"اشتغال" الفبای زندگی در شهرستان خفر؛ ظرفیتهای اقتصادی به خوبی دیده شود
گروه استانها- شهرستان تازه تاسیس خفر ظرفیت بسیار خوبی در کشاورزی دارد اما هنوز هم کمبود شغل به وفور احساس میشود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، اگر چه شهرستان خفر ظرفیت بسیار خوبی در کشاورزی دارد اما هنوز هم کمبود شغل به وفور احساس میشود چنان که افرادی مانند محمد هاشم طاهری جوان کارآفرین خاورانی کسب و کار خود را در استانهای دیگر تعطیل کرده و برای رونق تولید و اشتغال در زادگاه خود، تلاشهای فراوانی کرده است.
واحد مرغداری تخمگذار در خاوران که تمام امور جمعآوری تخم مرغ، کود، تنظیم و تقسیم آب، غذا، دما و غیره به صورت ماشینی صورت میپذیرد از اقدامات مثبت این جوان کارافرین خاورانی است که توانسته بیش از دویست نفر را به صورت مستقیم و غیرمستقیم مشغول به کار کند.
تلاش این جوان به این مسئله ختم نمیشود و در همین راستا به خبرنگار تسنیم گفته است: راهاندازی خط بستهبندی اتوماتیک، سردخانه نگهداری تخم مرغ و کارخانه تولید شانه و کارتن نیز در دستور کار خود برای آینده نه چندان دور دارد.
در حوزه صنعت شهرستان خفر اتفاقات مثبت دیگری نیز رخ داده که بخش دیگری از آن در شهرداری خاوران رقم خورده و محمد امین گرامی شهردار این شهر در گفتوگو با تسنیم بیان کرد: با پرداخت بدهیهای کارخانه سنگشکن توانستهایم مجدداً آن را راهاندازی کنیم اما با آغاز شیوع کرونا به مدت دو ماه تعطیل شد که با عزم نیروهای شهرداری توانستیم در راستای جهش تولید، میزان تولید ماسه را چند برابر کنیم و علاوه بر خدماترسانی به سراسر شهرستان خفر، درآمد خوبی برای این شهرداری و مشغول به کار شدن چندین نیرو به صورت مستقیم و صدها نفر به صورت غیرمستقیم اشتغال ایجاد کنیم.
البته یک استاد کار ساختمانی به تسنیم میگوید: ماسههای سنگشکن خاوران در برخی موارد مثل سیمان کاری دیوارها کاربردی ندارد و به این جهت کیفیت ماسه پایین است و لازم است تا این موضوع تقویت شود.
با مراجعه به یک مزرعه قارچ پای صحبتهای یک کشاورز نشستیم که با بیان نارضایتی از عدم حمایت مسئولان بیان کرد: بیش از سه سال است که صرفا با توان خودم و بدون حمایتهای دولتی اعم از وام در شهرستانهای خفر و جهرم قارچ توزیع میکنم و انتظارم این بود مسئولان حداقل برای یک خداقوت به مزرعه من سر بزنند.
همچنین در حوزه کشاورزی که توانسته فرصت شغلی مناسبی را برای عمده کشاورزان فراهم آورد میتوان به کاشت و برداشت گل نرگس در محلات مختلف خفر که چیزی حدود 300 هکتار است، اشاره کرد اما آنچه مورد سوال است، غفلت مسئولان جهت ثبت نرگس و نرگسزارهای خفر در فهرست میراث فرهنگی است.
از سوی دیگر رشد گیاهان گرمسیری چون نخل در کنار گیاهان سردسیری چون گردو، وجود قنات و چشمههای مختلف طبیعی در سراسر شهرستان از جمله قنات "شیخ احمدی"، "مخستان" و غیره نشان دهنده آب و هوای منحصر به فرد شهرستان خفر برای اتفاقات مثبت و پر بازده در حوزه کشاورزی است.
با وجود نخلستانهای فراوان و انواع خرما و فرآوردههای آن شغل فصلی تعدادی از خفریها مشخص است که با وجود فراوانی خرما هنوز راهاندازی یک کارگاه بستهبندی فراوردههای درخت نخل در شهرستان خفر چیزی بعید و دور از انتظار برای مسئولان و سرمایهگذاران به شمار میرود.
ایجاد بانک اطلاعاتی از خفریهای موفق در زمینههای گوناگون، تشکیل اتاق فکر برای ارائه طرحها و راهکارهای توسعه اقتصادی شهرستان و ترغیب سرمایهگذاران بومی برای اجرای آنها از پیشنهادهای قابل اجرا برای بهبود وضع اشتغال در خفر است.
علاوه بر این کارشناسان حوزه اشتغال با توجه به بوم و ذات طبیعی شهرستان خفر معتقدند که در این خطه صرفا با حمایت متمکنین مقیم شیراز که جمعیت قابل قبولی نیز به شمار میروند، میتوان جهش خوبی را در زمینه تولید و اشتغال ایجاد کرد.
همچنین انتظار است تا فرمانداری و سایر نهادهای مسئول نیز جهت تسهیل سرمایهگذاری گام بردارند و موانع پیشروی سرمایهگذاران را برطرف کنند.
انتهای پیام/424/ح