمت دولتی تأمین کند در حالیکه اکنون 20 تا 30 درصد از این نیاز تأمین می‌شود.

در همین باره حسین طلوعیان، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اظهار داشت: طبق توافقی که با سازمان جهادکشاورزی داشتیم قرار بود روزانه 35 تن تخم‌مرغ برای توزیع در استان تأمین شود اما کمی بیشتر از یک سوم آن تحویل واحدهای صنفی شده است.

وی اخلال در شبکه توزیع و نظارت را ناشی از عدم انجام این توافق توسط واحدهای تولیدی دانست و گفت: برخی تولیدکنندگان تمایل به عرضه مستقیم تخم‌مرغ دارند و همین کار توزیع را با مشکل مواجه کرده است. اگر هم قرار است تولیدکنندگان این کار را انجام دهند باید بخشی از تولید خود را به سایر واحدهای صنفی عرضه کنند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان افزود: با این حال گشت‌های مشترک را با تعزیرات حکومتی برنامه ریزی کردیم تا جلوی سوء استفاده‌های احتمالی درباره اقلام اساسی موردنیاز مردم از جمله تخم‌مرغ را بگیریم.

سعید حسین‌پور، مدیر تنظیم بازار جهادکشاورزی استان هم بیان داشت: 25 واحد پرورش مرغ تخم‌گذار با ظرفیت 3 میلیون و 400 هزار  قطعه وجود دارد که حدود 12 واحد پرورش دهنده فعال است.

وی اذعان داشت: مشکلی در تولید تخم‌مرغ در استان وجود ندارد به این معنا که حتی بیشتر از نیاز استان هم تولید وجود دارد و به استان‌های دیگر هم ارسال می‌شود.

مدیر تنظیم بازار جهادکشاورزی استان گفت: ابهاماتی درباره مصوبه تنظیم بازار وجود داشت و یکی از بزرگترین واحدهای تولید کننده تخم‌مرغ در استان که حدود 50 درصد تولید استان را برعهده دارد، معتقد بود که تکلیف تنظیم بازار تهران را برعهده دارد.

وی ادامه داد: با جلسه‌هایی که با این تولیدکننده داشتیم قرار شد از امروز ( سه‌شنبه) 35 تا 40 تن از تخم‌مرغ تولیدی را در بازار استان عرضه کند.

انتهای پیام/581/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon